1909.V.31. Kolozsvári serleg, Törekvés – FTC 3:2


A KOLOZSVÁRI PÜNKÖSDI SERLEGMÉRKŐZÉSEK minden tekintetben a kívánt sikerrel jártak. A szerepelt csapatok a nagy számban megjelent közönség osztatlan tetszése mellett végezték munkájukat és örömmel konstatálhatjuk, hogy Kolozsvár labdarugó sportja érdekében ismét jelentékeny lépés történt előre. A közönség részvétlensége lassanként oszladozik és ha a pünkösdkor látott elegáns nézőközönséget sikerül állandósítani, a footballsport jövője a keleten biztosítva van. A Keresk. Akad. Sportkör vezetőségének különös érdeme az elért siker. Kívánjuk, hogy ilyenben mennél gyakrabban legyen része és nemes céljának elérésében hasonló buzgalommal működjék a jövőben is.

A mérkőzésekről tudósítónk a következőkben számol be:

1909. május 31., –:–, Kolozsvár, Törekvés – FTC 3:2 (1:2)
vezette: Kuntner Róbert (KKASK)
Törekvés: Dürr — Hauswald, Horváth — Peitsik, Csonka, Krizsán — Kaufmann, Nyilas, Takáts, Szeiff, Ferber
FTC: Fritz — Manglitz, Jancsarek — Gorszki, Bródi, Weinbeer — Szeidler, Kucsera, Koródi, Braun II., Rónai
Gól: Takáts (37.), ? illetve ?

Hétfő. Törekvés—FTC. 3:2. A FTC. váratlan vereséget szenvedett a teljes erővel és lelkesedéssel dolgozó Törekvéssel szemben. Mindkét csapat teljes tudását vitte sorompóba és Kolozsvár közönsége rendkívül szép, bár sokszor túlságosan erős mérkőzésnek lehetett tanúja.

Az FTC. fölénye kezdetben nyilvánvaló volt, a csapat minden embere kiválóan működött és a 20. percben már másodszor haladt át a labda a Törekvés kapuján. A 37. percben Takács szép lövéssel gólt rúg. Félidő 2:1 a FTC. javára.

A második félidőben a zöld-fehéreken a kimerülés jelei mutatkoznak. Koródi, Gorszki és Bródi a tegnapi osztrák-magyar mérkőzéstől és az egész napi (9 1/2 órás) utazástól elfáradtan már nem dolgoznak a szokott erővel és igy sikerül a Törekvésnek nemcsak kiegyenlíteni, de még a győzelmet is a maga részére biztosítani. Hiába az FTC. minden igyekezete. A balszerencse is üldözi támadásait és igy már eredményt nem tud elérni. Kolozsvár város serlegét igy a Törekvés Sportegylet nyerte meg.

A közönség osztatlan érdeklődéssel nézte a Kolozsvárott páratlan szépségű mérkőzést és tetszésének számtalanszor lelkes tapsviharral adott kifejezést. A mérkőzést Kuntner Róbert biró vezette. Csapatösszeállítás:

FTC.: Fritz — Manglitz, Jancsarek — Gorszki, Bródi, Weinbeer — Szeidler, Kucsera, Koródi, Braun II., Rónai.
Törekvés: Dürr — Hauswald, Horváth — Peitsik, Csonka, Krizsán — Kaufmann, Nyilas, Takáts, Szeiff, Ferber.

A mérkőzés után társasvacsora volt, amelyen mintegy hetvenen vettek részt. A vendégeket Kiss Sándor igazgató, a KKAS. diszelnöke, üdvözölte magasröptű beszédben. A város diját a város képviseletében megjelent és a testnevelés ügyét mindenkor szivén hordó Fekete Nagy Béla, helyettes polgármester adta át nemes szavak kíséretében. A 2. dijat, egy bronz footballcsoportot Kuntner Róbert, a KKAS. elnöke nyújtotta át.

(Nemzeti Sport, 1909. június 5.)

Kolozsvár (máj. 31.) Törekvés—FTC 3:2. Meglepetés.

(Sport-Világ, 1909. június 5.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST