1909.III.28. FTC – UTE 6:2

W_ftc-ute

Bajnoki mérkőzés lesz a népszigeti versenypályán a Ferencvárosi Torna Klub és az Újpesti Torna Egyesület között délután negyednégy órakor. Az újpestiek reorganizált csapattal állanak ki, mert belátták, hogy a legutóbb szerepelt játékosokkal nem sokra mehetnek. A F. T. K. a holnapi mérkőzés eredményével végképpen megpecsételi a bajnokság sorsát. Ha az újpestieket legyőzik, akkor még abban az esetben is az övéké a bajnokság, ha a két hátralevő mérkőzésben vereség érné őket. — A bajnoki mérkőzés előtt a II. csapatok játszanak a szövetségi dijért, délelőtt a III. csapatok mérkőznek.

(Budapesti Hírlap, 1909. március 28.)

1909. március 28., 15:15, Népsziget, FTC – UTE 6:2 (3:0)
vezette: Izsó László (BTC.)
FTC: Fritz – Rumbold, ? – ?, Bródy, ? – Weisz, ?, Koródy, Schlosser, Szeitler
UTE: Rapai — Vranák, Ludwig — Klein, Fürst, Fandl, Goldstein, Imre, Bucsik, Surmik, Szabó
Gól: Schlosser (24., 32.), Koródy (34., 75.), Szeitler (69.), Weisz (85.) illetve Bucsek (48.), Imre (81.)
Kiállítva: Vranák (65.)

FTC.—UTE. 6:2. (Népsziget.) Az MTK.-nak 8:1 és 7:0 eredményei után, a FTC. győzelme nem volt oly nagyarányú, mint ahogy azt általában várták. A dolog pedig igen könnyen megérthető. A FTC. nem nagy ambícióval ment küzdelembe. Ez a tény, meg az UTE. vezetőségének azon igen üdvös intézkedése, amely Kazár-nak a kapuból való kitevését eredményezte, az UTE. csapatát ismét lelkes játékra serkentette. Ennek lett eredménye az UTE. csapatára, — amely most rossz formában van — az a hizelgő eredmény, amelyet a FTC. ellen elért. Az UTE. a következő csapattal állt ki: Rapai — Vranák, Ludwig — Klein, Fürst, Fandl, Goldstein, Imre, Bucsik, Surmik, Szabó. A csapat ebben az összeállításban hamarosan visszanyerheti előbbeni formáját. Csak a durvaságokról, az erőszakos játékról kell letenniük. Vranák-ot például ezen a mérkőzésen is ki kellett a bírónak állítani durva játéka miatt. Ludwig a védelem lelke, de ő is durvaságokra hajló. A halfsorban Fandl a a legjobb. A csatársor igen jó kvalitásokkal rendelkezik, különösen Imre és Szabó voltak jók.

A FTC. elbizakodottan játszott, de ennek dacára elég könnyen győzött. A FTC.-ból jók voltak: Schlosser, Rumbold, Bródy és Korody.

FTC. gyors iramú támadásaival indul meg a mérkőzés s Korody lövését kell mindjárt az első percekben elhárítani az UTE. védelemnek. UTE. pillanatnyi felnyomulása után Weisz fut le, de Schlosser lövése embernek megy. Az UTE. újbóli felnyomulása alkalmával Fritz Bucsek lövését elvetéssel csak kornerre tudja menteni. A FTC. a 24-ik percben éri el első gólját Schlosser—Korody szép támadásából kifolyólag, miután előbbi éles lövéssel Rapay kapujába ejti. Nem sok idő múlva Bródy leadásából Schlosser a 2-ik gólt lövi (32. p.). A 34-ik percben Schlosser leadásából Korody szerzi meg a FTC. 3-ik gólját. Goldstein kiszökését Fritz kifutással menti. Félidő 3:0.

A második félidő 3-ik percében Bucsek, Goldstein centeréből gólt lő, amire még élénkebb küzdelem keletkezik. 20. percben Vranák megrugja Schlossert, amiért a biró kiállítja. UTE. 10 emberrel marad. A 24-ik percben Szeitler kavarodásból gólt lő. (4:1!) UTE. támadása és kornere után Weisz lefutásából Korody az ötödik gólt lövi. (30. p.). Az UTE. támad Goldstein révén, Fritz kifutással akar menteni, közben Imre a labdát az üres kapuba juttatja. (36. p.). A 40-ik percben Weisz lövi kornerból a FTC. utolsó gólját.

Biró: Izsó László (BTC.).

FTC. II.—UTE. II. 4:2. (Népsziget.) Félidő 1:0 UTE. javára. Barátságos mérkőzés, UTE. a szövetségi dijról lemondott.

(Nemzeti Sport, 1909. április 3.)

A Ferenczvárosi TC kissé könnyen vette az UTEvel szembeni küzdelmét s igy jóval kisebb arányban győzte le, mint a múltkor a MTK II. csapata.

FTC—UTE 6:2. Az újpestiek csapata Kazár távolmaradása által meggyöngitve állott ki a ferenezvárosiak ellen. A FTC játékosai, lebecsülvén ellenfelük képességeit, felületes, elbizakodott játékot produkáltak s innen magyarázható, hogy daczára a csapat fölényének, félidőnként csak 3—3 gólt tudott elérni, sőt a halftimeben kénytelen az UTE két gólját kapujába engedni. Az UTE ellenben igen lelkesen játszott, jól kihasználván azt az előnyt, melyet neki a FTC-nak nem konveniáló keskeny pálya nyújtott. A teljes csapattal játszó FTC-ot igen gyakran hozta veszélyes helyzetbe s csupán a kitünően dolgozó zöld-fehér védelmen múlott, hogy több gólt nem ért el.

A mérkőzést a ferenezvárosiak támadása nyitja meg. FTC többször jut lövéshez, de az UTE védelem jól ment. Majd UTE intéz szép lerohanást s Fritz Bucsek erős lövését csak kornerre tudjamenteni. A FTC első gólját Schlosser révén a 23-ik perczben éri el. Változatos játék után a 32. pserezben ismét Schlosser, a 34-ikben pedig Korody lő gólt.

A második félidő az újpestiek támadásával kezdődik, kik a 3-ik perczben gólt érnek el. Jó ideig a FTC támad, de ujabbi gólt csak a 23-ik perezben tud rúgni. Az UTE újabb lefutása eredménytelen, mig azonban a FTC a 31-ik perczben Korody révén szép gólhoz jut A 36-ik perezben az UTE, a 39-ikben pedig ismét a FTC szaporítja góljainak számát. Lanyha, unalmas játék folyik a mérkőzés végéig, melyben már egyik fél sem ér el újabb eredményt. Biró: Izsó László (BTC) volt

FTC II—UTE II 4:0. (Baráts. mérk.) Biró: Izsó L. (BTC).

(Sport-Világ, 1909. április 3.)

2 hozzászólás a(z) 1909.III.28. FTC – UTE 6:2 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 12.12.21:00 EL csoportkör Ludogorec-FTC (TV:Sport1)
Következik: 12.15.18:00 DVTK-FTC (TV:M4sport)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST