1909.III.28. FTC – UTE 6:2

W_ftc-ute

Bajnoki mérkőzés lesz a népszigeti versenypályán a Ferencvárosi Torna Klub és az Újpesti Torna Egyesület között délután negyednégy órakor. Az újpestiek reorganizált csapattal állanak ki, mert belátták, hogy a legutóbb szerepelt játékosokkal nem sokra mehetnek. A F. T. K. a holnapi mérkőzés eredményével végképpen megpecsételi a bajnokság sorsát. Ha az újpestieket legyőzik, akkor még abban az esetben is az övéké a bajnokság, ha a két hátralevő mérkőzésben vereség érné őket. — A bajnoki mérkőzés előtt a II. csapatok játszanak a szövetségi dijért, délelőtt a III. csapatok mérkőznek.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. március 28.)

1909. március 28., 15:15, Népsziget, FTC – UTE 6:2 (3:0)
vezette: Izsó László (BTC.)
FTC: Fritz – Rumbold, ? – ?, Bródy, ? – Weisz, ?, Koródy, Schlosser, Szeitler
UTE: Rapai — Vranák, Ludwig — Klein, Fürst, Fandl, Goldstein, Imre, Bucsik, Surmik, Szabó
Gól: Schlosser (24., 32.), Koródy (34., 75.), Szeitler (69.), Weisz (85.) illetve Bucsek (48.), Imre (81.)
Kiállí­tva: Vranák (65.)

FTC.—UTE. 6:2. (Népsziget.) Az MTK.-nak 8:1 és 7:0 eredményei után, a FTC. győzelme nem volt oly nagyarányú, mint ahogy azt általában várták. A dolog pedig igen könnyen megérthető. A FTC. nem nagy ambí­cióval ment küzdelembe. Ez a tény, meg az UTE. vezetőségének azon igen üdvös intézkedése, amely Kazár-nak a kapuból való kitevését eredményezte, az UTE. csapatát ismét lelkes játékra serkentette. Ennek lett eredménye az UTE. csapatára, — amely most rossz formában van — az a hizelgő eredmény, amelyet a FTC. ellen elért. Az UTE. a következő csapattal állt ki: Rapai — Vranák, Ludwig — Klein, Fürst, Fandl, Goldstein, Imre, Bucsik, Surmik, Szabó. A csapat ebben az összeállí­tásban hamarosan visszanyerheti előbbeni formáját. Csak a durvaságokról, az erőszakos játékról kell letenniük. Vranák-ot például ezen a mérkőzésen is ki kellett a bí­rónak állí­tani durva játéka miatt. Ludwig a védelem lelke, de ő is durvaságokra hajló. A halfsorban Fandl a a legjobb. A csatársor igen jó kvalitásokkal rendelkezik, különösen Imre és Szabó voltak jók.

A FTC. elbizakodottan játszott, de ennek dacára elég könnyen győzött. A FTC.-ból jók voltak: Schlosser, Rumbold, Bródy és Korody.

FTC. gyors iramú támadásaival indul meg a mérkőzés s Korody lövését kell mindjárt az első percekben elhárí­tani az UTE. védelemnek. UTE. pillanatnyi felnyomulása után Weisz fut le, de Schlosser lövése embernek megy. Az UTE. újbóli felnyomulása alkalmával Fritz Bucsek lövését elvetéssel csak kornerre tudja menteni. A FTC. a 24-ik percben éri el első gólját Schlosser—Korody szép támadásából kifolyólag, miután előbbi éles lövéssel Rapay kapujába ejti. Nem sok idő múlva Bródy leadásából Schlosser a 2-ik gólt lövi (32. p.). A 34-ik percben Schlosser leadásából Korody szerzi meg a FTC. 3-ik gólját. Goldstein kiszökését Fritz kifutással menti. Félidő 3:0.

A második félidő 3-ik percében Bucsek, Goldstein centeréből gólt lő, amire még élénkebb küzdelem keletkezik. 20. percben Vranák megrugja Schlossert, amiért a biró kiállí­tja. UTE. 10 emberrel marad. A 24-ik percben Szeitler kavarodásból gólt lő. (4:1!) UTE. támadása és kornere után Weisz lefutásából Korody az ötödik gólt lövi. (30. p.). Az UTE. támad Goldstein révén, Fritz kifutással akar menteni, közben Imre a labdát az üres kapuba juttatja. (36. p.). A 40-ik percben Weisz lövi kornerból a FTC. utolsó gólját.

Biró: Izsó László (BTC.).

FTC. II.—UTE. II. 4:2. (Népsziget.) Félidő 1:0 UTE. javára. Barátságos mérkőzés, UTE. a szövetségi dijról lemondott.

(Nemzeti Sport, 1909. április 3.)

A Ferenczvárosi TC kissé könnyen vette az UTEvel szembeni küzdelmét s igy jóval kisebb arányban győzte le, mint a múltkor a MTK II. csapata.

FTC—UTE 6:2. Az újpestiek csapata Kazár távolmaradása által meggyöngitve állott ki a ferenezvárosiak ellen. A FTC játékosai, lebecsülvén ellenfelük képességeit, felületes, elbizakodott játékot produkáltak s innen magyarázható, hogy daczára a csapat fölényének, félidőnként csak 3—3 gólt tudott elérni, sőt a halftimeben kénytelen az UTE két gólját kapujába engedni. Az UTE ellenben igen lelkesen játszott, jól kihasználván azt az előnyt, melyet neki a FTC-nak nem konveniáló keskeny pálya nyújtott. A teljes csapattal játszó FTC-ot igen gyakran hozta veszélyes helyzetbe s csupán a kitünően dolgozó zöld-fehér védelmen múlott, hogy több gólt nem ért el.

A mérkőzést a ferenezvárosiak támadása nyitja meg. FTC többször jut lövéshez, de az UTE védelem jól ment. Majd UTE intéz szép lerohanást s Fritz Bucsek erős lövését csak kornerre tudjamenteni. A FTC első gólját Schlosser révén a 23-ik perczben éri el. Változatos játék után a 32. pserezben ismét Schlosser, a 34-ikben pedig Korody lő gólt.

A második félidő az újpestiek támadásával kezdődik, kik a 3-ik perczben gólt érnek el. Jó ideig a FTC támad, de ujabbi gólt csak a 23-ik perezben tud rúgni. Az UTE újabb lefutása eredménytelen, mig azonban a FTC a 31-ik perczben Korody révén szép gólhoz jut A 36-ik perezben az UTE, a 39-ikben pedig ismét a FTC szaporí­tja góljainak számát. Lanyha, unalmas játék folyik a mérkőzés végéig, melyben már egyik fél sem ér el újabb eredményt. Biró: Izsó László (BTC) volt

FTC II—UTE II 4:0. (Baráts. mérk.) Biró: Izsó L. (BTC).

(Sport-Világ, 1909. április 3.)

2 hozzászólás a(z) 1909.III.28. FTC – UTE 6:2 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.25. 17:00, M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ