1907.XI.17. BAK – FTC 1:4

Bajnoki mérkőzés. Az e hó 17-iki, vasárnapi bajnoki mérkőzések egyik legérdekesebbje az amerikai-uti pályán fog lefolyni. A Budapesti Athletikai Klub és a Ferencvárosi Torna Club tartja bajnoki mérkőzését. Mindkét csapat teljes tudását viszi az izgalmasnak í­gérkező küzdelembe. A BAK. azért, hogy megismételhesse a tavaszi győzelmét, a FTC. pedig, hogy revancheot vegyen tavaszi legyőzetéséért. A csapatok a következő összeállí­tásban vesznek részt:

FTC. (Zöld-fehérek). Fritz — Rumbold, Manglitz — Gorszky, Bródy, Weinberg — Iványi, Braun, Kóródi, Schlosser, Weisz
BAK. (Kék-feketék). Gállos, Grosz, Rudas, Mihály, Révész — Glatter, Gerő, Ligeti — Grünwald, Müller — Nagy

A mérkőzés kezdete d. u. fél három órakor, a II. csapatok d. e. fél 10 órakor mérkőznek. Belépőjegyül 60 filléres tréning-jegyek érvényesek.

(Pesti Hí­rlap, 1907. november 15.)

1907. november 17., 14:30, Amerikai út, BAK – FTC 1:4 (1:1)
vezette: Langfelder Ferenc (UTE.)
BAK: Nagy — Müller, Grünwald — Ligeti, Gerő, Glatter — Révész, Mihály, Rudas, Grosz, Gállos
FTC: Fritz — Rumbold, Manglitz — Weisz, ?, Weinber — Szeitler, Braun, Kóródi, Schlosser, Scheibl
Gól: Révész (20.) illetve Koródy (16., 72.), Szeitler (56.), Schlosser (86.)

FTC—BAK 4:1. Kicsiny, lelkes, minden meglepetésre elkészült közönség előtt folyt le ezen mérkőzés az amerikai-uti pályán, melyben — daczára, hogy az FTC a legjobbjait nélkülözte — könnyű győzelmet aratott a BAK felett. A BAK elbizakodott csapata csak az első félidőben felelt meg a várakozásnak, a másodikban oly lanyha játékot produkált, hogy nagyobb goalarányu vereségre voltunk elkészülve. FTC csapatából Gorszky, Bródy, Iványi hiányoztak, a BAK komplett volt. A ferenczvárosiak goalképessége ismét igen kicsiny volt, a fölényt nem fejezi ki a goalarány. A BAK hevesen keresztülvitt támadással kezd, de ezt FTC leszereli. A labda Scheiblhez kerül, kinek szép beadását elrontják. Majd Schlosser fejelését védi a kapus és Weisz shootját a BAK hátvédei. Gross lerohan, de erősebben előreadott labdáját Rumbold szedi el. A zöld-fehérek most szép összjátékkal nyomulnak fel, de a goal előtt agyonkombinálják a támadást. A 15. perczben kornert érnek el, de ez is eredménytelen. Scheibl újból labdához jut, jól czenterezi, Schlosser lövi, a kapus védve a labdát elejti s azt Korody a goalba nyomja (16. p.). Az eredmény felvillanyozza a BAK legénységét is. Bár a 2 hátvédő jól dolgozik, meg nem akadályozhatja, hogy a BAK egy szép korner révén Révészszel kiegyenlí­tsen. (20. p.). Ezután változatos a játék, a félidő végén inkább a BAK térfelébe terelődik, de eredményt elemi nem tudnak. Félidő állása 1:1

FTC jut támadáshoz a kezdés után. A fekete-kékek leszerelik, de Rudas lerohanva, a legjobb alkalmakat sem tudja kiaknázni. Majd Braun süví­tő lövését a 8. perczben Grünwald csak kornerre képes menteni. Scheibl shootja szintén kornert eredményez. A 11. perczben Weisz lerohan, a leadott  labdát Szeitler rendeltetési helyére, a kapuba küldi. A goal után a BAK ismét jobban támad, de lövéseik részben a kapu mellé, részben a fiatal ferenczvárosi kapus kezébe mennek. Ezután a FTC van állandó fölényben Korody lövését a kapus védi, Schlosser közel a kapuhoz, biztosnak látszó goalt hibáz. A 27. perczben Szeitler czenterezését Korody a hibásan kifutó BAK kapus mellett a goalba placzirozza. Újra kezdés után a FTC folytatja a támadást. Korody azonban a kapu fölé emeli a labdát. A BAK egy eredménynélküli támadása után újból a FTC jut offenzivába. Schlosser egy remek lövése a fekete-kékek kapujában akad meg (41. p.). A FTC állandó támadásával záródik a félidő.

Biró Langfelder Ferencz (UTE) volt.

BAK II.—FTC II. 1:0. A BAK mindjárt a játék elején megszerzi a győztes goalt s azután csak a védelemre szorí­tkozik. Biró: Langfelder.

(Sport-Világ, 1907. november 24.)

FTC. — BAK. 4:1. Szép számú közönség jelenlétében mérkőzött az amerikai úti pályán a két csapat. — Az FTC. múlt heti szereplése után sokan erős küzdelmet, esetleg a BAK. győzelmét várták, amit az első félidőben a BAK. szép játékával beigazolni is látszott. A második félidő 2010-ik percében FTC. Seidler révén megszerzi a vezető goalt. Ettől fogva a BAK. elveszti minden kombináló képességet támadásai eredménytelenekké válnak. A FTC. felhasználva ellenfelének gyöngéjét, Schlosser révén mindjobban, biztosí­tja győzelmét.

A mérkőzést 3 óra 30 perckor a FTC. támadása nyitja meg, mit a BAK. viszonoz. Változatos játék után, a 25-ik percben, Schlosser 25 méteres lövését Grosz kapus védi, azonban a kezéből kiejtett labdát Korody védhetetlenül a goalba küld. Ezután a BAK. is lendületbe jön. Szebbnél-szebb támadásokat intéz, amely több kornert eredményez. A harminckettedik percben Oldal szép kornert rúg és az ebből keletkezett kavarodásban a labdát a goalba juttatja. Több eredményt az első félidőben egyik csapat sem ér el. Félidő: 1:1.

A második félidőben a FTC. állandó támadás után a 10-dik percben Seidler révén a második goalhoz jut. Erre a BAK. veszélyes támadással felel, a labdát azonban Révész a kapu mellé lövi. Majd ismét hosszabb ideig FTC támad és a 25-ik percben, Schlosser jól helyezett goait lő. Ezután a BAK. visszaesik, egy-egy lerohanást kivéve az FTC. állandóan támad és 4 perccel a befejezés előtt Schlosser a labdát a goalba pöcköli. Eredmény 4:1.

A II. csapatok 1:0 a BAK. javára, félidő 1:0. Délelőtt a második csapatok játszottak a szövetségi dí­jért. A BAK. mindjárt a játék elején megszerzi a mérkőzés egyetlen goalját. A FTC. minden erejét összeszedi, azonban a BAK. jól dolgozó védelme minden támadást meghiusit. Biró mindkét mérkőzésnél Langfelder (UTE.).

(Pesti Hí­rlap, 1907. november 19.)

FTC.—BAK 4:1. Szép revánst vett a bajnokcsapat a BAK. fölött, az Amerikai-úti pályán, tavaszi legyőzetéséért, tartalékos csapatával, a gólaránynál is nagyobb fölényben legyőzvén azt. A FTC. játéka ezúttal már tartalmasabb is volt, s a nagy agilitással dolgozó ellenvédelemmel szemben is jól érvényesült a támadás összjátéka. A BAK. inkább egyénileg dolgozott s csatársorának ismert gyorsasága adott is munkát a FTC. védelmének, különösen az első félidőben. A második félidőben aztán a FTC. nagyobb tudása érvényesült s biztosan győzött. A BAK. csapatának sikertelensége részben annak tudandó be, hogy a játékosok egymás között a match alatt egész hangosan feleselnek; ami nemcsak a közönség között kelt kellemetlen benyomást, hanem lehangolja magát a csapatot is. A mérkőzésen Langfelder Ferenc (UTE.) bí­ráskodott.

Szövetségi dij. BAK. II.—FTC. II. 1:0. A BAK. szerencsésen beadott egy gólt s azután pedig elkeseredetten védte kapuját és sikeresen is. Biró: Langfelder Ferenc (UTE.) volt.

(Nemzeti Sport, 1907. november 24.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.11.19:30 M4 Sport
OLDALAK
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ