1909.X.3. Országos bajnoki döntő, FTC – Kassai AC 11:0

MAGYARORSZÁG LABDARUGÓ bajnokságáért a Ferencvárosi TC. és a Kassai AC. szept. 5-én mérkőznek Kassán.

(Nemzeti Sport, 1909. augusztus 21.)

Október 3-án, vasárnap (..) A millenáris versenypályán délután fél 3 órakor lesz Magyarország 1908. évi bajnokságának a döntője a Ferencvárosi Torna Klub és a Kassai Atlétikai Klub között. Ezt követi a Budapesti Torna Klub és a Magyar Testgyakorlók Köre bajnoki mérkőzése.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. október 2.)

1909. október 3., 14:30, Millenáris, FTC – Kassai AC 11:0 (5:0)
vezette: Schubert M. Ferenc (MUE)
FTC: ? — Rumbold, ? — Weinber, Bródy, ? — Gerstl, ?, ?, ?, Weisz
Kassai AC:
Gól: Weisz (3.), ?

FTC.—Kassai AC. 11:0. (Millenáris.) A mérkőzés csalódást keltett. A kassai csapat ugyanis váratlanul gyönge játékot produkált. Az első félidőben, amig bí­rták a tempót, ambí­cióval dolgoztak, de hamarosan kifulladt a csapat és FTC. könnyű szerrel jut góljaihoz.

A győztes csapat nagyszerűen játszott, de visszatetszést keltett, hogy óriási fölényük dacára durva játékot folytattak, amiben Bródy, Rumbold, Weinber és Gerstl jártak elől. Félidő 5:0. A gólok közül hármat lesből rúgtak. Biró: Schubert M. Ferenc (MUE.).

(Nemzeti Sport, 1909. október 9.)

Szokatlanul kis számú mérkőzés folyt le vasárnap. E nap tudvalevőleg a tervbe vett dán—magyar szövetségi mérkőzés czéljaira volt lefoglalva s csak mivel ez elmaradt, jutottak egyleteink abba a helyzetbe, hogy e kedvező napot felhasználják. (..) Vasárnap volt a tavalyi országos bajnokság döntő mérkőzése is, a FTC és KAC között, amint — mint ez előrelátható volt — a FTC könnyen nyert meg óriási gólaranynyal. Meg kell jegyeznünk, hegy kissé furcsa, hogy most, közel 5 hónappal a bajnoki mérkőzések befejezte után, került e mérkőzés csak sorra.

FTC—KAC 11:0. Kissé elkésve — vasárnap — folyt le a tavalyi országos bajnokság döntője. Az ismét fényes formában lévő fővárosi bajnokcsapat könnyen győzte le a vidéki bajnokcsapatok mérkőzéséből kikerült legjobb csapatot. A nagy gólarány daczára Kassa elég jó játékot produkált, csapatában nehány jó képességű játékos van, de a csapat játékmodora még nagy javulást kí­ván. Az összjátéknak csak elemei vannak meg, az egyéni játék uralkodik. A mérkőzést Kassa kezdi, de a FTC halfsor biztosan szereli le támadásukat s Weisz már a harmadik perczben gólt lő. A FTC állandó támadásai következnek ezután, melyet többnyire a csatársor baloldala vezet. Félidőig Kassa még levivja a tempót (5:0). Második félidőben Kassa visszaesik s a FTC fölénye még szembetűnőbb. Játék végéig még 6 gól esik, melyeket Kassa akkor erőszakosan is igyekszik megakadályozni, nem méltó a bajnokcsapathoz, hogy egyes tagjai ezekre reagáltak.

Biró Schubert M. Ferencz, kissé szórakozott volt.

(Sport-Világ, 1909. október 9.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ