1909.II.21. FTC – Typographia 2:1

Az amerikai-uti versenypályán vasárnap délután fél 4 órakor a bajnokság élén álló Ferencvárosi, Torna Klub mérkőzik a Tipográfia Sport Klubbal. A ferencvárosiaknak a találkozás igen jó tréning lesz a későbbi eseményekre. Az egyesületek II. és III. csapatai délelőtt mérkőznek a kőbányai Hölgy-utcai versenypályán.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. február 21.)

1909. február 21., 15:30, Amerikai út, FTC – Typographia 2:1 (0:1)
vezette: Izsó László (BTC.)
FTC: ? – ?, ? – Weinber, ?, ? – ?, ?, Kucsera, Schlosser, ?
Typographia: Ritschofsky, Orsolyák, Krausz, Wurfel, ?
Gól: Kucsera (75.), Schlosser (89.) illetve Ritschofszky (14.)

FTC.—Typ. SC. 2:1. (Amerikai u. p.) Az I. oszt. bajnokság vezető csapata, a FTC., csak egy gólkülönbséggel győz az utolsó helyen szereplő Typ. SC. felett! Következtetéseket vonni ebből a tényből nem lehet. Ki kell emelnünk ugyan, hogy a Typ., mint már a Főv. TC. elleni mérkőzésén is bebizonyí­totta, egy pár fiatal erő beállí­tása folytán nagyon megerősödött, azonban hogy a Ferencvárosi TC.-nak méltó ellenfele lenne, arról nem lehet komolyan beszélni. Hogy ennek dacára előállhatott az a körülmény, hogy a FTC. majdnem vereséget szenvedett a bajnokság utolsó helyezettjétől. a Typ.-tól, az a FTC.-nél eddig szokatlan lagymatag, hanyag játéknak tudandó be. Az első félidőben széllel játszó Typ. által beadott gólt a FTC. csak a második félidőben, 30 percnyi játék után, egy a Typ. bekjétől lefalsolt labdával tudja csupán az offsidon álló Kucsera révén kiegyenlí­teni. A győztes gól pedig rumliból esett a 43-ik percben! A FTC. játéka természetesen nem elégí­tette ki a kisszámú nézőközönséget, viszont a Typ. hí­veitől bátorittatva, lelkes és szép játékot produkált. Különösen Ritschofsky, Orsolyák, Krausz, Wurfel tűntek ki. A FTC. egész csapata indolensen játszott, úgy, hogy csak Weinber és Schlosser játszott tűrhetően, viszont Kucsera ismét teljesen hasznavehetetlennek bizonyult.

A Typ.-nek kedvez a szerencse, mert az első félidőben széllel játszik. Kezdése után azonnal támadólag lép fel. A FTC. védekezni kénytelen. A Typ. megismétlődő támadásainak a FTC. igen könnyelműen áll ellen, úgy hogy több veszélyes helyzet után a védelem hibázásából kifolyólag Ritschofszky megszerzi a vezető gólt. A Typ. fellelkesedetten folytatja a játékot, A FTC. többszöri támadása sikertelen marad. Változatos játék után végre a félidő vége felé a nyomdászok visszaesnek ugyan, de több gól nem esik. Félidő 1:0 Typ. javára.

A második félidőben megváltozik a küzdelem képe, a FTC. majdnem állandóan támad, de sokáig eredménytelenül. Csak a 30-ik percben sikerül Kucserának kiegyenlí­teni. A győztes gólért nagy küzdelem keletkezik, a FTC. ebbeni törekvése a félidő utolsóelőtti percéig sikertelen, amikor is végre Schlosser egy kapuelőtti rumliból éles lövéssel a győztes gólt szerzi meg.

Bí­ró: Izsó László (BTC.).

Szövetségi dí­j. FTC. II.—TYP. SE. II. 8:1. (Hölgy-u. p.) FTC. könnyen győz. Biró: Izsó László (BTC.).
FTC. III.—TYP. SE. III. 2:0. (Hölgy-u. p.). Csak egy félidőt játszottak.

(Nemzeti Sport, 1909. február 27.)

FTC—Typographia 2:1. Kis hijja, hogy a bajnokság utolsó helyén álló csapatnak a vezető helyen levő csapat feletti győzelméről nem adhatunk számot. A Typographia e napon oly lelkesen, de oly szerencsével is játszott, minővel akár a győzelmet is megszerezhette volna. A ferenczvárosiak az első félidőben fölényük tudatában lanyhán dolgoztak s midőn a második halftimeben komolyan neki láttak a játéknak, már majdnem késő lett. A FTC-on is látszott a tréninghiány s hogy nem érte még el őszi formáját. A Typographia csapatát elszánt — és épugy, mint a FővTC-é — erélyes védelme jellemzi Az első gólt a 14 perczben a Typographia éri el, melyet a ferenczvárosiak csak a második félidő 29-ik perczében egyenlí­tenek ki. A győzelmet pedig erős munka után az utolsó előtti perczekben érik el. Az amerikai-uti pályán lefolyt matchet Izsó László (BTC) vezette.

FTC II.—Typographia II. 8:1. FTC II. könnyen győz. Biró: Izsó László (BTC) volt.
FTC III.—Typographia III. 2:0.

(Sport-Világ, 1909. február 27.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ