1909.III.21. FTC – FSC 12:0 (edzőmérkőzés)

Vasárnap a bajnoki mérkőzés mellett a dijmérkőzések felé fordul az érdeklődés. Az ezüstlabdáért és a Korintián-vándordijért lesz néhány érdekes küzdelem. Az ezüstlabdáért a 33-as Futball-Klub és a Törekvés Sport-Egyesület a Margitszigeten, a Korintián-serlegért a Magyar Atlétikai Klub és a Ferencvárosi Torna Klub játszik a népszigeti versenypályán.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. március 18.)

A Korintián vándordí­jért kitűzött Ferencvárosi Torna Klub—Magyar Atlétikai Klub -mérkőzés az atléták lemondása következtében elmarad.

*

A soroksári-uti versenypályán a Ferencvárosi Torna KIub érdekes kí­sérletet tesz. Egy jó kvalitású III. osztályú csapattal, a Ferencvárosi Sport Klub-bal mérkőzik, hogy egyrészt nevelő hatást gyakoroljon a múlt évi ifjúsági bajnokság, győztesére, másrészt, hogy az erőviszony kitűnjön az első és a harmadik osztály között. A mérkőzés délután fél 4 órakor kezdődik. — Délelőtt 10 órakor a F. T. K. és a Tipográfia ifjúsági csapata; fél 9 órakor az egyesületek II. csapatai játszanak.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. március 21.)

1909. március 21., 15:30, Soroksári út, FTC – FSC 12:0 (5:0)
vezette: Taffel Miksa (FTC)
FTC: ? – Jancsarek, Jannisch
FSC:
Gól:

FTC.—MAC. Corinthián-mérkőzés utóbbi lemondása folytán elmaradt.

*

FTC. — FSC. 12:0. (Soroksári-u. p.) Barátságos mérkőzést játszott a két ferencvárosi csapat. Az első osztályú bajnok csapat, mely Rumbold és Weinber helyén Jancsarek és Jannisch tartalékokkal állt ki — természetesen óriási fölényben volt a tavalyi ifjúsági bajnok csapat fölött, amely egy pár szép támadáson kí­vül állandó védekezésre szorult. Félidő 5:0. Az eredeti bí­ró nem jelenvén meg: Taffel Miksa (FTC.) bí­ráskodott.

(Nemzeti Sport, 1909. március 27.)

FTC—FerenczvSpC 12:0. A soroksári-uti pályán folyt le a mérkőzés, melyet természetszerűleg a FTC nyert meg nagy gólkülönbséggel ellenfelével a tavalyi ifjúsági bajnokcsapattal szemben. Biró: Taffel M. (FTC) volt.

(Sport-Világ, 1909. március 27.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ