1908.III.29. FTC – BAK 3:0

NS-19080404-14-19080329

Ferencvárosi TC. és a Budapesti AK. bajnoki mérkőzése a Margitszigeten. Vasárnap délután fél négy órakor a margitszigeti sporttelepen tartja a Ferencvárosi TC. és a Budapesti AK. bajnoki mérkőzését. A Ferencvárosi TC. csapata, mely az őszi saisonban egymásután aratta diadalait, vasárnap egyik igen erős ellenfelével a BAK.-kal találkozik. A BAK. szerdai győzelme az MTK. fölött (2:0) és 2:1 veresége a MAC.-tól, oly formáról tanúskodik, hogy vasárnapi mérkőzését a FTC.-vel teljesen nyilt jellegűvé teszi. A FTC. csapatának ismét nehéz küzdelme lesz, ha vasárnap a gyorsaságáról oly előnyösen ismert BAK. ellen győzni akar. Előzőleg a II. csapatok játszanak a szövetségi dí­jért. Az első csapatoknál biró Harsányi József (Rambler), a II. csapatoknál Bakó Gyula (MTK.) lesz. A mérkőzésekre tréningjegyek érvényesek,

(Pesti Hí­rlap, 1908. március 28.)

1908. március 29., 15:30, Margitsziget, FTC – BAK 3:0 (1:0)
vezette: Harsády József (Rambler.)
FTC: Fritz — Rumbold, Manglitz — Weinber, Brody, Gorszky — Rónay, Weisz, Korody, Schlosser, Szeidler
BAK: Nagy — Müller, Grünwald — Weisz, Gerő, Glatter — Ligeti, Halász, Cseh, Rudas, Gross
Gól: Rónay (1.), Schlosser (62.), Schlosser vagy Weisz (69.)

FTC.—BAK. 3:0. Szokatlan érdeklődés mellett folyt le a két csapat mérkőzése a margitszigeti sporttelepen. A BAK. ez alkalommal is rendkí­vül szí­vós ellenállást tanúsí­tott és újra bebizonyitotta, hogy legerősebb csapatainknak is egyenrangú ellenfele. FTC. nagy ambí­cióval ment a küzdelembe s a csapat ezen a mérkőzésen is szép összmunkát produkált. A mezőny legjobb embere Rumbold volt, aki biztos rúgásaival és lekapcsolásaival méltán rászolgál a legjobb magyar hátvéd jelzőre. Kí­vüle igen jól játszott Schlosser, mig a BAK. játékosai közül Nagy kapus védése. Müller és Grünwald hátvédek fair, de mind amellett határozott energikus játéka érdemel emlitést. A csapat többi játékosa is elismerésre méltóan játszott, ugy hogy az első félidő után — bár a FTC. első gólját mindjárt az első percben lövi — a mérkőzés teljesen nyilt kimenetelű volt. A második félidőben azonban a FTC. felsőbbsége szemmel láthatóvá válik.

BAK. kezd, de azonnal a FTC. hatalmába kerül a labda, Szeidler beadását Nagy védi ugyan, de a kivédett labdát Rónay jobbszélső védhetetlenül a BAK. hálójába lövi. (1 p.). Ezután BAK. vezet támadást, de csatárai a gól előtt a legkedvezőbb helyzeteket agyonkombinálják. Ismét FTC. kerül offenzí­vába, de Schlosser süvitő lövése célt téveszt. Gross és Cseh révén BAK. is támadáshoz jut, melyet Rumbold tesz ártalmatlanná. Majd FTC. jó ideig a BAK. kapuja előtt tanyázik, de a félidő végéig ujabb eredményt nem tud elérni. Félidő 1:0.

A második félidőt a BAK. ügyes támadása vezeti be. amely kornert eredményez. Majd FTC. nyomult fel és két kornert ér el, a 17. percben pedig Schlosser révén egy kapu előtti kavarodásból gólt. Egy ideig középen folyik a játék, mig Schlosser a 24-ik percben éles lövéssel a harmadik gólt szerzi meg. Gross—Rudas révén BAK. kerekedik felül, de Rudas lövése nem hoz eredményt. A csapatok a következő összeállí­tásban állottak ki:

FTC.: Fritz — Rumbold, Manglitz — Weinber, Brody, Gorszky — Rónay, Weisz, Korody, Schlosser, Szeidler.
BAK.: Nagy — Müller, Grünwald — Weisz, Gerő, Glatter — Ligeti, Halász, Cseh, Rudas, Gross.

Biró: Harsády József (Rambler.).

(Nemzeti Sport, 1908. április 4.)

FTC—BAK 3:0 (Bajnoki mérkőzés). A Margitszigeti pályán változatos játék után könnyen győz a FTC. A BAK eddigi taktikája, a szélsők szökései, ma eredménytelenül törtek meg a FTC kitűnő védelmén. Különösen Bródy és Rumbold voltak fáradhatatlanok a védelemben, majd Korody és Schlosszer a támadásban. A BAK-ban Nagy, Grósz és Rudas voltak jók.

A játékot FTC kezdi szép támadással, melynek eredménye az első gól az 1-ső perczben. Ezután a FTC elbizakodottan játszik. A BAK néhány szép eredménytelen támadást ér el. Félidő 1:0. Második félidőben a FTC szépen támad. A 17-ik perczben Schlosser a második és a 27-ik perczben Weisz a harmadik gólt lövik a BAK kapujába. Jó biró volt Harsády (Rambler). Csapatösszeállí­tások:

FTC: Fritz — Manglitz, Rumbold — Wenkber, Bródy, Gorszky — Rónai, Weisz, Korody, Schlosser, Szeitler.
BAK: Nagy — Müller, Grünwald — Weisz, Gerő, Glasser — Ligeti, Halász, Cseh, Rudas, Grósz.

Második csapatok 2:1 a FTC javára. Biró: Bakó Gyula (MTK).

(Sport-Világ, 1908. március 30.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ