1910.II.13. UTE – FTC 1:3

W_ute_ftc

FTC 3:1 (félidő: 2:1) arányban győz az UTE ellen.

Vasárnapi mérkőzések. FTC—UTE, Millenáris, 2 óra.

(Nemzeti Sport, 1910. február 12.)

Az FTC—UTE mérkőzés heves lefolyású lehet, de a zöld-fehérek győzelme körülbelül bizonyosra vehető. Hir szerint az FTC csatársor régi balszélsőjével — Szeitlerrel — megerősödve áll ki, ami mindenesetre használni fog a csapat gólképességének.

(Sport-Világ, 1910. február 12.)

1910. február 13., 14:00, Népsziget, UTE – FTC 1:3 (1:2)
vezette: Kiss Gyula (33 FC)
nézőszám: 800
UTE: Kazár – Rosmann, Klein, Bucsek, Surmik, Kuschner, Goldstein, Vanicsek, ?
FTC: Fritz – Rumbold, Manglitz – Weinber, Bródy, ? – Weisz, Kucsera, Koródy, Schlosser, Szeitler
Gól: Bródy vagy Koródy (24.), Schlosser (30.), Koródy (?.) illetve Bucsek (20.)
Kiállítva: Weinber (35.)

 

Élvezetes látnivalóban volt része tegnap az újpesti közönségnek. A Ferencvárosi Torna Klub-ot láthatta játszani igen jó formájában, azonkívül megelégedéssel szemlélhette a derekasan helyt álló és nagy javulásra képes újpesti csapatot, az U. T. E.-et is. A szokatlanul csöndes közönség előtt valóban úri módon lejátszott mérkőzésen csak Veinber ejtett szépséghibát. Egy fiatal gyermek boszantásaira indultba jővén, megengedhetetlen formában utasította rendre az autbiró szerepében fáradozó gyerekembert. Hirtelenkedéseért természetesen kiállítással lakolt.

FTC.—UTE. 3:1 (félidő 2:1) — Népsziget. — Nyolcszáz főnyi közönség. Gyors iramú fair játék. FTC. briliáns formában állandó fölényben játszott. Schlosser pompás, Szeitler hosszú pihenése mellett is fényes formát mutatott. Fritznek könnyű dolga volt, Rumbold és Manglitz még nem all right. A födözetsorban Weinber kitűnő, kár hogy kiállíttatván, nem játszhatott 35 percnél többet. Koródy megközelíti régi formáját. Weisz F. a jobbszélen játszott, Kutsera egyelőre még gyönge. A csapat általában igen jó benyomást keltett. — UTE.-ben Kazárt kell dicsérni, hihetetlen labdákat fogott. A védelemben Rosmann back és Klein centerhalf, a támadásban Goldstein jobbszélső és Vanicsek center igen jó. A csapat Molnár II. és III-al megerősödve okvetetlenül megszabadul a kiesés veszedelmétől.

UTE. kezd, FTC. veszi át a támadást. 20-ik percben Bucsek váratlanul gólt lő, 24-ik percben Kuschner Bródyra (szerk: Koródyra) rúgja a labdát, a mely a gólba pattan. A 30-ik percben Schlosser szép gólt rúgott. — A II. félidő egyetlen gólját Kóródy lövi. Biró: Kiss Gyula.

FTC. II.—UTE. 7:2. (Utóbbi a szövetségi díjról lemondott), a FTC.-nak legjobb ifjúsági játékosai bevonásával nagyszerű II. csapata van

(Sporthírlap, 1910. február 14. & Budapesti Hírlap, 1910. február 15.)

FTC 3:1 (félidő 2:1) arányban győz az UTE ellen. Népszigeti pálya. FTC múlt évi összeállításában (Weisz jobbszélső, Szeitler balszélső) játszott, a csapat azonban messze van tavalyi formájától, csupán Manglitz és a hosszas betegség után először szereplő Szeitler elégített ki. UTE csapatáról épp az ellenkezője mondható, a csapat teljesen fit és meglátszott rajta, hogy régóta trainingben van. Egy kis szerencsével könnyen megnyerhették volna a mérkőzést, mert FTC góljai közül kettő öngól volt, Bucsek és Surmik pedig olyan helyzeteket hibáztak el, amit készakarva aligha tudnának megtenni. Viszont az is igaz, hogy Schlossert már régen láttuk annyiszor kapu mellé lőni. A játék mindkét részről meglehetős durva modorban folyt, a FTC jobb fedezetét pedig, aki a határbirót inzultálta, a biró kiállította. A mérkőzést Kiss Gyula vezette.

Barátságos mérkőzések. FTC II. 7:2 (félidő 4:1) arányban győz az UTE II. ellen, Népszigeti pálya. Biró: Kiss Gyula.

Lemondott mérkőzések. Az UTE, a FTC és a BEAC a III. k. TVE javára a szövetségi díjról lemondott.

(Nemzeti Sport, 1910. február 19.)

A FTC győzelme az UTE fölött előrelátható volt. Az első félidőben még elég jól tartották magukat az újpestiek, de a második félidőben, mint már ez náluk szokás, erősen visszaestek.

Ferenczvárosi Torna Club—Újpesti Torna Egylet 3:1. A mérkőzés a népszigeti pályán volt és a zöld-fehérek biztos győzelmével végződött. A FTC formája még nem kiforrott. Főerősségük Schlosser bizonytalanul játszott. Az első gólt az UTE éri el jobbösszekötőjének váratlan lövése folytán. A kiegyenlítő gólt is az UTE rúgja, amennyiben egyik hátvédje Koródy hátáról a gólba küldi a labdát. Félidő végéig a mindinkább fölénybe kerülő FTC még egy gólt rúg. Félidő 2:1 FTC javára. Helycsere után Ferenczváros 10 emberrel játszik, mert a biró Weinbert, aki az egyik határbirót tettleg inzultálta, kiállította. A vezetést azonban még igy is megőrzi, sőt Schlosser révén góljait háromra szaporítja. Mindkét csapatnál a védelem végezte a jobb munkát. Biró Kiss Gyula (33 FC) volt.

Szövetségi díj. FTC II.—UTE II. 7:2. Utóbbi a mérkőzést lemondta.

(Sport-Világ, 1910. február 19.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.29. 19:30 FTC-DVSC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST