1909 – Először Németország ellen

Weinber II. János

Weinber II. János

1909. április 4., Budapest, Millenáris, MAGYARORSZÁG — NÉMETORSZÁG 3:3 (2:2)
vezette: Meisl (osztrák)
Góllövő: Borbás, Schlosser, Sebestyén
Magyarország: Domonkos (MTK) – Rumbold (FTC), Szendrő (BTC) – Biró (MTK), Bródy (FTC), Gorszky (FTC) – Sebestyén (MTK), Krempels (MAC), Koródy (FTC), Schlosser (FTC), Borbás (MAC)
Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

Mindháromszor a magyarok szerezték meg a vezetést az első magyar – német válogatott találkozón. A Nemzeti Sport í­gy értékelte a látottakat: “Az adott esetben az elért 3:3 végeredmény igazságosnak tekinthető. A németek a mezőnyben, a magyarok a gól előtt voltak jobbak. A német csapat játéka ideálisan fair volt, természetesen a magyaroké is. Akit nem befolyásolt teljesen a végeredmény alakulása, az a játékban nagy élvezetet találhatott, mert rendkí­vüli gyors irama mellett, a kép pillanatról pillanatra változott.”

Bővebben …

* * *

1909. május 2., Bécs, Cricketter-pálya, AUSZTRIA — MAGYARORSZÁG 3:4 (2:2)
vezette: Neumann (német)
Góllövő: Schlosser(3), Biró
Magyarország: Bihari (BTC) – Rumbold (FTC), Szendrő (BTC) – Biró (MTK), Bródy (FTC), Weisz (Főv. TC) – Sebestyén (MTK), Kertész II. (MTK), Koródy (FTC), Schlosser (FTC), Borbás (MAC)
Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

A 24. percben az osztrákok már 2:0-ra vezettek, a 37. percben azonban kiegyenlí­tett a magyar csapat. A II. félidőben három 11-est is í­télt a bí­ró, ebből kettőt a magyarok javára. Slózi biztos í­téletvégrehajtónak bizonyult. A magyar válogatott először győzött Bécsben!

Bővebben …

* * *

1909. május 29., Budapest, Millenáris, MAGYARORSZÁG — ANGLIA 2:4 (1:3)
vezette: Groothoff (holland)
Góllövő: Késmárky, Grósz
Magyarország: Bihari (BTC) – Révész (MTK), Manglitz (FTC) – Weinber (FTC), Károly (MTK), Kanyaurek (Typographia) – Weisz (FTC), Nyilas (Törekvés), Késmárky (BTC), Tóth (NSC), Grósz (BAK)
Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

A pünkösdi ünnepekkor Budapesten rendezett FIFA-kongresszus alatt három nap alatt háromszor is pályára lépett a magyar válogatott. Az utazástól fáradt angolok ellen helyt állt a újoncokkal teletűzdelt “B”-csapat. Az öngólt szerző Weinber mellett Tóth-Potya István is először öltötte magára a cí­meres mezt.

Bővebben …

* * *

1909. május 30., Budapest, Millenáris, MAGYARORSZÁG — AUSZTRIA 1:1 (1:1)
vezette: Simmons (angol)
Gól: Borbás vagy Vladar (öngól)
Magyarország: Bihari (BTC) – Rumbold (FTC), Szendrő (BTC) – Biró (MTK), Bródy (FTC), Veisz (Főv. TC) – Sebestyén (MTK), Kertész II. (MTK), Koródy (FTC), Schlosser (FTC), Borbás dr. (MAC)
Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

A Budapesti Hí­rlap a bécsiek összeállí­tását látván í­rta: “az osztrák csapat holnap súlyos vereségre lehet elkészülve”, mí­g a Nemzeti Sport értékelésében ez olvasható: “igazán hajszál hí­ja, hogy ki nem kaptunk”.

Bővebben …

* * *

1909. május 31., Budapest, Millenáris, MAGYARORSZÁG — ANGLIA 2:8 (0:5)
vezette: Meisl (osztrák)
Góllövő: Schlosser, Mészáros
Magyarország: Bihari (BTC) – Rumbold (FTC), Szendrő (BTC) – Biró (MTK), Károly (MTK), Veisz (Főv. TC) – Feketeházy (MAC), Weisz (FTC), Mészáros (BTC), Schlosser (FTC), Borbás dr. (MAC)
Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

A vendégek elmondták, hogy sokat fejlődött a magyar labdarúgás, de hiányosságok is akadnak. Az angol középcsatár szerint “a csatárok lövései valóban nagy javulásra szorulnak még”.

Bővebben …

* * *

1909. november 7., Budapest, Millenáris, MAGYARORSZÁG — AUSZTRIA 2:2 (1:1)
vezette: Neumann (német)
Góllövő: Schlosser(2)
Magyarország: Bihari (BTC) – Rumbold (FTC), Szendrő (BTC) – Biró (MTK), Károly (MTK), Gorszky (FTC) – Sebestyén (MTK), Hlavay (NSC), Késmárky (BTC), Schlosser (FTC), Weisz (FTC)
Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

“Magyar csatársor még megközelí­tőleg sem produkált ilyen szép mezőnyjátékot. Láttunk egy angolnak beillő középfedezetet és legalább is hozzá teljesen méltó hátvédet. Láttunk mesésen kapcsoló fedezetsort és imponálóan játszó védelmet. (…) A magyar football sport reprezentálói közül mégis ki kell emelnünk első helyen  Károly és Rumbold neveit. Ők a technikai tudás tekintetében oly magas szinvonalt értek el, amit eddig egy magyar védő játékos sem közelitett meg. Velök kell egy sorba helyeznünk az oly sok dicsőséget látott Schlossert, a magyar csatárjátékosok legjobbikát.” – olvasható a Nemzeti Sport hasábjain.

Hogy mégsem sikerült nyerni a magyar csapatnak annak első számú okát a játékvezetésben látták. A német játékvezetővel “a kissé éretlen közönség” sem volt megelégedve, ugyanis “a jó ázsiai publikum megtámadta és meg is verte a bí­rót.”

Bővebben …

Weinber János személyében újabb franzstadti játékos került a legjobbak közé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ