1910 – Először Olaszország ellen

Fritz Alajos

Fritz Alajos

1910. május 1., Bécs, Hohe Warte, AUSZTRIA — MAGYARORSZÁG 2:1 (2:1)
vezette: Brandt (német)
Góllövő: Dobó
Magyarország: Domonkos (MTK) – Rumbold (FTC), Révész (MTK) – Biró (MTK), Károly (MTK), Gorszky (FTC) – Sebestyén (MTK), Dobó (BTC), Késmárky (BTC), Schlosser (FTC), Mészáros (BTC)
Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

A osztrákok két tizenegyest hagytak ki (az elsőt mellé lőtték, mí­g a másodikat Domonkos védte), de Schlosser révén a magyar oldalon is kimaradt egy “penalti”. A találkozón megérdemelt osztrák siker született. A magyar csapatból Domonkos és Károly játékát emelték ki.

Bővebben …

* * *

1910. május 26., Budapest, Millenáris, MAGYARORSZÁG — OLASZORSZÁG 6:1 (2:0)
vezette: Meisl (osztrák)
Góllövő: Schlosser(2), Károly, Weisz, Koródy, Dobó
Magyarország: Fritz (FTC) – Rumbold (FTC), Szendrő (BTC) – Biró (MTK), Károly (MTK), Gorszky (FTC) – Weisz (FTC), Dobó (BTC), Koródy (FTC), Schlosser (FTC), Borbás dr. (FTC)
Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

10-12 ezer néző látogatott ki az első magyar – olasz mérkőzésre. Az olaszok a mérkőzés végén, 6:0 után lőtték szépí­tő góljukat. “A fedezetsorban Károly játéka kimagaslott. A csatárok közül Weisz és Borbás elsőrangút produkáltak. Schlosser 2 goalt lőtt, melyek közül az első gyönyörűen sikerült.” – olvasható a Sport-Világban.

A taljánok ellen szerepelt egyetlen alkalommal Fritz Alajos a magyar válogatottban. Fritz tí­z nappal korábban a Barnsley elleni 2:1-es FTC-győzelem alkalmával nagyszerű formában védett.

Bővebben …

* * *

1910. november 6., Budapest, Millenáris, MAGYARORSZÁG — AUSZTRIA 3:0 (1:0)
vezette: Blüher (német)
Góllövő: Koródy(2), Bodnár
Magyarország: Domonkos (MTK) – Feldmann (NSC), Szendrő (BTC) – Biró (MTK), Károly (BAK), Takács (Törekvés) – Weisz (FTC), Bodnár (NSC), Koródy (FTC), Schlosser (FTC), Borbás dr. (FTC)
Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

“… mig a védelem Schlosseren és Borbáson lógott, azalatt Bodnár és a gyönyörűen szereplő Koródy gyártotta a gólokat” – olvasható a Nemzeti Sportban. “Kitűnő napja volt Korodynak. Eltekintve attól, hogy két gólt lőtt, lankadatlan agilitásával szinte magával ragadta társait.” – folytatta a sporthetilap. Az ekkor a FTC hivatalos lapjának számí­tó Sport-Világ is kiemeli a zöld-fehérek centerét: “Dr. Borbás és Kóródy feltűnést keltően nagyszerűen játszottak.” A Sporthí­rlap szerint “Kórody középcsatár két goalt lőtt. Ő már ezzel is megtette kötelességét. Megbecsülhetetlen az a lelkes gyors játék, amelylyel magával ragadja partnereit.”  A mérkőzés legjobbja, Károly Jenő í­gy vélekedett a hétfői sportlapban: “A FTC kitűnő csatársora kiegészitve a nagyszerű formában levő Bodnárral a támadások eredményességét biztositotta.”

Bővebben …

Fritz Alajos személyében az FTC története során először adott kapust a válogatottnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ