1908.III.25. Fővárosi TC – FTC 1:7

Ferencvárosi Torna Club szerdai bajnoki mérkőzése. Szerdán délután (Gyümölcsoltó boldogasszony napján) tartja a FTC. bajnoki mérkőzését a Fővárosi Torna Clubbal. A FTC., mely oly kiváló sikerekkel folytatja diadalutját, szerdán egyik legerélycsebb és legméltóbb ellenfelével, a Föv. TC.-bal kerül össze a soroksári-uti pályán, ahol legutóbb elkeseredett küzdelem után, a Föv. TC. kiváló formában levő csapata csak az utolsó percekben szenvedett a MTK-től 2:1 arányú vereséget, A két csapat találkozása azért is bir kiváló érdekességgel, mert a FTC. vasárnapi győzelme erősen igénybe vette a, játékosokat, mig a Föv. TC. vasárnap csak training-mérkőzést tartott. A mérkőzésre 60 filléres trainigjegyek érvényesek. Biró: Langfelder (UTE.) lesz. Előzőleg a II. csapatok mérkőznek. Bí­ró: Hollóssy (ILSz.).

(Pesti Hí­rlap, 1908. március 25.)

1908. március 25., –:–, Soroksári út, Fővárosi TC – FTC 1:7 (1:4)
vezette: Langfelder Ferencz (UTE)
Fővárosi TC: Beimel — Russ, Rauch — Weisz, Jergenc, Schönfeld — Klingenberg, Nemetz, Russ, Salamon, Seiff
FTC: Fritz — Rumbold, Manglitz — Gorszky, Bródy, Weinber — Rónai, Weisz, Koródy, Schlosser, Szeitler
Gól: Roóz illetve Koródy (10.), Weisz (17.), Koródy vagy Weisz (43.), Szeitler (44.), Schlosser, Weisz, Koródy – az 58., a 61. és a 83. percekben

Ferencvárosi TC — FŐV.TC. 7:1. A soroksári-uti pályán tartotta a két csapat bajnoki mérkőzését, mely a FTC. fölényes játékával és biztos győzelmével végződött. A FTC. főereje ezúttal a csatársor volt, mely nem becsülve le ellenfelét, gyönyörű kombinációkkal, lelkesen játszott. A csatárok gyors és erélyes fellépése meghozta sikerét. A Főv. TC. kitűnő védelme ellen a három belső csatár játéka kiválóan érvényesült. A FTC. védelme nem volt a megszokott jó. Gorszky, Weinber és Manglitz a vasárnapi sérülésektől bizonytalan játékot produkáltak. A Főv TC. az első félidőben igen szépen játszott. Az egymás után kapott két gól láthatólag lehangolta és tervszerűtlen játékával minden esélyét elvesztette. Beimel kapus a régi lábbaja egy összeütközésnél megujult, ezután már védő játéka bizonytalan volt. A Főv. TC. védelme sokat mentett. Kiváló játékos Schönfeld, mig Jergenc, Weisz, Rauch és Rauch lelkes fair játékukkal főerőssége a Főv TC.-nek. A csatársor önző volt, pedig Nemetz—Russ igen gólképes csatárok. A két csapat a következőképp állt föl.

FTC.: Fritz — Rumbold, Manglitz — Gorszky, Bródy, Weinber — Rónai, Weisz, Koródy, Schlosser, Szeitler.
Főv. TC.: Beimel — Russ, Rauch — Weisz, Jergenc, Schönfeld — Klingenberg, Nemetz, Russ, Salamon, Seiff.

A Főv. TC. csapatában Ross II. és Vértes hiányoztak. Félidő: 4:1. Biró: Langfelder F. (UTE.) volt.

(Nemzeti Sport, 1908. március 28.)

FTC – FővTC 7:1 (I-ső oszt. bajnokság.) A ferenczvárosiak kitűnő formában levő csapata újabb szép győzelemmel szaporí­totta idei sikereinek számát. A soroksári úti pályán lefolyt mérkőzésben a FTC csaknem állandó fölényben volt. Ellenfele ritkán jutott támadáshoz, mindazáltal néhányszor igen veszélyes helyzetbe hozta a FTC kapuját, sőt gólt is ért el.

A játékot a Főv. TC támadása nyitja meg. FTC kornerhez jut, majd Rónai czenterezéséből Korody az első gólt éri el (10 p.). FővTC rövid támadása eredménytelen s Schlosser lefutása meghozza FTC második gólját (17 p.). A zöld-fehérek kornere után a FővTC támad s Roóz révén gólt is ér el. A 43-ik perczben Korody, a 44-ikben pedig Szeidler gyarapí­tják a FTC góljainak számát. Félidő: 4:1.

A második halftimében FTC van ismét fölényben, mihamar kornert, a 13-ik perczben pedig ötödik gólját éri el. A 16-ik perczben pedig hatodszor juttatja a FővTC. kapujába a labdát. A FővTC is lerohan, de csupán kornert ér el, mig a ferenczvárosiak a 38-ik perczben utoljára rúgják a labdát ellenfelük hálójába. A játék végén FővTC. támad, de eredménytelenül.

Biró: Langfelder Ferencz (UTE) volt.

FTC II.—Főv.TC. II. 12:0. Biró: Hollósy (ILSz).

FTC III.—Főv.TC. III. 4:4.

(Sport-Világ, 1908. március 30.)

Ferencvárosi Torna Klub — Fővárosi Torna Klub 7:1 (4:1). A jó állapotban levő soroksári úti pályán, szép számú közönség előtt találkoztak fenti csapatok. A zöld-fehérek teljes első csapata, mintha a vasárnapi M. A. K. match fáradságát még érezte volna, de azért tartalmas szép játékot produkáltak, csak Rónai, Weinber és Manglitz volt a szokottnál gyöngébb. A fővárosiak védelme feltűnő sokat hibázott, a betegen játszó kapus mentett ugyan eleget, de a gyönge hátvédek miatt tehetetlen volt. Aránylag a fedezetsor volt a legjobb, mig a csatársor nem akar az egyéni akciókról leszokni, pedig igy nehéz boldogulni. A játék javarészében a ferencvárosiak voltak fölényben, bár eleinte a fővárosi is jól tartotta magát, dacára, hogy két tartalékkal játszottak.

Kezdés után Főváros támad, de lövéseik gyöngék. A védelemből előre adott labdával a ferencvárosiak kiszabadulnak és az egyik hátvéd lukat rúg, mire Koródy könnyen lövi az első goalt. A fővárosiak kiváló jobbszélsője néhányszor veszélyesen támad, de a közép tehetetlen. Schlosser szép labdavitele után Weisz csavart lövése a második goalt eredményezi. Erre a Főv. T. C. erős támadással felel és Rooz védhetetlen lövése a zöld-lilák egyetlen goalját szerzi meg. A félidő utolsó két percében Szeitler és Weisz négyre szaporí­tják csapatuk goalját. Félidő 4:1.

A második félidőben nagyobb a ferencvárosiak fölénye és a fővárosiak védelme is jobban funkcionál. Schlosser, Weisz és Korody mégis háromszor küldi a labdát a hálóba. A fővárosiak í­gy í­zben kijátszották ellenfelük védelmét, de Rooz a biztosnak vélt goalt nem szerezheti meg, mert a labdára lépve elesett.

A matchet Langfelder (U. T. E.) a szokott erélylyel, kifogástalanul vezette.

(Pesti Napló, 1908. március 26.)

Bajnoki mérkőzés. (Ferencvárosi Torna Klub 7:1 arányban legyőzte a Fővárosi Torna Klubot.) A soroksári-uti versenypályán tekintélyes számú nézőközönség előtt folyt le a két csapat mérkőzése. A játék elején a Fővárosi T. K., bár 10 emberrel játszott, néhány percig veszedelmes ellenfélnek látszott és többször erős támadást intézett a F. T. K. kapujára. A ferencvárosiak a tizedik percben lendületbe jöttek és Koródy éles lövése meghozta az első gólt. A Főv. F. K. csatázó sorában Klingenberg igen szép támadást vezetett, Manglitz többször nem tudta föltartani, de a belső csatázók gondoskodtak róla, hogy a jobbszélről kapott labda a kapu helyett az ellenfélhez jusson. A F. T. K. második gólját Schlosser leadásából Weisz csinálta, majd változatos játék után Roóznak sikerült a Főv. T. K. egyetlen gólját megszerezni. A félidő végén a ferencvárosiak még két góllal biztosí­tották a vezetést. A második félidőben a F. T. K. nagy felsőbbségben állandóan támadott és Koródy, Schlosser és Weisz révén három gólt ért el. A Főv. T. K.-nak csak egyszer volt alkalma gólt csinálni, de Roóz a kapu előtt ráesett, a labdára. — A II. csapatok szövetségi-dij mérkőzésében a Ferencvárosi T. K. győzött 12:0 arányban.

(Budapesti Hí­rlap, 1908. március 26.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ