1906.XII.2. FTC – TLE 3:1 (edzőmérkőzés)

A Ferencvárosi Torna-Klub mérkőzéseinek sorát december 9-én zárja be, a mikor a magyar csapatoktól veretlen Budapesti Torna-Klub-bal találkozik a csömöri-uti pályán. A szezonzáró mérkőzésre mind a két csapat erősen készül és vasárnap délután tréning mérkőzést tart. A F. T. K. a Törekvés F. K., a II. oszt. bajnokság első helyezettével a soroksári-uti pályán, a B. T. K. az Újpesti T. E. csapatával mérkőzik a népszigeti pályán.

(Budapesti Hí­rlap, 1906. november 30.)

A Ferencvárosi Torna-Klub vasárnap délután félhárom órakor a Tisztviselők Labdarugó-Egyesületével mérkőzik a soroksári-uti versenypályán. A Tisztviselők L. E. egyike a legjobb II. osztályú csapatoknak és igy a mérkőzés tiszta képet fog adni az első- és másodosztályú csapatok egymáshoz való viszonyáról. A mérkőzésre tréning jegyek érvényesek.

(Budapesti Hí­rlap, 1906. december 2.)

1906. december 2., 14:30, Soroksári út, FTC – TLE 3:1 (1:0)
vezette: Horváth Ferenc (FTC.)
FTC: Dobronyi — Rumbold, Manglitz — Weinber, Bródy, Gorszky — Braun, Schőn, Korodi, Schlosser, Fischer
TLE: Csimó — Luhajdy I., Székány S. — Bogyó, Ott, Sporkó — Rauch, Smoling, Simon L., Székány G., Forgács
Gól: ? (40.), ? (50.), ? (85.) illetve ? (70.)

FTC.—TLE. 3:1. A soroksári-uti pályán folyt le a mérkőzés, melynek eredménye jó fényt vet a TLE. csapatára, amely a legnagyobb agilitással és ambí­cióval állt ki a könnyelműen játszó FTC. ellen. Régi hibája a bajnokságban vezető csapatnak, hogy gyengébb ellenfeleit lebecsüli. Itt volna az ideje, hogy tanulságot merí­tsen ezen eredményekből. A mérkőzés kezdetén csak 8 ember állt ki és igy sok erélyes támadást, ha szándékos aut árán is, — kellett a végtelen szorgalmasan és lelkesen működő TLE. védelmének leszerelni. A 40. percben a teljes csapat erélyes játékával gólt ér el. Majd egy 11-es büntetőrugást hibáz. Helycsere után a FTC. már az 5. percben gólt lő, melyet a 25. percben a TLE. gólja követ. A 30. percben a TLE. ismét védhetlen gólt lő, ezt azonban a biró — of side miatt — nem í­téli meg. A 40. percben FTC. háromra szaporí­tja góljai számát. A második félidő 2:1 a FTC. javára.

FTC.: Dobronyi — Rumbold, Manglitz — Weinber, Bródy, Gorszky — Braun, Schőn, Korodi, Schlosser, Fischer.
TLE.: Csimó — Luhajdy I., Székány S. — Bogyó, Ott, Sporkó — Rauch, Smoling, Simon L., Székány G., Forgács.

Biró: Horváth Ferenc (FTC.) volt.

(Nemzeti Sport, 1906. december 9.)

A Ferenczvárosi T. C.— Tisztviselők L. E. közötti match a Ferenczvárosiak igen kis arányú győzelmével végződött, mi ugyan jó fényt vett a II-od osztályú T.L.E. játékára.

F. T. C . I.—T. L. E. I. 3:1. A soroksári-úi pályán mérkőzött vasárnap délután a két csapat. A játék oly szép, változatos és magas ní­vójú volt, aminőt eddig csupán legelsőrangu ellenfelek küzdelmein élvezhettünk s egy perczig sem volt észlelhető, hogy legkiválóbb I. osztályú csapatunknak ez alkalommal II. osztályú ellenfele volt. Szédületes iramban folyt a játék s a helyzet pillanatról pillanatra változott. A T. L. E. játékosaiba az a tudat, hogy az egyik legjobb magyar csapattal állanak szemben, bámulatos lelkesedést és erőt öntött. Kemény küzdelem után az első félidő 40. perczében megszerzi a F. T. C. a vezető goalt. Félidő 1:0 a F. T. C. javára.

Helycsere után a F. T. C. már az 5. perczben goalt lő, melyet folytonosan változatos játék után a 25. perczben a T. L. E. goalja követ. A 30. perczben a T. L. E. ismét védhetlen goalt lő, ezt azonban a biró — offside-nek vélvén — nem í­téli meg. Már-már úgy tűnik, hogy több goalt egyik fél sem fog elérni, midőn a 40. perczben F. T. C. háromra szaporí­tja goaljai számát. Második félidő 2:1 a F. T. C. javára. Kornerek aránya 5:3 a F. T. C. javára.

A birói tisztet — nem lévén idegen klubbeli biró jelen — Horváth Ferencz a szokott szakavatottsággal töltötte be.

F. T. C.: Dobronyi — Rumbold, Manglitz — Weinber, Bródy, Gorszky — Braun, Schön, Korodi, Schlosser, Fischer.
T. L. E.: Csimó — Suhajdy I., Székány S., — Bogyó, Ott, Sporkő — Rauch, Smoling, Simon L., Székány G., Forgács.

(Sport-Világ, 1906. december 9.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.20. 21:00, m4sport
10.24.19:30, m4sport
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ