1910.III.13. FTC – Törekvés 4:0

NS-19100319-13-19100313FTC 4:0 (félidő 1:0) arányban győz a Törekvés ellen.

Vasárnap ismét gazdag program várja a sportközönséget. (…) A Ferencvárosi Torna Klub és a Törekvés Sport Egyesület bajnoki küzdelme a millenárison fog lezajlani délután két órakor.

(Budapesti Hírlap, 1910. március 11.)

1910. március 13., 14:00, Millenáris, FTC – Törekvés 4:0 (1:0)
vezette: dr. Bognár Elek (MLSz)
FTC: ? – Weinber, ? – Dongó, ?, ?  – Weisz, Pápay, Koródy, Schlosser, Szeitler
Törekvés: Takács, Hauswald, Szednicsek, Ging, Beöthy, Horváth, László, ?
Gól: Schlosser (12., 48., 64.), Weisz (75.)
Kiállítva: László (?.)

SH-19100314-03-19100313Ferencvárosi Torna Klub—Törekvés Sport Egyesület 4:0 (félidő 1:0). — A M. T. K.—B. T. K. mérkőzés előtt tartott küzdelemben a ferencvárosiak nem mutattak különösen jó formát, mégis könnyű győzelmet arattak. A Törekvés-től általában többet vártunk. Nagyon valószínű, hogy a biró határozatlan és gyakran érthetetlen, de konzekvensen a munkás csapatot sújtó ítélkezései hatottak olyan zavaróan a játékára, hogy igazi képességeinek bemutatásával adós maradt. Bognár Elek dr a M. L. Sz. egyik alelnöke vállalkozott a bírói tisztségre, alkalmasint csak hosszas kérésre és pusztán az egyesületek iránti jóindulatból. de sajnos, vállalkozása olyan balul ütött ki, hogy teljesen élvezhetetlenné vált miatta az érdekesnek ígérkezett mérkőzés. Hibát hibára halmozott, eleinte elnéző volt, majd túlságosan szigorú, de egyszer sem találta el a helyes ítélkezést.

A győztes csapatban Schlosser és Koródy irányította a játékot. Néha-néha Veinber is kivált a tömegből, ellenben a többi alig játszott szerepet. A Törekvésben Takács és Szednicsek nagyon hasznosan működött. Beöthy balszélső ellenben elrontott minden támadást. Az első gólt Schlosser lőtte a 12-ik percben. A Törekvésnek módjában lett volna kiegyenlíteni, de a megítélt 11-est Horváth éles lövéséből a kapufáról visszapattant a mezőnybe. A második félidőben a F. T. K. nagy felsőbbségét Schlosser kihasználva két szép gólt szerzett (3 p.. 19 p.) majd Veisz a 30-ik percben bezárja a góllövés sorozatát. Közben Lászlót a biró kiállította.

(Budapesti Hírlap, 1910. március xx.)

Ferencvárosi Torna Klub—Törekvés Sport Egyesület 4:0 (félidő 1:0). (Millenáris pálya.) A BTK—MTK. mérkőzése előtt játszott a két csapat s már a kezdet előtt hatalmas tömeg lepte el a tribünöket A játék eleinte érdekesen folyt, később azonban a Ferencvárosiak állandó fölénye miatt unalmassá vált. FTK. Rumbold nélkül játszott, akinek helyét Weinber töltötte be, jobb fedezetként pedig Dongó szerepelt A csapatban a támadó sor végzett szép és impozáns munkát. Akcióikat gyorsan és észszerűen vitték keresztül.

Törekvésnél újra szerepelt a kegyelmet kapott Ging, mint jobb hátvéd, Takács halfot Szednicsek balösszekötöt játszott. A csapat az első félidőben méltó ellenfél volt, a második félidőben azonban, főleg jobbszélsőjük kiállítása után, teljesen összeroppant.

Az első félidő változatos játék közepette telik el. Szeitler beadását Schlosser már a nyolcadik percben goallá értékesíti, mig Törekvés balszélsője révén jut néhány igen kedvező helyzetbe, de eredménytelenül és tizenegyesüket sem tudják kihasználni. A második félidőben állandóan a zöld-fehérek a helyzet urai és Schlosser, Koródy meg Weisz révén négyre szaporítják goaljaik számát.

Biró: dr. Bognár Elek.

(Pesti Napló, 1910. március 15.)

FTC 4:0 (félidő 1:0) arányban győz a Törekvés ellen. Millenáris p. Váratlanul könnyű győzelmet aratott FTC az ezúttal uj összeállításban szereplő Törekvés fölött. Törekvésben Szednicsek csatárt, Takács fedezetet játszott, a jobboldali hátvéd helyére pedig Ging került. A csapat igy meglehetős jó formát mutatott, de csak az első félidőben, amikor még birta az iramot. A második félidőben — főkép jobbszélsőjük kiállítása után — teljesen összeroppantak és csak védekezésre szorítkoztak. FTC Rumbold nélkül állt ki, aki betegsége miatt állítólag hoszszabb ideig nem fog játszani. A zöld-fehérek a második félidőben teljes főlénnyel dolgoztak, játékukból azonban hiányzott a lelkesedés, ami a csapatnak különben fő jellemvonása. Törekvés az I. félidőben egy büntető rúgást nem tudott kihasználni. Biró: dr Bognár Elek.

Szövetségi díj. FTC II.—Törekvés II. Utóbbi lemondott.

(Nemzeti Sport, 1910. március 19.)

A FTC—Törekvés mérkőzésnek az első félideje elég szép volt, de a második félidőben a Törekvés teljesen összeroppan és rövid időközökben három gólt kap be.

Ferenczvárosi Torna Club—Törekvés Sport Egyesület 4:0. A MTK—BTC bajnoki küzdelme előtt játszott egymással a két csapat. Az első félidőben még egyenrangúaknak mutatkoztak, de a második félidőben a Törekvés kerülve a széllel szembe, kifulladt és teljesen visszaesett.

A FTC kilencz emberrel szél ellen kezdi a mérkőzést, de úgy támad és Schlosser révén csakhamar megszerzi a vezető gólt. A Törekvés csak itt-ott rohan le, de szélsőinek önzése miatt eredményhez nem jut. Félidő 1:0 FTC javára. A második félidőt teljesen az FTC uralja. Schlosser már a harmadik perczben rúgja a második gólt, amit félidő végéig még két további góllal Weisz told meg.

A FTC igen szépen játszott. Ez volt tán a legszebb mérkőzése a tavaszi szezonban. A csatársor Kórodyval és Schlosserrel pompás, gyors támadásokat visz. A fedezetsor jó, mig a védelem kissé ingadozó. A Törekvésnél inkább a kíméletlenség, mint a játéktudás vitte a vezérszerepet, és ebben Takács és Hauswald ugyancsak előljártak. A biró: — dr. Bognár — nem volt elég erélyes velük szemben.

(Sport-Világ, 1910. március 19.)

“És a fegyelmi! Az elnöke biró volt egy FTC—Törekvés matchen. Az FTC Pápayt úgy orron vágták szándékosan ő előtte, hogy eleredt a vére. Volt fegyelmi büntetés? Nem.”

(Sport-Világ, 1910. május 9.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST