1907.V.19. I. Vienna FC – FTC 0:0

Pünkösdi mérkőzések. Ma délután a Ferenczvárosi Torna Club Bécsben a I. Wiener AC ellen, holnap (20-án) pedig a Wiener SpC ellen mérkőzik.

(Sport-Világ, 1907. május 19.)

A pünkösdi mérkőzések. Ferencvárosi Torna Club Bécsben. Pünkösd két ünnepén a FTC. Bécsben játszik, első napon a I. Vienna FC., második nap a Wiener Sport Club csapatával. A két kiváló bécsi csapat ellen a FTC. a szezonban először állí­thatja ki teljes első csapatát a következő összeállí­tással: Dobronyi — Rumbold, Manglitz — Gorszky, Bródy, Weinber — Iványi, Braun, Koródy, Schlosser, Weisz. — A FTC. csapatának nehéz feladata lesz Bécsben, de bí­zunk sikeres szereplésében.

(Nemzeti Sport, 1907. május 19.)

1907. május 19., 17:00, Bécs, Hohe-Warte, I. Vienna FC – FTC 0:0
vezette: Blaschek (Grazer Sp. Club.)
IVFC: Albert — Eipel, Ritschery — Bloncy, Lintschevszky, Weininger — Rudolf, Höllerl, Wiesner, Preisz, Weil
FTC: Fritz — Manglitz, Rumbold — Gorszky, Bródy, Weinber — Iványi, Braun, Koródy, Weisz, Schlosser

Az ország határain túlról is örvendetes hí­rek érkeztek. A FTC. fényes szereplése Bécsben szerencsésen ellensúlyozta a válogatott csapatunk súlyos kudarca által keltett kedvezőtlen benyomást. Derekas munkát végzett bajnokcsapatunk. Méltó az elismerésre.

A FTC. Bécsben.

A pünkösdi ünnepeken a Ferencvárosi TC . kétszer mérkőzött Bécsben s mindkét napon becsületet szerzett a magyar football sportnak.

Első nap a I. Vienna FC. ellen 0:0 arányban eldöntetlenül játszott ugyan, de a második napon a jó hí­rű Wiener Sport Club ellen 4:1 arányban fölényes győzelmet aratott. E gólarányok azonban nem fejezik ki eléggé az erőviszonyokat.

A magyar csapat jobb volt a IVFC.-nál s határozott fölényben is volt; azonban részben az erősen csúszós pálya, részben pedig a teljes erőből dolgozó kiváló bécsi védelem sikeresen állt ellent; segittetvén a magyar csapat balszerencséje által is, mert négy biztos gólnak látszó lövés pattant le a kapufáról. Általában a FTC. gyors, lendületes, szépen össszedolgozó játékot produkált, melylyel a bécsi közönség szimpátiáját megnyerte. Iványi—Weisz gyors lefutásai elragadtatták a bécsieket. Schlosser, Koródy, Braun, kapufa és balszerencse üldözött lövéseit sokszor megtapsolták. A magyar védelem óriási energiával támogatta hol a védelmet, hol a csatársort. Bródy, Gorszky, Rumbold, Manglitz, szinte kedvenceivé váltak a publikumnak. Formája tetőpontján igen hasznosan játszott Weinber, ki half szerepében igazi helyién van. Fritz-nek alig volt védeni valója, a védelem minden munkájától megkí­mélte. Mindössze két veszélytelen labdát fogott. (…)

Mindkét mérkőzés a IVFC. Hohe-Warten lévő pályáján fairen és rossz idő dacára, nagy közönség előtt folyt le a következő részletekkel:

— Pünkösd vasárnap. — FTC. —IVFC. 0:0.

IVFC.: Albert — Eipel, Ritschery — Bloncy, Lintschevszky, Weininger — Rudolf, Wiesner, Preisz, Weil.
FTC.: Fritz — Manglitz, Rumbold — Gorszky, Bródy, Weinber — Iványi, Braun, Weisz, Schlosser.

Bí­ró: Blaschek (Grazer Sp. Club.).

Magyarok kezdik a támadást, Iványi lefut, centerezését Koródy élesen a kapu élére lövi, honnan Eipel a mezőnybe juttatja. Bécs támad és kornert ér el. Weisz lefut, 10. percben magyar korner. 15 p. Schlosser üres kapu. felé lő. Állandó támadás. 19 p. Koródy kapásból élesen a fára lő. Iványi kiszabadulását faulttal állí­tja fel Bloncy. 20 p. Weisz kiszabadul, élesen lő a kapufára. 25 p. Bécs felnyomul, Fritz felfogja a lövést, a sárban elcsúszik és leül. A rárohanó csatár feje fölött a hátvédnek dobja, ezen ötletes védést lelkesen megtapsolják.

A második félidő magyar támadással kezdődik. Weisz—Schlosser levezetik a labdát, Schlosser szép lövése a kapufáról pattan vissza, mit Braun föléje lő. Bécs ritkán támad veszélyesen. A bécsi védelem résen van és utolsó pillanatokban mentik meg a csapatot a góloktól.

(Nemzeti Sport, 1907. május 26.)

Bécsi pünkösdi mérkőzések.

A Ferenczvárosi Torna Club itteni kétnapi szereplése igen nagy sikerrel járt. Bár Vienna ellen csak eldöntetlen eredményt birt elérni, a WrSpCl-ot, Bécs valamennyi első osztályú csapat legyőzőjét, fölényesen legyőzte. FTC roppant gyorsaságával és szép összjátékával tűnt fel, csupán a csatárok lövőképessége bizonyult gyöngének. A csapat különben is roppant balszerencsével játszott, a mennyiben mindkét napon 4—5 süví­tő lövés a kapufáról pattant vissza. FTC ellenfelei, úgy a Vienna, mint a WrSpCl igen gyönge játékot produkáltak.

Vienna—FTC 0:0. Vienna kezd, majd az egyik hátvéd hibája folytán kornerhez jut. Iványi remek beadását a belső csatárok elhibázzák. Schlosser remek lövését az ezúttal kapuban játszó Albert védi, mig ugyancsak Schlosser shoutja a kapufáról pattan vissza Ezután Iványi, majd Weisz rohan le, azonban mindkettő a kapu fölé lő. FTC mindvégig fölényben van és csupán a félidő vége felé közelí­ti meg Vienna a zöld-fehérek kapuját. Félidő 0:0.

Rögtön kezdés után Iványi szép támadást intéz Vienna kapuja ellen, majd az utóbbiak jutnak eredménytelen kornerhez. A 6. perczben Weisz kiszökik, a védelmet kicselezve, czenterez, Iványi azonban a biztosnak vélt goalt elhibázza. FTC kornert hibáz, majd újból Weil támad, a 11. perczben Höllerl, Vienna jobbösszekötője alig 3 lépésnyire a kaputól biztos goalt hibáz. Majd Korody lövése a kapufáról pattan vissza, úgyszintén Braun shoutja. Még egy szép alkalma nyí­lik FTC-nek goalt lőni, azonban Weisz újból hibáz. Vienna támadásait a mesésen játszó fedezetsor és védelem könnyen leköti.

Biró: Blasek (Graz).

(Sport-Világ, 1907. május 26.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ