1906.VII.22. Debreceni TE – FTC 0:4 (edzőmérkőzés)

A FTC. Debrecenben. A Debreceni TE. meghívására ma vasárnap a FTC. első csapata a DTE. első csapata ellen fog játszani Debrecenben.

(Nemzeti Sport, 1906. július 22.)

1906. július 22., –:–, Debrecen, Debreceni TE – FTC 0:4 (0:2)
vezette: Gabrovitz Emil
Debreceni TE: dr. Székely – Oláh, Balogh – Hídvégi, Markovits, Meleghy – Schöffer, Móric, Petz, Tolnai, Fényes
FTC: Dobronyi – Csizmazai, Manglitz – Gorszky, Bródy, Hahn – Weisz, Braun II, Pákay, Kórody, Schlosser
Gól: Braun II., ?, ? (11-esből), ? (88.)

FTC.—DTE. 4:0. A Debreceni Tornaegyesület múlt vasárnap rendezte első nagyobbszabásu footballmérkőzését, melyben a Ferencvárosi Torna Club I. csapata volt az ellenfele. Szép számú előkelő közönség töltötte meg ez alkalommal a kies fekvésű nagyerdei sporttér nézőterét s mindvégig érdeklődéssel kisérte az izgalmas és változatos mérkőzés lefolyását.

Gabrovitz Emil szövetségi biró jeladására a következő két csapat állt ki a gyepre.

DTE. Kapuvédő dr. Székely, hátvédek Oláh, Balogh, fedezetek Hídvégi, Markovits, Meleghy, csatárok Schöffer, Móric, Petz, Tolnai, Fényes.
FTC. Kapuvédő Dobronyi, hátvédek Csizmazai, Manglitz, fedezetek Gorszky, Bródy, Hahn, csatárok Weisz, Braun II, Pákay, Kórody, Schlosser.

A DTE. 10 emberrel kezdi a matchet, amit ellenfele kihasználva, rögtön erősen támad. Több veszélyes lerohanás után, melyek a hátvédek jó munkáján akadnak meg, végre Weisz gyönyörű centerezéséből Braun II védhetlen gólt lő. Erre a DTE. is erősebben a játékhoz lát s a félidő végéig igen változatos és mozgalmas küzdelem folyik, melyben ugyan a FTC. fölénye nyilvánvaló, de a debreceni csapat oly szép és tervszerű védelmet produkál s a csatársor is oly veszélyes támadásokat intéz a ferencvárosi kapu ellen, mely akárhány fővárosi csapatnak is becsületére válna. Csak közvetlenül a félidő vége előtt sikerül a pestieknek egy meglepetésszerü éles lövéssel a második gólt elérni.

A szünet után a játék ismét rendkívül változatos, s a DTE. a veszélyes támadások egész sorát kísérli meg, melyek azonban részint a csatársor lámpaláza, részint Manglitz remek játéka folytán sem hozzák meg a kívánt gólt. Röviddel befejezés előtt az egyik debreceni játékos handset vét, s a megítélt büntető rúgásból érik el a harmadik gólt, melyet két perccel a befejezés előtt a kapus könnyelmű védése folytán a negyedik követ.

A Debreceni Tornaegylet újjászervezett csapata ilyformán meglepő eredménynyel állta ki az első tüzpróbát. Nagy érdeme van ebben a MAC. három kitűnő játékosának, kik e bemutató matchen mint vendégek vettek részt a csapatban. Kitünően játszott Markovits középfedezet s Balogh back is, mig a többieken többé-kevésbbé észlelhető volt az első komoly match okozta izgalom. A Ferencváros kitűnő csapatáról nincs mit mondanunk, a tőlük megszokott összjátékkal dolgoztak, s ha az elért gólok száma nem is tulnagy, de fényes játékstílusukkal méltán rászolgáltak azokra a szívélyes ovációkra, melyekkel a közönség játékuk kiemelkedő momentumait honorálta. Match után kedélyes és emelkedett hangulatban végződött vacsorán látta vendégül a DTE. a budapestieket.

(Nemzeti Sport, 1906. július 29.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.27. 20:00 Újpest–FTC (Tv: M4Sport)
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST