1908.XII.8. FTC – Fővárosi TC 3:1

FTC — FővTC vasárnap elmaradt bajnoki mérkőzését kedden délután tartja meg. E mérkőzés volna hivatott a két csapat erőviszonyáról méltó képét adni. Biró: Schubert M. Ferenc (MUE) lesz.

(Pesti Hí­rlap, 1908. december 5.)

1908. december 8., –:–, Margitsziget, FTC – Fővárosi TC 3:1 (0:0)
vezette: Schubert M. Ferenc (MUE)
FTC: Fritz – ?, Manglitz – Weinber II., ?, ? – Koródy, Weisz, ?, Schlosser, ?
Fővárosi TC: Beimel – Maly, Weisz, Pach, ?
Gól: Schlosser (11-esből), Koródy, Schlosser vagy ? (öngól) illetve Pach

FTC.—Főv. TC. 3:1. (K.) Havas, de használható talajú  pályán folyt le a fenti két csapat bajnoki mérkőzése, Érdeklődők csoportjának FTC. szí­néért rajongó tömegét nem elégí­tette ki nemcsak az eredmény, hanem az FTC. játéka sem. Ami a játékot illeti FTC. dominálta a helyzetet, meg-megzavartatva a Főv. TC. hirtelen és veszélyes lerohanásaitól, melyeket leginkább Maly jobbszélső vezetett. FTC. kezdés után mindjárt felnyomul, határozott fölénybe jut, mintegy odaszögezi az ellenfelét kapujához, de csatárai gólképtelensége miatt eredményt elérni nem tud. Főv. TC. lerohanásait majd Weinber, majd Manglitz sikeresen szerelik le. Változatos játék után az első félidő eldöntetlenül végződik. Második félidőben Korody helyet cserél Weisz-el s ekkor kezd kibontakozni mindkét fél játéka. Különösen a FTC. melegszik bele játékába, de balszerencséje megakadályozza, hogy eredményt elérjen. FTC. egy támadása alkalmával egy szabálytalanság révén (?) a biró 11-est í­tél az FTC. javára, melyből Schlosser megszerzi csapatának az első gólt. Mindjárt utána Korody lerohanását faulttal akasztják meg, melyre a biró a második 11-est í­téli meg, amelyet Beimel jó helyezkedéssel kivédi. Lassan a Főv. TC. is felnyomul, szép összjátékkal zavarba hozza az FTC. védelmét. Egy gurí­tott lövésre egyszerre fut rá a Főv. TC. két csatára és a védeni akaró Fritz, kinek hibájából a labda váratlanul a gólba gurul. Fölváltva támadnak ezután s az FTC. egy támadása alkalmából egy, a kapustól visszapattant labdát Korody teljes erővel a kapuba lövi. Majd később egy öngól révén éri el az FTC. a mérkőzés utolsó gólját. A győztes csapatban a fedezetsor játéka volt jó s az ő kitartásuk révén nyerte is meg a csapat a mérkőzést. Egyénileg Schlosser mutatott társainál jobb formát. Főv. TC. csapatában a védelem volt jó, élén Weisz-el. S csak balszerencséjének tudható be, hogy jobb eredményt elérni nem tudott.

Biró: Schubert M. Ferenc (MUE.) volt.

(Nemzeti Sport, 1908. december 12.)

Ferencvárosi Torna Club — Fővárosi Torna Club 3:1. A havazás folytán a margitszigeti pályát is néhány centiméter magas hó fedte. A hideg és havas idő darára szép számú közönség nézte végig a fenti mérkőzést. A FTC, habár szépen játszott, nem mutatott oly jó formát, mint az utolsó néhány mérkőzésen észlelhető volt. A För. TC. lelkesen és szépen játszott, de néhány embere időnként sokat faultolt. A mérkőzés eredménye nem mutatja a két egyesület közti erőkülönbséget, mert a FTC. sokkal jobb volt ellenfelénél, s csat Baumel szép védése akadályozta még a FTC. nagyobb goalarányu győzelmét.

A FTC. kezdi a játékot s azonnal szabadrúgáshoz jut. Ezután igen változatos játék folyik mindkét részről szép támadásokkal. A FTC. támadásai veszélyesebbek ugyan, de a Főv. TC. kitűnő védelme jól dolgozik, s meghiúsí­t minden támadást. Az első félidőben egyik csapat sem tudott goalt rúgni.

A második halftimeben a FTC. támadása vezeti be a játékot. A Főv. TC. 11-est vét, mit Schlosser goallá értékesí­t. Majd ismét a FTC. támad és Koródy lefutását a Főv. TC. backje csak faulttal menti, mi a FTC.-nek ujabb 11-est hoz, de Baumel fényesen, — bár korner árán — menti. Ezután a Főv. TC. támad, mely eredménynyel is jár, mert Pach gyönyörű goalja megszerzi csapatának a kiegyenlí­tést. A hátralévő idő alatt nagyobbrészt a FTC. támad és Koródy, majd Schlosser goalja biztositják csapatjuknak a győzelmet.

Biró: Schubert M. Ferenc (MUE.)

(Pesti Hí­rlap, 1908. december 9.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső