1909.II.14. BAK – FTC 0:4

CSAPATAINK TAVASZI ÖSSZEÁLLÍTÁSAI. Mikor uj idény küszöbén állunk, a csapatok leendő képességének elbírálásánál igen fontos az a kérdés, hogy vajjon a kérdéses legénység milyen összeállításban fog szerepelni. Vannak-e változások? Az elmenteket kik fogják pótolni s hogyan? Nem lesz talán ez alkalommal sem érdektelen, ha közre adjuk csapataink összeállitástervezetét. Hozzá tehetjük mindjárt, hogy nagyobb változásokkal nem igen találkozunk, a csapatok legnagyobb részt őszi összeállításaikban fognak szerepelni.

FTC.: Fritz — Rumbold, Manglitz (Jancsarek) — Weinber, Bródy, Gorszky, (Medgyessy) — Braun I—II., Weisz, (Rónai, Gerstl), Korody, Kucsera, Schlosser, Szeitler.

(Nemzeti Sport, 1909. február 13.)

A millenáris-versenypályán két érdekes mérkőzés lesz. Kora délután a Ferencvárosi Torna Klub mérkőzik a Budapesti Atlétikai Klubbal, majd 3 órakor a szezon egyik legjelentősebb bajnoki mérkőzése, a Magyar Atlétikai Klub és a Magyar Testgyakorlók Köre közt kerül sorra.

(Budapesti Hírlap, 1909. február 14.)

1909. február 14., –:–, Millenáris, BAK – FTC 0:4 (0:2)
vezette: Fehéry Ákos (BTC.)
BAK: Grosz F. — Weisz, Grünwald — Halász, Rudas, Waldner — Révész, Cseh, Varga, Gállos, Gross I.
FTC: Fritz — Rumbold, Manglitz — Weinber, Bródy, Gorszky — Gerstl, Weisz, Kucsera, Schlosser, Szeidler
Gól: Gorszky (5.), Schlosser (19.), Weisz (80.), Szeidler (89.)

Akár a négy gólok napjának is lehetne nevezni a múlt vasárnapot. Nyolc elsőosztályu csapatunk mutatkozott be múlt vasárnap s a mérkőzések eredménye mind négy gólon dőlt el s ha az újpestiek nem adtak volna egyet vissza, akkor a krónikások feljegyezhették volna az 1909. február 14-ikét, mint arról nevezetes napot, amelyen négy elsőosztályu bajnoki mérkőzés 4:0 arányban végződött. E nagyobb arányú góldifferenciát még legkevésbbé a BAK. érdemelte meg. Az első félidő első 30 percétől eltekintve a FTC.-nek egyenrangú ellenfele volt, sőt a támadásból jobban vette ki részét. A gól előtt azonban nem mutattak kellő biztonságot és nyugodtságot. Kevés szerencsével azonban a gólarányon javíthattak volna. A FTC. sem produkált valami nívós játékot és erősen meglátszott a tréning hiánya. Legnagyobb meglepetést és sokaknak nagy csalódást okozott a MAC. váratlan gyenge szereplése. A MTK. biztos fölénynyel és reálisan győzött felette (4:0). (…)

FTC.—BAK. 4:0. (Millenáris.) A korai idény dacára elég tartalmas és változatos mérkőzést vívott a két csapat a MTK—MAC. mérkőzés előtt.

A Ferencvárosi csapat mitsem vesztett formájából az ősz óta, noha Korody hiánya erősen érezhető volt a csatársor munkáján. A halfsor a szokott jó volt, mig a védelem munkájából hiányzott még a határozottság.

A BAK. csapata dicséretes ellenállást tanúsított a FTC. támadásaival szemben. Különösen Gross kapuvédő és a két hátvéd voltak e téren elsőrangúnk. A halfsorban Rudas vált ki. A csatársorban a középjáték nem eléggé határozott, a szélsők közül Gross a szokott gyors volt.

Általában a Ferencváros nem volt oly nagy fölényben, mint ahogy a góleredmény mutatja. A BAK. különösen a második félidőben igen szépen támadott. A Ferencváros az első félidő elején és a befejezés előtt volt gólképes. A pálya talaja mindkét fél játékát erősen befolyásolta. Csapatok:

FTC.: Fritz — Rumbold, Manglitz — Weinber, Bródy, Gorszky — Gerstl, Weisz, Kucsera, Schlosser, Szeidler
BAK.: Grosz F. — Weisz, Grünwald — Halász, Rudas, Waldner — Révész, Cseh, Varga, Gállos, Gross I.

Kezdet után a FTC. fölénybe kerül s Gorszky már az 5-ik percben a vezetést szerzi meg, majd a 19-ik percben Schlosser már a másodikat rúgja. Ezután meg-megujul az iram, majd ismét lanyhul. A csapatokon a tréning hiánya hamarosan kezd mutatkozni. A Ferencváros két beadott góljában bizakodik. A félidő vége felé a BAK. támadásai sűrűbbek lesznek, de eredményt elérni nem tud. Félidő 2:0.

A második félidő a BAK. ügyes és heves ostromával indul meg, azonban a csatárok a kapu előtt nem elég határozottak. Lassan a FTC. ismét a játékba fekszik s veszedelmes támadásait a BAK. többször szerencsével védi. A 35-ik percben Weisznek végül sikerül a 3-ik gólt megszerezni,amit a kitünően játszó Szeidler a félidő utolsóelőtti percében négyre szaporít.

Biró: Fehéry Ákos (BTC.).

Szövetségi díj. FTC. II.—BAK. II. 8:2. (Amerikai-uti pálya.) A Ferencvárosiak a második félidőben igen gólképesek voltak Félidő: 2:0. Biró: Izsó (BTC.)

(Nemzeti Sport, 1909. február 20.)

FTC—BAK 4:0. A mérkőzés folyama alatt a FTC fölénye volt látható. Bár a BAK sem veszített őszi formájából s néhányszor igen szép támadást vezetett ellenfele kapuja ellen, de az FTC jól védett kapujába gólt lőni nem volt képes. Az elég élénk iramban lefolyt mérkőzést Fehéry (BTC) biró igen jól vezette. Az első perczekben éri el a FTC a vezetést s bár a BAK többször megkísérli a kiegyenlítést, eredményre nem jut. A második félidőben a zöld-fehérek szintén két gólt rúgnak. A FTC-ban Rumbold, a BAK-ban pedig különösen Révész munkája érdemel kiemelést.

(Szövetségidij mérkőzés). FTC II.—BAK II 8:2 (2:0). FTC állandóan nagy fölénynyel játszik. Amerikai-uti pálya. Biró: Izsó László (BTC).

(Sport-Világ, 1909. február 20.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST