1909.XI.14. Cricketer – FTC 2:0

A bajnoki mérkőzések foglalják el holnap csapataink nagy részét. A Ferencvárosi Torna-Klub szabad napját Bécsben tölti, a hol a Kriketterekkel méri össze erejét.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. november 14.)

1909. november 14., –:–, Bécs, Cricketer – FTC 2:0 (1:0)
vezette: Komar
Cricketer: Kolisch, Hussak, Preiss, Metzl, Lorenz, ?
FTC: Fritz — Rumbold, ? — Kucsera, ?, Gorszky — Rónai, ?, Koródy, Schlosser, Weisz
Gól: Kolisch, ? (72.)

Bécsből jelentik nekünk: A Kriketterek szenzációs 2-0 arányú győzelmet arattak vasárnap délután a Ferencvárosi Torna Klub csapatán. A magyar csapat vereségét az okozta, hogy Veinber és Manglitz helyén gyönge képességű tartalék játszott, a mi az egész csapatot deprimálta. Rumbold a szemén megsérült és csak mint statiszta szerepelt. Meglepő gyöngén és indolensen működött a födözetsor, de a jeles Veisz-Schlosser pár se igyekezett túlságosan, hogy a gyűrűként körülöttük csatangoló ellenfeleket lerázza. Egyszóval a ferencvárosiakra rá sem lehetett ismerni. A Kriketterek látva a magyar csapat rossz kondicióját nagy tűzzel működtek és élénken támadtak. Az első félidő gólját Kolisch szerezte meg a bécsieknek. A második gólhoz úgy jutottak a Kriketterek, hogy Kutschera gyöngén hátraadott labdáját Fritz későn akarta elfogni, mert a bécsi center közbefutott és a labdát a gólba rúgta. A mérkőzés csak 40 és 35 percig tartott. Biró: Komár volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. november 16.)

Mí­g Budapesten minden nagyobb zaj nélkül telt el ismét egy hét, addig szomszédunk, Bécs falai vasárnap diadalmi indulót vertek vissza! A magyar bajnokcsapat fölötti győzelmét ünnepelte a császárváros. A Ferencvárosi Torna-Clubnak a Kriketterek elleni csúfos vereségét nagy megdöbbenéssel fogadta egész Magyarország sport-közvéleménye. A vereségre nincs elfogadható mentség. A csapatnak pillanatnyi rossz kondí­cióját, apróbb baleseteket és hátráltató körülményeket csak mi magyarok fogadhatunk el mentségnek, a nagy külföld ezek fölött érzéketlenül elsiklik. Pusztán a rideg tényről vesz tudomást, amely a Kriketterek győzelmét hirdeti a FTC. felett.

KRICKETTER—FTC. 2:0. Félidő 1:0. Biró: Komear.

A vasárnap Bécsben lezajlott mérkőzések bennünket közelebbről érdekeltek, amennyiben a Ferencvárosi TC. a Cricketterekkel mérkőzött. A mérkőzés nagyon kellemetlen csalódást keltett, mert bajnokcsapatunk súlyos vereségét eredményezte. És a vereség annál fájdalmasabb, mert teljesen reális volt és FTC. mentségére legfellebb az szolgálhat, hogy Weinber helyén tartalék szerepelt. A Cricketterek lelkes játékával szemben FTC. elbizakodottan ment a küzdelembe. Nagyon gyönge volt a fedezetsor, főkép Gorszky, aki mellett Hussak tetszés szerint játszott. A Cricketterek taktikája, a FTC. baloldalának teljes lefogása, hasznosnak bizonyult, mert ilyképen a zöld-fehérek csapata akció képtelenné vált.

(Nemzeti Sport, 1909. november 20.)

Egyetlen nemzetközi mérkőzésünk is volt Bécsben, ahol a népszerű FTC váratlanul súlyos vereséget szenvedett, az idén gyöngén szereplő Cricketterektől. A FTC mentségére szolgál, hogy több tartalékkal és beteg emberekkel állott ki.

Cricket—FTC 2:0. Azt hisszük, hogy bécsi győzelem már rég nem keltett oly óriási feltűnést, mint a Cricketté, mivel mindenki a magyar csapat győzelmében bizott. A Cricketterek valóban pompás játékot mutattak. Minden egyes játékos hévvel küzdött az utolsó pillanatig és tudatában volt a nagy feladatnak, amely előtt áll, midőn FTC csapatával áll szemben. A magyarok ezúttal bizony feltűnő gyöngén játszották; technikájuk tagadhatatlanul túlhaladta a bécsieket, de a csatársor összjátéka, különösen pedig a fedezetsor munkája nem volt kielégí­tő. Amint előrelátható volt, a magyarok balszárnyára nagyon óvatosak voltak a bécsiek és rendesen három ember volt Schlosser és Weisz körül. Ily körülmények között persze a jobbszárny maradt üresen, amely nagyobb figyelmesség mellett könnyen rúghatott volna 2—3 gólt. FTC legjobbjai Schlosser, Kucsera és Fritz voltak. Az első félidőben fényesen játszó Rumbold a második félidő elején megsérül és a hatralékos időben nem fejtheti ki teljes tudását. A Cricketterek csapatában kitűntek: Preiss középfedezet, Hussak, Metzl és Lorenz.

A mérkőzés elején FTC pompás játékot mutat és azon véleményen van mindenki, hogy a bécsi csapat 3—4 gólarányu vereséget fog szenvedni. A 8-ik perczben elért korner eredménytelen marad. A Cricketterek mindinkább erélyes támadásokat intéznek, mig egy sarokrúgás után (34 p) Hussak czenteréből kifolyólag Kolisch a 38-ik perczben az első gólt lövi. Félidő 1:0.

Szünet után a Cricketterek már állandó jó játékot mutatnak és a 27-ik perczben a magyar védelem félreértése folytán a második gólt rúgják. A magyarok minden erejüket megfeszí­tik, hogy legalabb egy gólhoz jussanak, Schlosser, Koródy és Rónai ismételt veszélyes lövéseit a bécsi kapus óriási szerencsével védi.

Kétszer 40 perczes játék. Biró: Komar.

(Sport-Világ, 1909. november 20.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ