1907.III.17. FTC – 33 FC 9:2

Mai mérkőzések. A ferenczvárosi pályán a ,,33“-as FC—FTC mérkőzés lesz, mely minden valószí­nűség szerint a zöld-fehérek nagy arányú győzelmével fog végződni.

(Sport-Világ, 1907. március 17.)

Vasárnapi mérkőzések. A Soroksári-uti pályán a FTC. javitja gólarányát a 33FC.-al szemben.

(Nemzeti Sport, 1907. március 17.)

A Ferencvárosi Torna-Klub és a 33-as F. K. bajnoki mérkőzése vasárnap délután fél 4 órakor lesz a soroksári-uti versenypályán. A F. T. K. ez alkalommal már teljes összeállitásban fog szerepelni. A „33“-asok állandó tréninget folytatnak és a régi tradí­cióihoz hí­ven könnyen megzavarhatják a F. T. K. biztos győzelmi sanszait. Előzőleg a II. csapatok mérkőznek. Mind a két mérkőzésre tréningjegy érvényes.

(Budapesti Hí­rlap, 1907. március 17.)

1907. március 17., 15:30, Soroksári út, FTC – 33 FC 9:2 (3:2)
vezette: Hajós József (MTK.)
FTC: Dobronyi — Weinber, Rumbold — Gorszky, Bródy, Fischer — Braun, Schőn, Kórody, Schlosser, Weisz
33 FC: Schiller — Szafka, Józsa — Banay, Kiss, Székány — Forstinger, Koch N., Vanicsek, Schiller, Covoljac J.
Gól: ? (?. – 11-esből), ?, ?, ?, ?, ?, ?, Szafka (öngól), ? illetve Vanicsek (8.), Koch N. (?.)

A soroksári-uti versenypályán a Ferencvárosi Torna-Klub-nak, bár tekintélyes gólarányban győzte le a 33-asokat, mégis kemény munkája akadt. Az első félidőben a fehér-feketék olyan szépen játszottak, hogy kétségesnek látszott a bajnokcsapat győzelme. A 33-asok csatázósora, támogatva a lelkes fedezetsor által, veszedelmes támadásokat intézett az ellenfél kapujára. A nyolcadik percben egy szépen keresztül vitt támadás a 33-asok gólját eredményezte. A Ferencvárosiak minden erőből a kiegyenlí­tő gólra törekedtek, a mit nemsokára elértek 11 méteres bűntetőrugás révén. Változatos játék után újra a F. T. K. jutott gólhoz, majd Koch Nándor éles lövése kiegyenlí­tette az eredményt. A félidő végéig a ferencvárosiak megcsinálták újból a vezető gólt. A második félidőben csakhamar fölülkerekedett a F. T. K. csapata. A 33-asok fiatal hátvédői még nem bí­rnak a kellő rutinnal és a F. T. K. csatázósorának gyors támadásait többé nem tudták föltartóztatni. Schiller kapuvédő nagyszerű védése ellenére is a ferencvárosiak egymásután négy gólt értek el, majd a 33-asok baloldali hátvédőjéről került a labda a hálóba. A játékidő végén a F. T. K. még egy gólhoz jutott. Eredmény 9:2 a Ferencvárosi Torna-Klub javára.

(Budapesti Hí­rlap, 1907. március 19.)

FTC.—33FC. 9:2. Mint előre látható volt, a FTC. e mérkőzést a soroksári-uti pályán könnyen nyerte, bár a kapott két gól nem jó fényt vet a csapat védelmére. Különösen Dobronyi védte könnyelműen kapuját. A csapat egyébként még mindig nincs teljes formában, ami a bizonytalan lövéseken látszik meg leginkább. A 33FC. erősen fejlődött. Főerőssége a csapatnak Schiller, a kapus, aki néha igazán kiváló munkát végez. Ha a csapat állóképességet szerez s vezetése komolyabb kezekbe kerül, még sikereket érhet el, mit bizonyit az is, hogy az első félidőt 3:2-re veszí­tette csak el.

Bí­ró: Hajós József (MTK.) volt. A csapatok igy álltak föl:

FTC.: Dobronyi — Weinber, Rumbold — Gorszky, Bródy, Fischer — Braun, Schőn, Kórody, Schlosser, Weisz.
33FC.: Schiller — Szafka, Józsa — Banay, Kiss, Székány — Forstinger, Koch N., Vanicsek, Schiller, Covoljac J.

Szövetségi dij. A 33FC. II vissza lépett a FTC. II javára.

Tréning mérkőzések. FTC. II.— 33 FC. II. 3:0. A 33 FC. 25 percnyi játék után a csapatvezető fölszólitására elhagyta a pályát. Az ügy a szövetség előtt fekszik.

(Nemzeti Sport, 1907. március 24.)

Az I. oszt. bajnokságért a „33“FC—Fer. TC-bal mérkőzött. A match a FTC győzelmével végződött. A MAC pedig a FővTC-ot győzte le. Mindkét match nagy goalarányban hozta meg a győzelmet úgy FTC-nak, mint a MAC-nak. A hétről-hétre ismétlődő nagy goalarányu vereségek, immár gondolkozóba ejtették a sportköröket s több oldalról nyilvánult ama nézet, hogy a három bajnoki osztály felállí­tásával, mely nagyon alkalomszerű, komolyabban kell foglalkozni.

FTC—„33” FC 9:2. A „33“-asok ezúttal, különösen az első félidőben, elég szép játékot mutattak be. Az FTC formája is szépen fejlődött, különösen jó volt már ezúttal a fedezetsor.

Az első gólt Vanicsek révén a „33“-asok érik el, mit az FTC csakhamar kiegyenlí­t. Majd ismét a fekete fehérek érnek el gólt. Az FTC erre offenzivába lép s rövid időközökben kétszer juttatja a hálóba a labdát Félidő 3:2.

A második félidőben a „33“-asok nagyon visszaesnek, különösen gyengék a hátvédek, kik nem tudják az FTC támadásait leszerelni. E félidőben az FTC öt gólt rúg, mig a hatodikat Szafka bal hátvéd hibájából maguk a „33“-asok juttatják kapujokba. Félidő 6:0. Végeredmény 9:2.

A match a soroksári-uti pályán, Hajós József (MTK) bí­ráskodásával folyt le.

FTC II.—„33“FC II. 3:0. Szövetségi-dij helyett barátságos mérkőzést játszott volna e két csapat, de a „33“-asok, a biró érthetetlen í­téletei miatt 15 percz múlva félbeszakí­tották. A biró: Zsigmondy Mihály volt, aki mindjárt az első perczekben 5 „33“-as játékost állí­tott ki, majd a szabályok félremagyarázásával olyankor í­télt tizenegyes rúgásokat, mikor azok teljesen jogosulatlanok voltak. A MLSz birák-bizottsága bizonyára igen jól tudja, kiket képesit a bí­rói tisztségre, azért a biró szaktudása ellen nem is szólhatunk, de azért figyelmeztetjük a játékbirókat, hogy a kezükbe tett hatalommal ne éljenek vissza — mint ezt a múlt vasárnap, sajnos, két esetben is — tapasztaltuk.

(Sport-Világ, 1907. március 24.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ