1908.II.9. FTC – Törekvés 4:1 (edzőmérkőzés)

A Ferencvárosi TC. vasárnap d. u. fél négy órakor tartja harmadik training-mérkőzését a. soroksári-uti pályán. Ellenfele ezúttal a Törekvés SE. lesz. Délelőtt 10 órakor a második csapatok mérkőznek.

(Pesti Hírlap, 1908. február 9.)

1908. február 9., 15:30, Soroksári út, FTC – Törekvés 4:1 (2:1)
vezette: Taffel Miksa (FTC.)
FTC:
Törekvés:
Gól:

Tréning mérkőzések. A szezonnyitást, mint rendesen, ezúttal is ,,barátságos mérkőzések” nyitották meg, amelyek azonban nyilvános tréningeknél többet alig nyújthattak, de az elért eredmények a papírforma szerint gyengébb csapatoknak kedveznek; természetesen azonban a csapatok tavaszi erőviszonyára nézve semminemű komoly következtetést belőlük vonni nem lehet.

FTC.—Törekvés 4:1. A FTC. néhány uj erőt próbált ki s így az eredmény igen kedvezőnek látszik. Félidő 2:1. A mérkőzés a Soroksári-uti pályán Taffel Miksa (FTC.) bíráskodása mellett folyt le.

(Nemzeti Sport, 1908. február 15.)

FTC—Törekvés 4:1. Tréningmérkőzés. Mindkét csapat tartalékokkal játszott s igy a játék meglehetős unalmas volt. Az első félidőben a FTC két gólt ér el, mindkettőt az ellenfél védelmének lefutásából. A Törekvés is e félidőben éri el egyetlen gólját. A második halftime elején éri el a FTC harmadik gólját, melyet a 24-ik perczben a negyedik követ. Noha a játék vége felé a Törekvés jut fölénybe, gólhoz jutni már nem tud. Biró Taffel Miksa (FTC) volt. A match a soroksáriúti pályán folyt le.

(Sport-Világ, 1908. február 17.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST