1909.X.31. BAK – FTC 0:3

Az amerikai-uti versenypályán vasárnap délután három órakor bajnoki mérkőzés lesz a Ferencvárosi Torna Klub és a Budapesti Atlétikai Klub között. Biró Fehéry Ákos (Csepel) lesz. — A II. csapatok délelőtt féltizenegy órakor ugyanott mérkőznek a szövetségi dí­jért.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. október 30-31.)

1909. október 31., 15:00, Amerikai út, BAK – FTC 0:3 (0:3)
vezette: Fehéry Ákos (Csepeli AK)
BAK: Gross II. — Grünwald, ?
FTC: ? — Rumbold, ? — ?, Bródy, Gorszky — Gerstl, Rónai, Koródy, Schlosser, ?
Gól: Schlosser (12., 15.), Koródy (34.)

A Ferencvárosi Torna Klub 3:0 arányban (félidő 3:0) legyőzte a Budapesti Atlétikai Klubot. — Az amerikai-uti verseny-pályán tartott mérkőzést nagy közönség nézte végig abban a reménységben, hogy érdekes küzdelmet fog hozni a javulóban levő B. A. K. és a vezető pozí­cióra törekvő F. T. K. közölt. A ferencvárosiak felsőbbsége azonban már az első percek után anynyira nyilvánvalóvá lett, hogy az izgalomra vágyakozó közönséget alig érdekelte a meccs sorsa.

Állandó felsöbbség után a 12-dik percben Gerstl beadásából Schlosser védhetetlen éles lövéssel megcsinálta a vezető gólt, két perc múlva meg már a második gólt juttatta a kitűnő csatázó a B. A. K. kapujába. A 34-dik percben Koródy kiszaladt a hátvédők közölt és bent volt harmadszor is a labda a hálóban. A második félidőben a F. T. K. alig igyekezett újabb eredményt elérni és úgy látszott, hogy takarékoskodik erejével a tepliciek elleni mérkőzésére. A játékot a ferencvárosiak kilenc játékossal fejezték be, mert Rónai és Koródy sérülés miatt kiállt.

A győztes csapatban kimagaslotf Schlosser pompás játéka, azután igen tetszett Bródi és Gorszky céltudatos munkája, ellenben a jobboldali csatázok meglehetősen gyöngén operáltak. A B. A. K. egyedüli játékosa Grosz kapuvédő volt, a kit dicséret illet sokszor bravúros védekezéséért. Az első félidőben a szembe tűző nap akadályozta teljes tudása kifejtésében, a második félidőben azután néhány hihetetlennek látszó lövést hárí­tott el. Grosz ezzel a formájával legjobb kapuvédőink sorába került. — A szövetségi dij mérkőzésben a B. A. K. II. 3:1 arányban legyőzte a F. T. K. II. csapatát.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. november 2.)

FTC.—BAK. 3:0. (Amerikai u. p.) Váratlanul könnyen verte le bajnokcsapatunk a BAK. tizenegygyét. A zöld-fehérek az első félidőben három gólt lőnek, mivel evvel a győzelmet bebiztositották, a második halftimeben gyenge iramban folytatják a játékot s minden nagyobb küzdelem nélkül nyerik a mérkőzést. A BAK. csak ritkán, pillanatokra tudott veszélyes lenni a FTC. pozí­ciójára, amely könnyen szerelte le a BAK. támadásait. A kék-feketék csatársora igen gyatrán dolgozott. Kielégí­tő formát csak a fedezetsor és a védelem mutatott; különösen Grünwald hátvéd és Gross II. kapus váltak itt ki. A FTC. nem igen erőltette meg magát, épen azért szí­ntelen volt játéka. A csatársorban a kitűnő Schlosser és Korody váltak ki. A védelemben Rumboldról kell megemlékeznünk, aki most ismét visszanyerő régebbeni formáját.

Kezdet után BAK. hamarosan kapujához szorul, s már a 12-ik percben Rónay centeréből Schlosser gólt lő, aki három perc múltán újabb góllal lepi meg a BAK. védelmét. 15 percen keresztül váltakozik a játék, mig végre Korody egyénileg mesteri játék után a harmadik gólt szerzi meg. Félidő 3:0.

A mérkőzés második szakasza alatt a BAK. is mind sűrűbben jut frontba, de legnagyobb részt mégis a FTC. támad. Sok és nehéz munka jut Gross II. kapusnak.

Biró: Fehéry (CsAK.)

Szövetségi dí­jmérkőzések. BAK. II.—FTC. II. 3:1. (Amerikai-uti pálya.) Félidő 1:0. Biró: Klug Frigyes (MAFC.)

(Nemzeti Sport, 1909. november 6.)

MLSZ. Kivonat a fegyelmi bizottság 1909 december 13-iki ülésének jegyzőkönyvéből. Láng Ferenc (FTC.) a BAK. II.—FTC. II. okt. 31-iki mérkőzéséből kifolyólag, az ott tanúsí­tott magatartás miatt szigorúan megdorgáltatik.

(Nemzeti Sport, 1909. december 25.)

FTC—BAK 3:0 (3:0). FTC tartotta magát másnapi nemzetközi mérkőzésére, különben más eredményt érhetett volna el. BAK erősen visszament formájában, a második félidőben látszott ez különösen. FTC erős tempóban kezdi a játékot és az első félidőben három gólt lő. Második félidőben a zöld-fehérek csak azért játszanak, mert kell, de nincs élet játékukban. BAK-nak most lenne alkalma az eredményen javí­tani, de csatársoruk semmi erélyesebb akczióra nem képes, amit pedig produkálnak, az a FTC jól működő védelmén megtörik. Biró: Fehéri Ákos (Csepel).

BAK II—FTC II 3:1 (1:0). Biró: Klug Frigyes (MAFC).

(Sport-Világ, 1909. november 6.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ