1908.III.15. NSC – FTC 2:5 (edzőmérkőzés)

A Ferencvárosi Torna Club football mérkőzése. A FTC. remek formában lévő csapata, mely az eddigi mérkőzésen oly szenzációt keltett eredményéivel, vasárnap délután (szerk: 3 és fél órakor – Pesti Napló) a Nemzeti Sport Club I. csapatával játszik a Margitszigeti Sporttelepen. A Nemzeti SpC., amely már alakulásakor több kiváló I. osztályú játékosból állt nehány uj játékos beállí­tásával igen megerősödött. Eddigi eredményei szerint: Műegyetemi AFC-ot legyőzte 2:0. A Kőbányai Torna Egyletet 3:0, a KAOE.-t 5:0. Fair s kitűnő összjátékával legerősebb riválisa a II. oszt. bajnokságért a „33“ FC. csapatának. Legszebb eredményét tavaly őszszel érte el, midőn a Corinthián serlegmérkőzésben a BTC. I. csapatát 3:1 verte. A két csapat találkozása nagy érdeklődésre számí­that. Belépésre a 60 filléres trainingjegy érvényes, melyben a szigeti belépő is benfoglaltatik. Előzőleg a II. csapatok mérkőznek. Bí­ró: Bakó Gyula (MAC.) lesz.

(Pesti Hí­rlap, 1908. március 15.)

1908. március 15., 15:30, Margitsziget, NSC – FTC 2:5 (1:2)
vezette: Bakó Gyula (MAC.)
NSC: Tanyay – Tóth, Házy, Stobbe II., Lassy, Romet, Skrabák I., ?
FTC: ? – ?, ? – ?, ?, ? – ?, Weisz, Koródy, Schlosser, ?
Gól: Tóth (23.), Házy (65.) illetve Weisz (8., ?., 83.), Schlosser (72.), Koródy (76.)

Barátságos mérkőzések, Ferencvárosi T. K. — Nemzeti Sp. E. 5:2. (Félidő 2:1). A margitszigeti pályán találkozott másodí­zben a fenti két csapat barátságos jellegű revanche mérkőzésben, A F.T.K. kitűnő formában levő csapatának erős küzdelmébe került ezen eredményt elérni. A második félidő közepén még 2:2 arányban állanak, amidőn a F.T.K. vehemens támadásba fog és szép játékával öt goalt lő. A F.T.K. Weinber, a N. Sp. K. Faragó nélkül állt ki. Tanyai a N. Sp. K. tehetséges kapusa nagyobb igyekezettel is védhetett volna. Az eredmény igy is igen jó a Nemzeti Sp. K. csapatára nézve. Biró: Bakó Gyula (M. A. K.) volt.

A mérkőzés F.T.K. támadásával kezdődik. Két eredménytelen korner után a N. Sp. K. is erősen támad, Tóth lövése a kapu fölött süví­t el. A 8-ik percben F.T.K. támadása Weisz révén goalt eredményez; majd ismét Weisz kettőre szaporí­tja F. T. K. goaljainak számát. Változatos játék után a 23-ik percben Stobbe II. beadását értékesí­tve Tóth szép lövéssel a N. Sp. K. első goalját lövi. F.T.K. ujabbi támadása eredménytelen kornert hoz. A 33-ik percben Lassy—Korodi összecsapása folytán a N. Sp. K. 10 emberrel folytatja az első félidő végéig a játékot. Félidő: 2:1.

A második félidőben a F.T.K. állandó offenzivába kerül. A N. Sp. K. a 20-ik percben Romet—Házy révén megszerzi a kiegyenlí­tő goalt. A F.T.K. erős iramát a N. Sp. K. már nem bí­rja a 27. percben Schlosser, Kórodi (31. p.) és Weisz (38. p.) ötre szaporitja Ferencváros goaljainak számát.

(Pesti Napló, 1908. március 17.)

FTC.—Nemzeti SC. 5:2 (Margitsziget.) Az eredmény igen jó fényt vet a NSC. játék erejére nézve, jóllehet a FTC. csak tréningszerüen játszott. A NSC. csapatát jó szellem hatja át s játéka is tartalmas és kombinációs marad félelmetes ellenfele dacára is. Az első félidőben a másodosztályú csapat védelme Skrabák Istvánnal az élén magas ní­vójú játékot produkált, s gyakran szépen törte meg a bajnokcsapat támadását. Az FTC. Weinber, a NSC. Farugó nélkül játszott. Az első félidő 2:1 arányban végződött a FTC. javára, de a NSC. a második félidő 20-ik percében Házy révén kiegyenlí­t. Ekkor a FTC. belefekszik a játékba, s 26. percben Schlosser, a 32. p.-ben Weisz és a 38-ik percben ismét Schlosser révén három gólt rúg. Biró: Bakó Gyula (MAC.).

FTC II.—NSC. II. 4:0. Félidő 1:0. Biró: Bakó Gyula (MAC.)

(Nemzeti Sport, 1908. március 21.)

Ferenczvárosi Torna-Club—Nemzeti Sport-Club 5:2. (Barátságos mérkőzés). A margitszigeti pályán lefolyt ezen mérkőzés a másodosztályú csapatok nagymérvű fejlődéséről tesz tanúságot. Amig az elsőosztályu csapatok nagy goalaránnyal verik a saját osztályukban résztvevő csapatokat addig a FTC, mely a tavasz folyamán kitűnő formát mutat, a másodosztályú bajnokság második helyén levő csapatával aránylag ily kicsiny gólarányt ér el. A mérkőzés eredménye a NSC csapatára igen hí­zelgő. A játék különösen az első félidőben igen változatos, szép berohanásokkal szakí­tva, minek eredménye 2:1. Második félidő elején a NSC kiegyenlí­t. Ezután FTC erélyesen támad és három goalt ér el. A FTC Weinber és a NSC Faragó nélkül állottak fel, jók voltak az FTC belső csatárai és a Nemzetiben Skrabák I. Romet. Biró Bakó Gyula (MAC.)

Második csapatok 4:0 (1:0) FTC javára.

(Sport-Világ, 1908. március 16.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ