1909.IV.18. Ezüstlabda, FTC – 33 FC 2:0

A millennáris pályán a nemzetközi match előtt a Ferencvárosi Torna Club ezüstlabda-mérkőzést játszik a „33“-asok ellen.

Millennáris pálya. Délután fél három órakor. Ferencvárosi Torna Club — ,,33“ Football Club (ezüst-labda). Biró: Fehéry Ákos (BTC).

(Pesti Hírlap, 1909. április 18.)

1909. április 18., 14:30, Millenáris, FTC – 33 FC 2:0 (1:0)
vezette: Fehéry Ákos (BTC.)
FTC: Fritz — ?, Manglitz — ?, **Brody, ? — Weinber, ?, ?, Schlosser, Szeitler
33 FC: Schiller — Bosnyák, Székány, Forstinger, Koch, *Kerényi, *Cavoljác, ?
Gól: Weinber (40.), Schlosser (72.)

FTC—33 FC 2:0. (Millenáris p.) A Rapid—MTK. mérkőzés előtt játszott a két csapat az ezüstlabdáért. A FTC. könnyedén vette a dolgot. Azt hisszük, hogy vasárnapi lanyha játékuk nem az ellenfél lebecsülésének, hanem a húsvéti mérkőzések fáradalmainak volt eredménye. A FTC. egyébként sokkal jobb volt ellenfelénél s hogy több gólt nem tudtak elérni, annak csupán az volt az oka, mert nem folytattak erélyes játékot. Ismét kitünő formában van Manglitz, jó volt Szeitler és Schlosser, de a leghasznosabb munkát a fedezetsor végezte.

A 33-asoknál — mint már többször megírtuk — a védelem elsőrangú, Bosnyák vasárnapi játéka után komolyan aspirálhat a május 2-iki reprezentatív csapatba. A fedezetsor Székány kitiltása folytán nagyon meggyöngült, a csatársorban Forstinger és Koch játéka emelkedett ki.

A mérkőzés tikkasztó melegben folyt le, ami mindkét csapat játékát befolyásolta. Megjegyezzük még, hogy a 33-asok a második félidőt 10 emberrel játszották végig, mert Koch megsérülvén, még az első félidő 43. percében kiállt.

Kezdés után FTC. van frontban, hosszú rúgásaikat azonban Schiller, a 33-asok kapuvédje, könnyen védi, majd a 33-asok veszik át a támadást és Koch gyönyörű lövését Fritz csak nehezen menti. Mindkét csapat egy-egy eredménytelen kornert, rug, majd Szeitler vezet veszélyes támadást, beadását Schlosser továbbítja, a labda a kapulécről a szabadon álló Weinberhez kerül, aki a kapu bal sarkába helyezett gólt rug. Ezután Manglitz—Koch összecsapása folytán utóbbi végleg kiáll. Félidő 1:0.

Második félidőben állandóan FTC. van offenzívában, a 33-asok csak szélsőik révén jutnak néha támadáshoz. A zöld-fehérek támadásait a 33-asok védelme sorra, leszereli, de nem tudják megakadályozni, hogy Schlosser gyönyörű egyéni játék után a 27. percben kettőre ne szaporítsa FTC. góljait. FTC. még egy 11-eshez is jut, Schlosser azonban rosszul rúgja és igy a labda Schiller zsákmánya lesz.

Biró: Fehéry Ákos (BTC.).

(Nemzeti Sport, 1909. április 24.)

FTC—„33“FC 2:0. A MTK—Rapid mérkőzést megelőzőleg folyt le e match, mely épugy mint az utána következő, igen lanyha, unalmas volt. A két mérkőző fél játéka közül, még a 33-asokéban volt több lelkesedés, a zöld-fehérek nagyon is könnyedén vették munkájukat s csak a második félidő elején intéz erősebb támadásokat a 33-asok kapuja ellen. — Az első halftime egyetlen gólját a 40-ik perczben éri el Weinbeer. A második félidőt a 33-asok csak tiz emberrel játszák. Ennek daczára csak a 28-ik perczben ér el a FTC gólt, sok támadásukat a jól működő 33-as védelem szépen veri vissza. A 38-ik perczben Schlosser tizenegyesét Schiller bravúrosan menti. A fair mérkőzést Fehéry Ákos (BTC) kiválóan vezette.

(Sport-Világ, 1909. április 24.)

*Budapesti Hírlap, 1909. április 20.
**Pesti Napló, 1909. április 20.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST