1908.IX.27. FTC – BAK 2:1

Kettős bajnoki match a miliennáris versenypályán. MAC—BTC és FTC—BAK között. Vasárnap délután ismét kettős bajnoki mérkőzésben a footballért rajongó közönség. Fél három órakor mérkőzik a Ferencvárosi TC. csapata ez idényben először teljes összeállitásban, a gyorsaságáról ismeretes Budapesti Athletikai Klubbal; négy órakor a vasárnapi kettős mérkőzés szenzációs győztesei, a Budapesti Torna Club. és a Magyar Athletikai Club találkoznak az 1908—1909. évi bajnokságáért. E kettős mérkőzés rendezése ismét sporteseménye lesz a Thököly-uti pályának. (…) A mérkőzésekre egy jegy szogál belépésül. A II. csapatok délelőtt játszanak a MLSz. szövetségi dijáért.

(Pesti Hírlap, 1908. szeptember 27.)

1908. szeptember 27., 14:30, Millenáris, FTC – BAK 2:1 (0:1)
vezette: Fehéry Ákos (BTC)
nézőszám: *~ 5 000
FTC: Fritz — Rumbold, Weinber — Gorszky, Bródy, Sábián — Gerstl, Tokárszky, Koródy, Schlosser, Szeitler
BAK: Grosz — Grünwald, Weisz — Rudas, Gerő, Halász — Grosz, Gállos, Cseh, Varga, Révész
Gól: Koródy (48.), Schlosser (55.) illetve Grosz (**31.)

FTC.—BAK. 2:1. (Millenáris-p.) A múlt heti vereség után FTC. uj csapattal kísérletezett, amelyről végleges véleményt még nem mondunk, de valószínűleg nem is mondhatunk, mert a FTC. alkalmasint nem áll meg e kísérletnél. A csatársor uj jobb széle nem végzett a többi csatárokkal arányos munkát. Sábián Weinber helyét elég jól töltötte be, de Weinber mint hátvéd abszolút rossz volt. Fritz jó védéseivel megmutatta, hogy a múlt heti eredményt a rossz kapus mennyire elősegítette.

A BAK. az egész mérkőzés alatt dicséretes munkát végzet és szép játékot produkált. A kapus elsőrangú, a hátvédek mérkőzésről- mérkőzésre javulnak, aminek az a magyarázata, hogy az ízléstelen feleselést Müller távozása óta kiküszöbölték. A fedezetsor aránylag a legjobb, ámbár ha Rudas, Gerő és Halász a csatársort jobban és az összjátékra alkalmasabban táplálnák, a csatársor egyike lenne a legkiválóbbaknak. Így is igen jó a csatársor, különösen a balszélső és a jobb szárnyon Révész, aki uj partnerével szép akciókra van hivatva. A centercsatárnak rossz napja volt, mig Gállos, ki azelőtt éles lövéseiről volt ismeretes, még nincs formában.

FTC: Fritz — Rumbold, Weinber — Gorszky, Bródy, Sábián — Szeitler, Schlosser, Koródy, Tokárszky, Gerstl.
BAK.: Grosz — Grünwald, Weisz — Rudas, Gerő, Halász — Grosz, Gállos, Cseh, Varga, Révész.

A vezetőgólt Grosz révén BAK. érte el, aki fél pályán át egyedül támadva vitte a Gállos által előre adott labdát. Szép volt Schlosser éles lövése, amely a kapufáról pattant vissza. A félidőben, mely 1:0 arányban végződött a BAK. javára, mindkét fél 2 kornert ért el.

A második félidőben FTC. a kiegyenlítéshez erélyes támadással készül, amely eredménynyel is jár, amennyiben gól előtti kavarodásból Koródy gólt lő. Schlosser újabb támadását a kapus kifutással menti, de a labda újból Schlosserhez kerül, aki a vezető s egyszersmind utolsó gólt rúgja. BAK. támad ezután, de a jól védő Fritz igen ügyesen fogja Varga biztosnak látszó lövését. A második ugyanilyen lövést Weinber menti. A félidő FTC. erős támadásával végződik, amikor Grosz bravúros védéseket produkál, Végeredmény 2:1 FTC. javára.

Biró: Fehéry Ákos (BTC.) volt.

Szövetségi díj. FTC II.—BAK II. 5:0. (Millenáris.) A BAK. a szöv. dijmérkőzésről lemondván 2X30 perces barátságos mérkőzést játszottak. Biró: Zoltán (NSC.)

(Nemzeti Sport, 1908. október 3.)

FTC—BAK 2:1. A WSpC-bal való mérkőzése óta igen nehezen lendületbe jövő FTC a múlt vasárnap a BAK felett erős küzdelem után győzelmet aratott. A mérkőzés épenséggel nem volt magas nívójú, a FTC régi játéktudására csupán egy-két játékosnak tényleg szép és agilis játéka emlékeztetett. Maga a csapat azonban lassú, a szélsők hajdan oly veszélyes beadásai most teljesen eredménytelenek. A Fehéry Ákos (BTC) által kitünően vezetett mérkőzés lefolyása a következő volt:

FTC kezdi a támadást. Bródy lövését azonban Nagy igen szépen menti. Néhány percz múlva a BAK kerül le a FTC kapuja elé és kornert ér el. FTC újabb támadása után Gross lefut s megszerzi az első gólt. A félidő végéig a FTC támad, de eredménytelenül.

A második félidő elején ismét a zöld-fehérek támadnak s a 3-ik perczben Korody belövi a kiegyenlítő gólt. Erős küzdelem indul meg ezután. Mindkét fél a maga részére akarja biztosítani. A 10-ik perczben Gerstl czenterez, melyből Schlosser lövését a kapuból kifutó Nagy nem tudja kivédeni. A játék végéig — noha mindkét félnek gyakran nyílik alkalma a góllövésre — egyéb eredményt már nem érnek el a csapatok. Csapatösszeállítások:

FTC: Fritz — Rumbold, Weinberger — Gorszky, Bródy, Sábián — Gerstl, Tokárszky, Korody, Schlosser, Szeidler.
BAK: Nagy — Grünvald, Weisz— Halász, Gerő, Rudas — Gross, Gállos, Cseh, Varga, Révész.

FTC II.—BAK II. 5:0. A BAK a szöv. dijmérkőzésről lemondván, 2-szer 30 perczig tartó barátságos matchet játszottak. Biró: Zoltán B. (NTC).

(Sport-Világ, 1908. október 4.)

* Budapesti Hírlap, 1908. szeptember 29.
** Pesti Hírlap, 1908. szeptember 29.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
Következik: 06.10. 21:05 Paks–FTC (Tv: M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST