1909.V.30. Kolozsvári serleg, Kolozsvári KASK – FTC 1:5

A KOLOZSVÁRI PÜNKÖSDI SERLEGMÉRKŐZÉSEK minden tekintetben a kí­vánt sikerrel jártak. A szerepelt csapatok a nagy számban megjelent közönség osztatlan tetszése mellett végezték munkájukat és örömmel konstatálhatjuk, hogy Kolozsvár labdarugó sportja érdekében ismét jelentékeny lépés történt előre. A közönség részvétlensége lassanként oszladozik és ha a pünkösdkor látott elegáns nézőközönséget sikerül állandósí­tani, a footballsport jövője a keleten biztosí­tva van. A Keresk. Akad. Sportkör vezetőségének különös érdeme az elért siker. Kí­vánjuk, hogy ilyenben mennél gyakrabban legyen része és nemes céljának elérésében hasonló buzgalommal működjék a jövőben is.

A mérkőzésekről tudósí­tónk a következőkben számol be:

1909. május 30., –:–, Kolozsvár, Kolozsvári KASK – FTC 1:5 (1:2)
vezette: Löwenrosen Charles
FTC: Fritz – ?, ? – ?, ?, ? – ?, ?, ?, ?, Szeitler
Ellenfél: Gajzágó – Strauch, Voith, Walter, Brunhuber, Betnár, ?
Gól: ?

Vasárnap. FTC.—KKAS. 5:1. A FTC. 7 tartalékkal állott ki, a KKAS. teljes első csapatával szemben. A KKAS. méltó ellenfélnek bizonyult és szinte a második félidő közepéig, amikor 2:1 állott az eredmény, igen jól tartotta magát, ekkor azonban kifulladt és kénytelen volt a labdát még háromszor kapujába engedni. Elejétől végig hullámzó játék kötötte le a nézőközönség figyelmét, akik közül a látottak alapján nem egy a KKAS. győzelmét várta. Ha a fiatal, ügyes játékosokból álló csapat nagyobb rutinra tesz szert és védelme megerősödik, veszélyes ellenfele lesz nem egy budapesti csapatnak. Gajzágó a kapuban remekelt és bár 2 gólt menthetett volna, szép védéseivel mindenkit kielégí­tett. Határozottan Kolozsvár legjobb kapusa. Kitűntek még Strauch, Voith, Walter, Brunhuber és Betnár, de a többiek is teljesen megfeleltek a beléjük helyezett várakozásnak, csak a bal hátvéd volt szokatlanul gyönge. A FTC. meglepően észszerű, fair és szimpatikus játékával általános tetszést aratott. Különösen Szeitlert kell kiemelnünk, akinek működése a kolozsvári kapu állandó veszélyeztetését jelentette. Fritz a kapott gólt (11-es) nem védhette.

Biró: Lőwenrosen Charles volt.

(Nemzeti Sport, 1909. június 5.)

Kolozsvár (máj. 30.) FTC—KASK 5:1. Törekvés—KAC 10:1.

(Sport-Világ, 1909. június 5.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ