1909.II.14. BAK – FTC 0:4

CSAPATAINK TAVASZI ÖSSZEÁLLíTÁSAI. Mikor uj idény küszöbén állunk, a csapatok leendő képességének elbí­rálásánál igen fontos az a kérdés, hogy vajjon a kérdéses legénység milyen összeállí­tásban fog szerepelni. Vannak-e változások? Az elmenteket kik fogják pótolni s hogyan? Nem lesz talán ez alkalommal sem érdektelen, ha közre adjuk csapataink összeállitástervezetét. Hozzá tehetjük mindjárt, hogy nagyobb változásokkal nem igen találkozunk, a csapatok legnagyobb részt őszi összeállí­tásaikban fognak szerepelni.

FTC.: Fritz — Rumbold, Manglitz (Jancsarek) — Weinber, Bródy, Gorszky, (Medgyessy) — Braun I—II., Weisz, (Rónai, Gerstl), Korody, Kucsera, Schlosser, Szeitler.

(Nemzeti Sport, 1909. február 13.)

A millenáris-versenypályán két érdekes mérkőzés lesz. Kora délután a Ferencvárosi Torna Klub mérkőzik a Budapesti Atlétikai Klubbal, majd 3 órakor a szezon egyik legjelentősebb bajnoki mérkőzése, a Magyar Atlétikai Klub és a Magyar Testgyakorlók Köre közt kerül sorra.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. február 14.)

1909. február 14., –:–, Millenáris, BAK – FTC 0:4 (0:2)
vezette: Fehéry Ákos (BTC.)
BAK: Grosz F. — Weisz, Grünwald — Halász, Rudas, Waldner — Révész, Cseh, Varga, Gállos, Gross I.
FTC: Fritz — Rumbold, Manglitz — Weinber, Bródy, Gorszky — Gerstl, Weisz, Kucsera, Schlosser, Szeidler
Gól: Gorszky (5.), Schlosser (19.), Weisz (80.), Szeidler (89.)

Akár a négy gólok napjának is lehetne nevezni a múlt vasárnapot. Nyolc elsőosztályu csapatunk mutatkozott be múlt vasárnap s a mérkőzések eredménye mind négy gólon dőlt el s ha az újpestiek nem adtak volna egyet vissza, akkor a krónikások feljegyezhették volna az 1909. február 14-ikét, mint arról nevezetes napot, amelyen négy elsőosztályu bajnoki mérkőzés 4:0 arányban végződött. E nagyobb arányú góldifferenciát még legkevésbbé a BAK. érdemelte meg. Az első félidő első 30 percétől eltekintve a FTC.-nek egyenrangú ellenfele volt, sőt a támadásból jobban vette ki részét. A gól előtt azonban nem mutattak kellő biztonságot és nyugodtságot. Kevés szerencsével azonban a gólarányon javí­thattak volna. A FTC. sem produkált valami ní­vós játékot és erősen meglátszott a tréning hiánya. Legnagyobb meglepetést és sokaknak nagy csalódást okozott a MAC. váratlan gyenge szereplése. A MTK. biztos fölénynyel és reálisan győzött felette (4:0). (…)

FTC.—BAK. 4:0. (Millenáris.) A korai idény dacára elég tartalmas és változatos mérkőzést ví­vott a két csapat a MTK—MAC. mérkőzés előtt.

A Ferencvárosi csapat mitsem vesztett formájából az ősz óta, noha Korody hiánya erősen érezhető volt a csatársor munkáján. A halfsor a szokott jó volt, mig a védelem munkájából hiányzott még a határozottság.

A BAK. csapata dicséretes ellenállást tanúsí­tott a FTC. támadásaival szemben. Különösen Gross kapuvédő és a két hátvéd voltak e téren elsőrangúnk. A halfsorban Rudas vált ki. A csatársorban a középjáték nem eléggé határozott, a szélsők közül Gross a szokott gyors volt.

Általában a Ferencváros nem volt oly nagy fölényben, mint ahogy a góleredmény mutatja. A BAK. különösen a második félidőben igen szépen támadott. A Ferencváros az első félidő elején és a befejezés előtt volt gólképes. A pálya talaja mindkét fél játékát erősen befolyásolta. Csapatok:

FTC.: Fritz — Rumbold, Manglitz — Weinber, Bródy, Gorszky — Gerstl, Weisz, Kucsera, Schlosser, Szeidler
BAK.: Grosz F. — Weisz, Grünwald — Halász, Rudas, Waldner — Révész, Cseh, Varga, Gállos, Gross I.

Kezdet után a FTC. fölénybe kerül s Gorszky már az 5-ik percben a vezetést szerzi meg, majd a 19-ik percben Schlosser már a másodikat rúgja. Ezután meg-megujul az iram, majd ismét lanyhul. A csapatokon a tréning hiánya hamarosan kezd mutatkozni. A Ferencváros két beadott góljában bizakodik. A félidő vége felé a BAK. támadásai sűrűbbek lesznek, de eredményt elérni nem tud. Félidő 2:0.

A második félidő a BAK. ügyes és heves ostromával indul meg, azonban a csatárok a kapu előtt nem elég határozottak. Lassan a FTC. ismét a játékba fekszik s veszedelmes támadásait a BAK. többször szerencsével védi. A 35-ik percben Weisznek végül sikerül a 3-ik gólt megszerezni,amit a kitünően játszó Szeidler a félidő utolsóelőtti percében négyre szaporí­t.

Biró: Fehéry Ákos (BTC.).

Szövetségi dí­j. FTC. II.—BAK. II. 8:2. (Amerikai-uti pálya.) A Ferencvárosiak a második félidőben igen gólképesek voltak Félidő: 2:0. Biró: Izsó (BTC.)

(Nemzeti Sport, 1909. február 20.)

FTC—BAK 4:0. A mérkőzés folyama alatt a FTC fölénye volt látható. Bár a BAK sem veszí­tett őszi formájából s néhányszor igen szép támadást vezetett ellenfele kapuja ellen, de az FTC jól védett kapujába gólt lőni nem volt képes. Az elég élénk iramban lefolyt mérkőzést Fehéry (BTC) biró igen jól vezette. Az első perczekben éri el a FTC a vezetést s bár a BAK többször megkí­sérli a kiegyenlí­tést, eredményre nem jut. A második félidőben a zöld-fehérek szintén két gólt rúgnak. A FTC-ban Rumbold, a BAK-ban pedig különösen Révész munkája érdemel kiemelést.

(Szövetségidij mérkőzés). FTC II.—BAK II 8:2 (2:0). FTC állandóan nagy fölénynyel játszik. Amerikai-uti pálya. Biró: Izsó László (BTC).

(Sport-Világ, 1909. február 20.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15. M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ