1907.III.25. Typographia – FTC 1:3

Mai mérkőzések. A hét elején beállott enyhe időjárás remélhetővé teszi, hogy a f. hó 24-re kiirt mérkőzések akadálytalanul lejátszathassanak. Az amerikái-uti pályán a F. T. C. a Typographiával mérkőzik. Őszszel a F. T. C. nagy góalarányban győzte le ellenfelét, azóta azonban a Typographia nagyot javult; bár az idén még ő sem trainirozhatott, mégis bizonyos, hogy szebb eredményt fog elérni a F. T. C.-al szemben, mint legutóbbi találkozásukkor. Érdekes küzdelemre van kilátás a II-ik csapatoknál, melynek kimenetele döntő befolyással lesz a „szövetségi dij“ első helyére nézve, melynek mindkét csapat a legkomolyabb jelöltje. A match d. u. 1/2 4, illetve 1/2 2 órakor kezdődik.

(Sport-Világ, 1907. február 24.)

Vasárnapi mérkőzések. A FTC.—Typographia match a Lehel-uti. pályán minden valószí­nűség szerint a FTC. biztos győzelmét jelenti.

(Nemzeti Sport, 1907. február 24.)

Holnap f. hó 25-én Az amerikai úti pályán FTC—Typographia elhalasztott matche kerül döntésre, mely FTC biztos győzelmét fogja eredményezni. A II-ik csapatok matche annál izgalmasabbnak í­gérkezik s a szövetségi dij első helyére nézve döntő fontosságú. Az I-ső csapatok 1/2 5 órakor, a II-ik csapatok pedig 1/2 3 órakor kezdenek.

(Sport-Világ, 1907. március 24.)

Hétfőn, március 25-én. Az I. osztályú bajnokságért csak egy mérkőzés lesz, még pedig az Amerikai-uti pályán a FTC.—Typographia között. Az eredmény előreláthatólag a FTC. biztos győzelme.

(Nemzeti Sport, 1907. március 24.)

A M. L. Sz. bajnokságában vezető helyen álló F. T. C. vasárnap d. u. Újpesti Torna Egyesülettel Újpesten a népszigeti pályán; hétfőn d. u. három és fél órakor a Typographia Sport Egyesülettel mérkőzik az Erzsébet királyné-uti pályán. Érdekességgel bí­rnak a II. csapatok mérkőzései, mert győzelem esetén a szövetségi dij nyertese a kitűnő formában levő F. T. C. II. lesz. A mérkőzésekre training jegyek érvényesek.

(Pesti Hí­rlap, 1907. március 24.)

1907. március 25., 15:30, Amerikai út, Typographia – FTC 1:3 (0:2)
vezette: Langfelder F. (UTE)
Typographia: Kluszt — Geiser A., Krausz — Konrád, Schwarz, Blitz — Cseh, Viklász, Orsolyák, Marinach (?), Mandl
FTC: Dobronyi — Rumbold, Weinber — Gorszky, Bródy, Csizmadia — Braun, Ecker, Kórody, Schlosser, Weisz F.
Gól: ? (11-esből) illetve Kórody (1.), öngól, ?

FTC.—Typogr. 3:1. Az Amerikai-uti pályán mérkőzött a két csapat. A FTC. az előző napi ujpesti mérkőzés fáradalmait nem pihente ki. A játékosok lekicsinyelték ellenfelüket és a gól előtt túl sokat kombináltak. Az első félidőben óriási fölényben volt a FTC. és a Typographia teljesen védelemre szorult, úgy hogy csak a kapus ügyessége, meg a szerencséjén múlott, hogy több gól nem esett, mint 2:0 e félidőben. Második félidő változatos. FTC. még egy gólt lő, mely után a Typographia egy 11-es büntetőrugásból éri el egyetlen gólját. A FTC. csapatában Ecker és Csizmadia mutatkoztak be. Tehetséges erők, bár még csak egyénileg. Csapatösszeállí­tások a következők voltak:

FTC.: Dobronyi — Rumbold, Weinber — Gorszky, Bródy, Csizmadia — Braun, Ecker, Kórody, Schlosser, Weisz F.
Typographia: Kluszt — Geiser A., Krausz — Konrád, Schwarz, Blitz — Cseh, Viklász, Orsolyák, Marinach (?), Mandl.

Szövetségi dij. Typogr. II.—FTC. II. 4:2. Biró: Vámos Soma (Föv. TC.) volt.

(Nemzeti Sport, 1907. március 31.)

A FerTC-nak ellenfelei az UTE és a TypSpC voltak. Az előbbit 5:0, az utóbbit 3:1 arányban verte le a FTC. A Typographia feletti győzelmét igen megnehezitette ennek erős ellentállása, sőt a zöld-fehérek maguk is igen sokszor védelemre szorí­tkoztak szépen működő ellenfelükkel szemben.

FTC—Typographia 3:1. Az eredmény — a két csapat utolsó eredményeit tekintve — meglepetésszámba megy, amit még az is tetéz, hogy a Typographia három játékosa az utolsó pillanatban mondta le a játékot s igy két II. csapatbeli tartalékot, sőt egy III. csapatbeli játékost is kénytelen beállí­tani csapatába, miáltal csapatát fölforgatva, összjátékot nem is igen mutathatott fel. FTC ezúttal igen gyengén játszott; kiválót csak Rumbold produkált, akinek szép rúgásai és lekapcsolásai általános tetszésre találtak. Typographia csapatában a két hátvéd és a kapus messze felülmúlta a csapat más tagjait, pedig azok is igen derekasan megállták helyüket a két szélső half kivételével.

FTC széllel hátban kezd és alig egy percz múlva Koródi a habozó védelem hibájából goalt lő. Typogr. ezután erélyesen védekezik. FTC nehány percz múlva kornert rug, mi a Typographia „öngyilkos” goalját eredményezi. Ezután is FTC támad, de a két hátvéd és a kapus bravúrosan dolgoznak és biztosan tartják a FTC támadását. Félidő 2:0.

Második félidőben Typographia játszik a meggyengült széllel hátban és változatos játékkal állandóan a középen játszik a két csapat, FTC a félidő közepén éri el 3-ik goalját szabadrúgásból kifolyólag, mire Typographia nagy vehemencziával támad és erősen szorongatja FTC-t. Dobronyi az egyik csatárt „megdolgozza“, mire a megí­télt büntetőrugás Typographia egyetlen goalját eredményezi. Újrakezdés után azonban a match csakhamar véget ért.

Biró Langfelder F. (UTE) volt.

A csapatok a következő összeállí­tásban szerepeltek:

FTC: Dobronyi — Rumbold, Weinber — Csizmadia, Bródi, Gorszki — Weiss, Schlosszer, Koródi, Ecker, Braun.
Typographia: Kluszt — Geizer, Krausz I. — Konrád, Schwarcz, Blitz I., — Mandl, Marinák, Orsolyák, Viklász, Cseh.

Typographia II.—FTC II. 4:2. Typographia izgalmas és erős küzdelem után biztosan győz FTC II. csapata ellen, melyben Schön és Fischer is szerepeltek s a szövetségi dij legjogosultabb aspiránsának mutatkozott be. Félidő 2:2. Biró Vámos Soma (FővTC) volt.

(Sport-Világ, 1907. március 31.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ