1906.VIII.26. Besztercebánya – FTC 0:3 (edzőmérkőzés)

A Ferencvárosi Torna Club Besztercebányán. A F. T. C. a Besztercebányai Sport Club meghívására vasárnap ott mérkőzik. A B. S. C. 1900 óta űzi a footballt és a felsőmagyarországi csapatok között az első helyen szerepel. Több ízben látott már vendégül budapesti csapatot s mindig kiváló eredményt ért el; ez alkalommal is bizonyára csak emelni fogja népszerűségét és jó hírnevét.

(Pesti Hírlap, 1906. augusztus 26.)

1906. augusztus 26., –:–, Besztercebánya, Besztercebánya – FTC 0:3 (0:2)
vezette: Sztik (B. S. C.)
Besztercebánya: ?
FTC: Fritz — Pákay, Fecht — Fischer, Weinber, Ujváry — Kovács, Schlosser, Kórody, Braun R., Szeidler
Gól: ? (?.), ? (?.), Pákay (?.)

Besztercebánya—Ferencvárosi Torna Club. Augusztus 26-án mérkőzött e két csapat szép időben. A FTC. kezdet után rögtön támad és csakhamar gólt ér el, melyre néhány perccel a második gólt éri el. Besztercebánya heves támadásai eredmény nélkül végződtek és a félidő 2:0 arányban az FTC. javára végződött. A második félidő változatos játékot hoz, Besztercebánya több szép támadást intéz a FTC. kapuja ellen, eredmény nélkül, mig a FTC. a félidő közepén Pákay révén csinálja meg a harmadik gólt. A BSC. ezen szép eredménye a vidék footballnivójának emelkedésére vall.

(Nemzeti Sport, 1906. szeptember 2.)

Ferenczvárosi Torna-Club — Beszterczebányai Sport-Club 3:0. Beszterczebányán játszott múlt vasárnap a F. T. C. az ottani sport-clubbal. Nagy és előkelő közönség nézte végig a matchet, mely a beszterczebányaiak jó képességéről tett tanúságot. A F. T. C. mindjárt a játék kezdetén 2 goalt ért el, amit a játék folyamán azonban csak egygyel tudott szaporítani. A ferenczvárosiak utazástól fáradt csapata ellen rendkívül erőteljes játékot produkált a B. S. C. Csatársoruk nem egyszer komoly veszedelembe hozta a budapestiek kapuját, melyet Fritz védett újra elég szerencsével és nagy ügyességgel. A F. T. C. csapata igy állt ki: Fritz — Pákay, Fecht — Fischer, Weinber, Ujváry — Kovács, Schlosser, Kórody, Braun R., Szeidler. Biró : Sztik (B. S. C.) volt.

(Sport-Világ, 1906. szeptember 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 10.19.19:30 FTC-Újpest (TV:M4sport)
Következik: 10.24.18:55 EL csoportkör CSZKA Moszkva-FTC (TV:Sport1)
Következik: 10.27.17:15 MOL Fehérvár-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 10.27. 12:30 BKV Előre-FTC (TV: -)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST