1907.XII.8. Corinthian dí­j, BAK – FTC 1:2

MLSZ. Kivonat az intéző-bizottságnak december hó 4-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Corinthián-vándordij szabályzat 10 § alapján bizottság
engedélyt ad a FTC.-nak és a BAK-nak, hogy a mérkőzést közös elhatározással f. hó 8-án d. u. 1/4 3 órakor az amerikai-uti pályán Vámos Soma játékbiró vezetése alatt megismételjék. (2-szer 45 perc.)

(Nemzeti Sport, 1907. december 8.)

1907. december 8., 14:15, Amerikai út, BAK – FTC 1:2 (0:2)
vezette: Vámos Soma (Főv. TC)
BAK: Nagy — Müller, Grünwald — Ligeti, Gerő, Glatter — Révész, Rudas, Oldal, Grosz, Ludas
FTC: Cselo — Rumbold, Manglitz — Ladányi, Bródy, Weinber — Braun, Gorszky, Koródy, Schlosser, Weisz F.
Gól: Rudas vagy Gálos (78.) illetve Weisz (35.), Schlosser (36.)

Corinthián serlegmérkőzés. FTC.—BAK. 2:1. Első találkozásuk 1:1 arányban végződvén a Corinthián Serlegért, a múlt vasárnap megismételte a két egylet a mérkőzést a BAK. amerikai-uti pályáján, szépszámú közönség érdeklődése mellett. A mérkőzésen a FTC. messze fölülmúlta játékával a BAK. csapatát és állandó fölénynyel biztosan nyerte a mérkőzést. A FTC. ismét uj összeállí­tással próbálkozott, megerősí­tvén csatársorát Weisz és Gorszky-val, mig a védelemben Cseló és Ladányi tartalékokat szerepeltette. A csatársor igy az eddiginél szebb összjátékot mutatott ugyan, de a játék eredménytelensége a folytonos támadás dacára, a lapos labdaadogatás teljes mellőzésének és a csatárok rossz helyezkedéséinek rovására í­rható. A labda előreadása is a legtöbbször helytelen, mert a leggyakrabban a csatár mögé kerül. A BAK. játéka teljesen rendszertelen. A védelem szorgalmasan, lelkesen és jól játszott, mig a csatársor megszöktetésekkel egy-két gólhoz juthat ugyan, de eredményes munkát csak összjátékkal érhetne el. Az első félidőben a BAK. lelkes védelme ellen a FTC. folytonos támadása dacára Weisz és Schlosser révén csak 1—1 gólt tud elérni, mig a második félidőben számtalan helyzetet hagyott kihasználatlanul. A BAK. csatárok egyéni játékukkal ebben a félidőben mar gyakrabban közelitik meg a FTC. kapuját és a mérkőzés vége felé sikerül is Rudasnak az egyedül átvitt és a FTC. kapusának kezéből kiesett labdát a FTC. kapujába gurí­tani. A FTC. ezen győzelmével a Corinthián serlegmérkőzések sorozatában az előmérkőzésben a MAC.-al kerül össze, mig ennek győztese a MTK.—Nemzeti SpC. mérkőzés győztesével kerül a döntőbe. A csapatok igy állottak fel:

FTC.: Cselo — Rumbold, Manglitz — Ladányi, Bródy, Weinber — Braun, Gorszky, Koródy, Schlosser, Weisz F.
BAK.: Nagy — Müller, Grünwald — Ligeti, Gerő, Glatter — Révész, Rudas, Oldal, Grosz, Ludas.

Biró: Vámos S. (Főv. TC.) volt.

(Nemzeti Sport, 1907. december 15.)

A másik nagy érkeklődést keltő mérkőzés a BAK és FTC közt folyt le az amerikai-uti pályán. A múlt héten eldöntetlen volt e két csapat találkozása s igy a Corinthian-dij szabályzat szerint újra kellett játszani a mérkőző feleknek. A match csekély arányú goalkülönbséggel a FTC javára dőlt el. A BAK a legutóbbi időkben nagyot javult. Különösen hátvédsora jó, mely az ellenfél számos veszélyes támadását szerelte le. Egyébként nagy hasznára volt a BAK-nak, hogy odahaza általa jól ismert pályáján játszott, ami mindjárt nagy előnyt biztosí­tott neki a FTC csapatával szemben.

FTC—BAK 2:1. A múlt vasárnapi izgalmas mérkőzés megrepetálása folyt le az amerikai-uti versenypályán. A FTC, mely részben megerősí­tett csapattal állott ki — a fedezetsorba Ladányi, a csatársorba Braun kerülvén — ez alkalommal elfogadhatóbb játékot produkált, mint múlt héten, bár védelme még most is példátlanul gyengén funkczionált. A BAK ismét a régi rossz taktikát követte. Jó kvalitású egyéni játékosai megszökésekkel akartak eredményt elérni, de összjátéknak náluk ma nyoma sincsen. Legjobb a csapatban Müller hátvédő. Általában a mérkőzést goromba játék, a közönség kiabálása és a biró unos-untalan megszólaló fütyülése jellemezte.

A játékot FTC kezdi. Az ismét csatársorba került Weisz lerohan. Jó beadását Gorszky elveti Majd a BAK egy szabadrúgása után Weisz lövésre jut, de a kapus igen szépen menti. Kornerhez jut a FTC, de Braun sikerült középreadását Korodi a kapu fölé rúgja (7. p.) A FTC folytonos támadása semmi pozití­v eredményt sem hoz, mí­gnem a 35. perczben Weisz az ellenfél lábáról jövő fals labdát belövi. Ugyancsak a következő perczben Schlosser révén akad meg a labda a meglepődött BAK hálójában. Ezután a BAK jut fölénybe. Lövés lövést ér, de a nem veszélyes labdákat Csello kapus könnyen szereli le. Félidő 2:0 FTC javára.

A második félidőt a BAK támadása nyitja meg. Változatosan hullámzik a játék, mindkét kapusnak alkalma nyilik ügyeskedni. Többek között Schlosser pár lépéssel a kapu előtt a kapus kezébe emeli a biztosnak látszó labdát. A 33. perczben Manglitznak egy hibás rúgása révén Gálos a FTC üres kapujába gördí­ti a labdát. A zöld-fehérek erősen támadnak erre, de eredmény nélkül. Majd újra a BAK kerül frontba, de gyenge támadása Rumboldon megtörik. A mérkőzést a BAK támadása zárja be.

Biró: Vámos Soma (FővTC) volt.

(Sport-Világ, 1907. december 15.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ