1907.XI.10. FTC – Törekvés 2:2

Ferencvárosi TC.—Törekvés bajnoki mérkőzése. Vasárnap d. u. fél három órakor az I. osztályú football bajnokság egy igen érdekes mérkőzése lesz a Soroksári- uti pályán, a FTC. és a Törekvés SE. között. A Törekvés SE. szenzációs szereplése az őszi idény mérkőzésein fokozottabb érdeklődésre hí­vja fel a sportköröket. A BTC. I. ellen aratott győzelmével beigazolta, hogy veszélyes és igen komoly ellenfele a többi I. osztályú csapatnak s igy a Ferencvárosi TC. csapatának rendkí­vül nehéz mérkőzése lesz a győzelem megszerzéséért. Bí­ró: Gabrovitz Emil (Rambler) lesz. D. e. 10 órakor a második csapátok mérkőznek a Soroksári-Uti pályán. Biró Minder Frigyes (BTC. lesz). Fél kilenc órakor a III. csapatok mérkőznek. A mérkőzésekre training-jegy érvényes.

(Pesti Hí­rlap, 1907. november 10.)

1907. november 10., 15:00, Soroksári út, FTC – Törekvés 2:2 (1:1)
vezette: Minder Frigyes (BTC.)
FTC: Fritz – Rumbold, ? – Medgyessy, Bródy, Weinber – Muzsik, Braun, Szeitler, Schlosser, Weisz
Törekvés:
Gól: Szeitler (27., 78.) illetve Szedlár vagy Nyilasi (15.), Rumbold (öngól)
Kiállí­tva: Schlosser (55.) illetve Kaufmann (55.)

Meglepő volt a MAC és FTC, e két helyen álló csapatunk igen gyenge szereplése ellenfeleikkel az UTE, illetve Törekvéssel szemben. A MAC-ot menti azon körülmény, hogy két kitűnő klasszisu szélső csatárait volt kénytelen nélkülözni, a FTC gyenge szereplésére azonban mentség nem igen akad.

FTC—Törekvés SpE 2:2. Csodálatos dolog, hogy bajnokcsapatunk az idén nem tud formába jönni. Hiányos csapattal áll fel s tavaszi gyönyörű kombinácziónak, lelkes játékának se hire, se hamva. Vasárnap a soroksári-uti pályán találkozott az e szezonban elsőosztályuvá lett Törekvéssel. Bizonyos, hogy az elért eredmény erkölcsi győzelem a Törekvésnek. Az FTC tartalékokkal játszó csapata rendszertelen, gyenge munkát végzett, főleg a csatársor, mely az elpusztithatlan Braunt kivéve, nem kielégí­tő. Elismerésre méltó azonban most is fair játékmodoruk, ami nem mindig mondható a Törekvésről.

A mérkőzés lefolyása: FTC 8 emberrel kezd, néhány percz után beáll Bródy majd Braun. A Törekvés szintén 2 tartalékkal áll ki, kapusa és az egyik fedezete ugyanis beteg A támadások mindkét részről erősen indulnak meg A Törekvés veszi át a támadást mindjárt a játék elején foglalkoztatja a FTC kapusát, ki a Törekvés biztosnak vélt goalját csakis kornerre tudja védeni (12. percz). Majd a balszélső Szedlár rohan le s megszerzi vele a vezető goalt a Törekvés részére (15 percz). Hosszú ideig majd egyik, majd a másik térfelén folyik a játék, mig a 27. perczben Szeidler magas shootja a Törekvés kapujába juttatja a labdát. Ezután a Törekvés erős rohamot diktál, szép támadása azonban eredménytelen s csakis 3 kornert ér el. Félidő 1:1.

Újrakezdés után a FTC van határozott fölényben, azonban egymásután néhány biztosnak vélt goalt hibáz el. Majd néhány szabadrúgáshoz jut a Törekvés, azonban eredménytelenül. A 10. p.-ben Kaufmann Schlossert véletlenül (?) megrugja, mit Schlosser megakar torolni, miért is a biró mindkettőjüket végleg kiállí­tja. Ezután változatos játék után a 33. perczben FTC goalt rúg. Majd a Törekvés lerohanása is meghozza a kiegyenlí­tő goalt.

Biró: Minder Frigyes (BTC) volt.

A FTC-ban csakis a fedezetek voltak jók, a Törekvés csapatában jól játszott Takács és különösen Szednicsek, aki most határozottan Budapest legjobb játékosai közé tartozik,

FTC II.—Törekvés SpE II. 5:3. Biró: Minder Frigyes (BTC).
FTC III.—Törekvés SpE III. 9:1. Biró: Taffel Gyula (FTC).

(Sport-Világ, 1907. november 17.)

Ferencvárosi Torna Club — Törekvés Sport Egylet 2:2.

A mérkőzést Minder 3 órakor kezdeti el, a FTC. 9 emberrel állt ki s nagyon kedvetlenül játszott. A csapat csak a 18-ik percben lett teljes, í­gy is Iványi, Gorszky és Saschek nélkül; kik helyett Muzsik, Medgyessy és Weinbeer állt be. A Törekvés teljes csapattal játszott s mit rovására kell irni, durván, amiben különösen kitűnt Kaufmann és Takács.

Törekvés kezd, majd Weisz a labdát megszerezve lefut, éles lövését a kapus korneerre védi, ezután a játék a középen folyik. Takács a labdával lefut, Szednicseknek adja, át, kinek lövését a kapu előtt Nyilasi elfogja és goallá értékesí­ti a 18-ik percben. A kapott goal után a Ferencváros szépen támad, lövés lövést követ, mig Muzsik beadását Szeidler szép goallá értékesiti. A 35-ik percben Törekvés támad mi egymás után három kornert eredményez, miket Fritz szép védése eredménytelenné tesz. A félidő befejezéséig Törekvés marad offenzí­vában.

A második félidőben FTC. kezd, azonban a támadást a Törekvés veszi át, Fritz szépen védett. A Ferencvárosiak támadnak s Weinbeer biztosnak vélt lövése a kapu felett repül el, Törekvés kornert rúg, mi eredménytelen. Kaufmann Schlossert bántalmazta, mire Schlosser feléje rúg s ezért a biró mindkettőjüket végleg kiállí­totta.

A játék változatosan folyt jó ideig, egy alkalommal támadással felelt, Nyilasi a kapura lő, mit Rumbold elfog s a labdát a kapusnak akarva adni azt oly erősen rúgta, hogy mielőtt, Fritz ezt megfoghatta volna, a kapufáról a hálóba pattant. Braun kiszökik és szép beadását Szeidler goallá értékesiti. A játék befejezéséig FTC. folytonosan támad, de minden eredmény nélkül. A. FTC. fair játékánál fogva megérdemelte volna a győzelmet. Közülük Rumbold és Weinbeer kiválóan játszott.

A Törekvés játékának szépségét a durvaságuk teljesen lerontotta. Minder jó bí­ráskodott.

FTC. II. — Törekvés II. 5:3, biró Minder.
FTC. III.— Törekvés III. 9:1, biró Taffel.

(Pesti Hí­rlap, 1907. november 12.)

FTC.—Törekvés 2:2. Miként a BTC. ellen, úgy a múlt évi bajnokcsapatnak is meglepetést szerzett a Törekvés, mely ügyesen kihasználta azt a körülményt, hogy a FTC-ból néhány jó játékosa hiányzott, s lelkes, de tulerélyes, játékkal megakadályozta a zöld-fehérek győzelmét. Bár nem szenved kétséget az, hogy a FTC. a jobbik csapat, mindazonáltal csak önmagát okolhatja őszi balsikereiért. Meglazult a csapatban egykor elismert fegyelem is, mert csak igy történhetik meg az, hogy a bajnokcsapat csak nyolc emberrel kezdjen meg egy mérkőzést.

Az első félidőben meglehetősen változatos a játék. A vezetőgólt a Törekvés éri el, amit azonban a FTC. még ebben a félidőben kiegyenlí­t.

A második félidőben jobbadán egyéni játékkal dolgozik mindkét csapat. Fölényben a FTC. van; 2:1 arányban vezet is már, mikor Rumbold egyizben hátra guritja a labdát, mely — mialatt a kapus tétovázik — a kapuba gurul s igy megszerzi a Törekvés kiegyenlí­tő gólját. A FTC. Gorszky, Koródy, Iványi, Schaschekot nélkülözni kénytelen, s igy a váratlan eredmény azon néhány indolens játékost terheli, akik a vezetőséget oly kí­nos helyzetbe hozták, hogy a csatársorba Muzsik és Medgyessy III. csapatbeii játékosokat volt kénytelen beállí­tani, kik Braun és Szeitler-rel alkotott csatársorral teljesen gólképtelen játékot mutattak. Bí­ró: Minder Frigyes (BTC.) volt.

Szövetségi dí­j. FTC. II.—Törekvés II. 5:3. Erős küzdelem, különösen a második félidőben. Biró: Minder Frigyes (BTC.) volt.

(Nemzeti Sport, 1907. november 17.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
11.28.18:00 M4Sport
12.04. 15:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ