1909.V.20. Törekvés – FTC 0:5

A millenáris versenypályán nem kevesebb, mint három mérkőzés lesz. (…) fél hat órakor a Ferencvárosi Torna Klub a Törekvés Sport Egyesülettel az elsőosztályu bajnokságért játszik, A hármas-mérkőzésre egy belépőjegy jogosí­t.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. május 19.)

1909. május 20., 17:30, Millenáris, Törekvés – FTC 0:5 (0:1)
vezette: Schubert M. Ferenc (MUE.)
Törekvés: Dürr — Csonka, Szednicsek, Kis, ?
FTC: ? — ?, ? — Weinber, ?, ? — Weisz, ?, Koródy, Schlosser, Szeitler
Gól: Schlosser (28., 73.), Weisz (59., ?.), Koródy (?.)
Kiállí­tva: Csonka (?.)

FTC.— Tör. SC 5:0. (Millenáris.) Csütörtökön játszotta le a két csapat hátralevő bajnoki mérkőzését, amelyet terminus hiányában a FTC. már-már leakart mondani. Az első félidőben változatos a játék, az ellenfelek egyenlő erejüeknek mutatkoznak. A FTC. az első félidő 28-ik percében lövi az első gólt, amely egyúttal a félidő egyetlen gólja is.

A második félidő már a zöld-fehérek határozott offenzivájában folyik le. A ferencvárosiak a második félidő 15-ik percétől kezdve még négy gólt lőnek. A Törekvés csak az első félidőben volt jó, a másodikban, mintha elhagyta volna nyugalma. Csonkát feleselés miatt a biró kiállitja. A FTC. mint már sokszor tapasztaltuk, a második félidőben játszott jól. Egyénileg a FTC.-ból Weinber és Schlosser váltak ki, a Törekvésnél pedig Szednicsek, Kis és Csonka.

FTC. támadásával indul meg a játék s Szeitler lövése már a harmadik percben alig-alig kerüli el a kaput. Változatos játék keletkezik, de veszélybe ritkán kerülnek a kapuk. A FTC. a 28-ik percben vezetéshez jut. Szeitler lefut, centeréből Schlosser az első gólt lövi. Félidő 1:0.

Szeitler támad, lövését Dürr kiüti, amit Weisz a kapuba továbbit (14. p.) Törekvés 11-est vét, de Schlosser Dürrner lövi a labdát. Törekvés egy balszárnyi támadása után Schlosser már a harmadik gólt lövi (28. p.) FTC. fölénynyel játszik tovább s Korody és Weisz révén még két gólt ér el.

Biró: Schubert M. Ferenc (MUE.)

(Nemzeti Sport, 1909. május 29.)

FTC—Törekvés 5:0. A játék első félidejében a Törekvés még erélyesen ellentáll a zöld-fehérek támadásainak, kik e halftimeben Schlosser lövése révén csupán egy gólt tudnak elérni. Újrakezdés után a FTC fölénye már jobban kitűnik. A Törekvés eleinte még néhány szép lefutással próbálkozik pillanatnyi fölénybe jutni, de később, midőn a biró Csonkát kiállí­tja, teljesen visszaszorul s a FTC ötre szaporí­tja góljainak számát. A millenáris-pályán lefolyt mérkőzést Schubert M. Ferencz (MUE) vezette.

(Sport-Világ, 1909. május 29.)

Szövetségi dij. TÖREKVÉS II.—FTC. II. (Hölgy-utcai pálya.) 2:2. Félidő 2:0. Biró: Klúg Frigyes (MAFC.).

(Nemzeti Sport, 1909. május 15.)

Szövetségi-dij mérkőzés. FTC II—Törekvés II 2:2 . Félidő 2:0 . Biró: Klug Frigyes (MAFC) volt.

(Sport-Világ, 1909. május 15.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ