1906.V.13. BTC – FTC 2:0 (edzőmérkőzés)

Vasárnapi mérkőzések. A millenáris pályán a BTC.—FTC. match kelt nagy érdeklődést,

(Nemzeti Sport, 1906. május 13.)

Vasárnapi mérkőzések. A millenáris pályán délután 5 órakor a Budapesti Torna Club és a Ferenczvárosi Torna Club csapatai mérik össze erejüket. A két csapat legutóbbi mérkőzése elkeseredett küzdelem után a B. T. C. győzelmével végződött 2:1 arányban. Ha a két csapat egymással szemben csakis a qualitás és ügyesség révén akar győzelmet kiví­vni, úgy a vasárnapi match változatos és izgalmas küzdelmet igér. Az őszi mérkőzéssel ellentétben biztosra vesszük, hogy mindkét csapat s főleg a F. T. C. a fair játék keretében fog működni s méltán rászolgál arra a rokonszenvre, melylyel a Pilgrims-el való szép küzdelme révén sportközönségünket meghódí­totta magának. Az első csapatok mérkőzését a B. csapatok küzdelme előzi meg délután 3 órakor.

(Sport-Világ, 1906. május 13.)

1906. május 13., 17:00, Millenáris, BTC – FTC 2:0 (0:0)
vezette: Hercog Ede (MTK.)
BTC: Izsó – Marosi, Horváth, Blazsek, Oláh, Blazsek II.
FTC: Dobronyi – ?, ? – Gorszky, Bródy, ? – ?, ?, Pákay, ?, ?
Gól: Blazsek II. (?.), Marosi (?.)
Kiállí­tva: Bródy, Pákay

B. T. C. — F. T. C. 2:0. E két rivális barátságos jellegű mérkőzése erős és érdekes küzdelmet eredményezett, bár egyes játékosok érthetetlen indulatoskodása sok tekintetben megrontotta azt. A BTC. ezúttal Bosnyakovits helyén egy tehetséges ifjúsági játékost próbált ki. Marosit. A FTC.-ből a biró Bródyt és Pákayt kiállí­totta.

A FTC. eleinte erősen támad és a balszélső lövését Izsó szépen védi. Majd váltakozva mindkét kapu előtt folyik a játék, mig a BTC. tizenegyeshez jut, azonban Horváth a kapus kezébe rúgja a labdát. A 11-ik percben beáll a BTC. csapatába Blazsek, a ki lerohan, centerez s Oláh off-side goalt lő. A BTC. 2 kornert lő eredménytelenül. A 34-ik percben ismét tizenegyeshez jut a BTC., de Oláh a kapufára rúgja a labdát. Félidő 0:0.

BTC. támadásai vezetik be a második félidőt. Majd a ferencvárosiak intéznek erős támadásokat BTC. kapuja ellen, de Izsó háromszor szépen ment,, a harmadik lövést kornerre. Majd Oláh lerohan, középre adja a labdát, melyet Blazsek II. góllá értékesí­t. Három percre rá a második gól esik. Blazsek vezeti a támadást és Marosi a labdát a kapujából kirohanó Fritz feje fölött belövi. A 18-ik percben FTC. jut tizenegyeshez, de a harmadik hands in goal sem hoz eredményt, mert Gorszky a labdát Izsóba rúgja. A hátralevő időben változatosan folyik a játék, melynek folyamán FTC. kornerhoz jutott.

Biró: Hercog Ede (MTK.) volt.

Tréning mérkőzések. BTC. II.—FTC. II. 1:0. Biró: Gabrovitz Emil (Postás) volt.

(Nemzeti Sport, 1906. május 20.)

(…) B. T. C.—Ferenczvárosi T. C. matche iránt nyilvánult nagyobbszerü érdeklődés. A B. T. C. fair játékával szemben a F. T. C. egynéhány játékosa nem tudta féken tartani durva hajlamait s oly kí­méletlenül játszott, hogy visszatetszést szült még azok között is, kik a F. T. C.-nak különben hí­vei és tisztelői. A matchen a B. T. C. fölénynyel játszott s győzelmét biztosan meg tudta szerezni.

B. T. C.—F. T. C 2:0. A két csapat mérkőzése — sajnos — nem nyújtotta azt, a mit reméltünk. A F. T. C. egynéhány játékosa nem akarta megszí­vlelni múltkori szavainkat s garázdálkodásával a barátságosnak szánt mérkőzést e jellegéből kivetkőztette. Áll ez különösen Pákay és Bródyra, kinek kí­méletlenségét még a viharos matchekhez hozzászokott biró sem tudta nyugodtan végig nézni s mindkettőjüket kiállí­totta. A csatársornak többi tagja szépen, tervszerűen és korrektül dolgozott s nemcsak rajtuk, hanem az ellenfél pompásan dolgozó védelmén múlt, hogy eredményt nem értek el. A F. T. C. védelem csak kí­méletlenséggel tudta a piros-fehérek ostromát ellensúlyozni. Dobronyi, az uj kapus, pedig remekelt gyönyörű védéseivel, melylyel a legveszélyesebb lövéseket is ártalmatlanná tudta tenni. A matchet közepes számú közönség szemlélte végig. Herzogh Ede szigorúan vezette a mérkőzést, de minden energiája is gyöngének bizonyult a F. T. C fentemlitett játékosai szenvedélyeinek fékentartására.

A matchet a F. T. C. erős támadása vezette be, mely az eleinte 10 emberrel játszó B. T. C.-ot energikus védelemre késztette. Izsónak csakhamar dolga akad s alkalma van egy, a balszélső által élesen lőtt labdát ártalmatlanná tenni A 10 perczben Balázs I. beáll a csapatba s ettől kezdve megváltozik a játék képe. A F. T. C. visszaszorul térfelébe s energikusan védekezik a B. T. C. szorongattatásai ellen. Balázs lerohan, centerez s a kapu előtti kavarodásban Oláh lesből goalt rúg, melyet a biró érvénytelení­t. A F. T. C. kézzel-lábbal védekezik a szorongattatás ellen s egy hands in goal folytán B. T. C. büntető rúgáshoz jut. Horváth a kapus kezébe rúgja a labdát. A piros-fehérek támadása kornert eredményez és Horváth remek shotját is kornerre védi Dobronyi. A 34. perczben ismét tizenegyeshez jut a B. T. C., de Oláh a kapuléczbe rúgja a labdát. Félidő 0:0.

B. T C. támadásai vezetik be a második félidőt. A piros-fehérek ismét kornerhez jutnak. Horváth két goalrúgását Dobronyi fogja. Majd a ferenczvárosiak intéznek erős támadásokat B. T. C goalja ellen, de Izsó háromszor ment, a harmadik lövést kornerre. Majd Oláh lerohan, középre adja a labdát, melyet Balázs II. goallá értékesí­t. Három perczre rá a második goal esik. Balázs I. vezeti a támadást és Marosi a labdát a kapujából kirohanó Dobronyi feje fölött a goalba emeli. A 18. perczben F. T. C jut tizenegyeshez, de a harmadik hands in goal sem hoz eredményt, mert Gorszky a labdát Izsóba rúgja. A hátralevő időben változatosan folyik a küzdelem, melynek folyamán F. T. C. kornerhez jutott.

B. T. C. II.—F. T. C. II. 1:0. Biró Gabrovitz Emil (Postás T. S E.) volt.

(Sport-Világ, 1906. május 20.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ