1908.X.11. FTC – Törekvés 6:1

Ferencvárosi TC—Törekvés bajnoki mérkőzése. Vasárnap d. u. 4 órakor tartja a két I. osztályú csapat, bajnoki football mérkőzését a soroksári-uti pályán. A FTC pihenője után a legnagyobb ambí­cióval készül kitűnő formában levő mindenkép méltó riválisa a Törekvés Sp. E. ellen. A Törekvés Sp. E. tavaszi sikeres szereplése a BTC ellen, és ősszel 2:2 eredménye a BAK ellen igazolja a csapat kiváló képességeit. A FTC-nak ugyancsak lesz küzdeni valója, hogy a mérkőzésből győztesként kerüljön ki. Biró: Fehéry Ákos (BTC). Belépésre a trainningi jegyek érvényesek. Előzőleg fél 2 órakor a második csapatok mérkőznek.

(Pesti Hí­rlap, 1908. október 10.-11.)

1908. október 11., 16:00, Soroksári  út, FTC – Törekvés 6:1 (1:1)
vezette: Fehéry Ákos (BTC.)
nézőszám: *800
FTC: Fritz – Rumbold, ? – Weinber, Bródy, ? – Gerstl, Braun II., Kórody, Schlosser, Szeitler
Törekvés: Dürr – Szednicsek, Takács, Kaufmann, Nyilas, **Kiss, ?
Gól: Koródy (40., 63., 70., 87.), Braun II. (62.), Schlosser (71. – 11-esből) illetve Takács (27.)

A múlt hét labdarugó mérkőzései közül a FTC. nagy arányú és ebből a szempontból váratlan győzelme emelkedik ki. A FTC. ismét kezdi tavaszi jó formáját némileg visszanyerni, ámbár csodálatos, hogy a zöld-fehérek ősszel rendesen visszaesnek kisebb-nagyobb mértékben.

FTC.—Törekvés 6:1. (Soroksári u. p.) A FTC.-nek az őszi idény eddigi mérkőzésein mutatott változó, illetve hanyatló formája után, szinte megnyugtatólag hat népszerű csapatunknak a Törekvés ellen elért nagy gólarányu győzelme. A Törekvés az első félidőben jól tartotta magát, eredményesen védekezett, sőt a vezető gólt is ő érte el, a második félidőben azonban a FTC .-t elhagyta az első félidőbeni balszerencséje s a 17-ik perctől ugyancsak gólképesnek mutatkozott, amennyiben ebben a félidőben nem kevesebb, mint öt gólt rúgott. A csatársorban Kórody és Schlosser mellett a jobb szárny vált ki, ahol Gerstl és Braun jól játszik össze fedezetével Weinberrel. Bródy ismét fáradhatatlan játékával Rumbold pedig biztonságával tűnt ki. A Törekvésnél Szednicsek, Takáts voltak legveszélyesebbek, akiket kellőleg egyedül Kaufmann támogatott. A védelem csak az első félidőben dolgozott jól, a másodikban úgy látszik kifulladt, mert igen sok súlyos taktikai és egyébb hibát követett el, úgy hogy ekkor már Dürr kiváló védése nem használt.

Kezdés után Törekvés mindjárt felnyomul, s kornert ér el, amit azonban Kaufmann gól fölé emel. FTC. két ellentámadása két kornerrel terheli a Törekvés hálóját, amelyet még két ugyancsak eredménytelen korner követ. FTC. továbbra is támad, Schlosser jól irányí­tott lövését Dürr azonban rávetéssel kivédi. A Törekvés Kaufmann révén szabadul ki szorult helyzetéből, de Nyilas lövését a ferencvárosi kapus kifogja. Gerstl lefutását Dürr csak korner árán mentheti, de Schlosser és Szeitler lövéseit már könynyen fogja a Törekvés jól védő kapusa. A 27-ik percben Szednicsek lerohan, s középre paszoll labdáját Takáts gólba csúsztatja. (1:0!) FTC. eredménytelen szabadrúgása és kornere után Szeitler vezet támadást, amely Schlosser által továbbí­tva Koródy lövése révén a kiegyenlí­tést eredményezi. (40. perc.) Félidő 1:1.

FTC. absolut fölénybe kerül a 17-ik perctől kezdve, amikor Szeitler centeréből Braun II. a vezetést szerzi meg. Egy perc múlva Takáts miatt megí­télt szabadrúgás már a harmadik gólt eredményezi, amennyiben Rumbold által lőtt szabadrúgást Dürr rosszul védi ki, úgy hogy azt Koródy a gólba nyomhatja. A 25-ik percben Koródy egyéni játéka a negyedik — a mérkőzés legszebb — gólját eredményezi. Pejtsik miatt 11-eshez jut a FTC., mit Schlosser juttat rendeltetési helyére. A mérkőzés 42-ik percében Koródy még egy gólt rug, miáltal az eredményt 6:1-re emeli.

Biró: Fehéry Ákos (BTC.).

Szövetségi dij. FTC. II—TÖREKVÉS II. 2:0. FTC. II. a második félidőben biztosan nyer. Félidő 0:0. Biró: Hollóssy (JLSz.).

(Nemzeti Sport, 1908. október 17.)

A FTC—Törekvés-match eredménye arról tesz bizonyságot, hogy a ferenczvárosi csapat ismét elérte tavaszi formáját.

FTC—Törekvés SpC 6:1. A soroksári-uti pályán lefolyt mérkőzés a FTC váratlan nagyarányú győzelmével végződött. A zöld-fehérek úgy látszik kezdik elérni tavaszi kitűnő formájukat s bizonyos, hogy ismét komolyan bele fognak szólni a bajnokság eldőlésébe. A FTC csatársorának nagyszerű összjátéka, valamint a védelem erőteljes munkája, feltétlen fölényt biztosí­tott a csapatnak a kissé tervszerütlenül, kapkodva dolgozó Törekvés felett. Az első félidő ugyan meglehetős változatosan telt el, mit az eldöntetlen eredmény is bizonyit. Annál jobban kitűnt azonban a FTC fölénye a második halftimeben, mikor a zöld-fehérek valósággal kapujához szegezik a néha erőszakos játékkal védekező Törekvést. A játékosok közül kitűnt Korody, ki egymaga rúgott négy gólt, valamint a vele pompásan összejátszó Schlosser. A kapus: Fritz is elég jól végezte kevés dolgát. A Fehéry Ákos (BTC) által vezetett match lefolyása a következő volt.

A támadást a Törekvés kezdi s Kaufmann mindjárt veszélyes lövéshez jut. Csakhamar a FTC veszi át a támadást és több kornerrugással fenyegeti a Törekvés kapuját. A Törekvés lefutását és Nyilas labdáját Fritz teszi ártalmatlanná. Erre a FTC veszi ostrom alá ellenfele kapuját és Schlosser, majd Szeitler lövését a kapus csak nehezen tudja kifogni. Az első gólt a Törekvés éri el a 27. perczben Takács révén. A 36-ik perczben FTC szabadrúgáshoz, a 40-ikben pedig a kiegyenlí­tő gólhoz jut, melyet Korody jól helyezett lövése révén ér el.

A második félidőben csaknem állandó a FTC fölénye s a 17-ik p-ben Braun, a 18-ikban és a 24-ikben Korody, a 26-ikban (tizenegyes rúgásból) Schlosser lő gólokat. Ezután lanyhul a játék, de a FTC támadásának a Törekvés nem tud ellentállni s kénytelen még egy gólt kapujába engedni (41 p.).

FTC II.—Törekvés II. 2:0. Biró Hollósi (ILSz).

(Sport-Világ, 1908. október 18.)

*Budapesti Hí­rlap, 1908. október 13.
**Pesti Hí­rlap, 1908. október 13.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ