1910.III.13. FTC – Törekvés 4:0

NS-19100319-13-19100313FTC 4:0 (félidő 1:0) arányban győz a Törekvés ellen.

Vasárnap ismét gazdag program várja a sportközönséget. (…) A Ferencvárosi Torna Klub és a Törekvés Sport Egyesület bajnoki küzdelme a millenárison fog lezajlani délután két órakor.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. március 11.)

1910. március 13., 14:00, Millenáris, FTC – Törekvés 4:0 (1:0)
vezette: dr. Bognár Elek (MLSz)
FTC: ? – Weinber, ? – Dongó, ?, ?  – Weisz, Pápay, Koródy, Schlosser, Szeitler
Törekvés: Takács, Hauswald, Szednicsek, Ging, Beöthy, Horváth, László, ?
Gól: Schlosser (12., 48., 64.), Weisz (75.)
Kiállí­tva: László (?.)

SH-19100314-03-19100313Ferencvárosi Torna Klub—Törekvés Sport Egyesület 4:0 (félidő 1:0). — A M. T. K.—B. T. K. mérkőzés előtt tartott küzdelemben a ferencvárosiak nem mutattak különösen jó formát, mégis könnyű győzelmet arattak. A Törekvés-től általában többet vártunk. Nagyon valószí­nű, hogy a biró határozatlan és gyakran érthetetlen, de konzekvensen a munkás csapatot sújtó í­télkezései hatottak olyan zavaróan a játékára, hogy igazi képességeinek bemutatásával adós maradt. Bognár Elek dr a M. L. Sz. egyik alelnöke vállalkozott a bí­rói tisztségre, alkalmasint csak hosszas kérésre és pusztán az egyesületek iránti jóindulatból. de sajnos, vállalkozása olyan balul ütött ki, hogy teljesen élvezhetetlenné vált miatta az érdekesnek í­gérkezett mérkőzés. Hibát hibára halmozott, eleinte elnéző volt, majd túlságosan szigorú, de egyszer sem találta el a helyes í­télkezést.

A győztes csapatban Schlosser és Koródy irányí­totta a játékot. Néha-néha Veinber is kivált a tömegből, ellenben a többi alig játszott szerepet. A Törekvésben Takács és Szednicsek nagyon hasznosan működött. Beöthy balszélső ellenben elrontott minden támadást. Az első gólt Schlosser lőtte a 12-ik percben. A Törekvésnek módjában lett volna kiegyenlí­teni, de a megí­télt 11-est Horváth éles lövéséből a kapufáról visszapattant a mezőnybe. A második félidőben a F. T. K. nagy felsőbbségét Schlosser kihasználva két szép gólt szerzett (3 p.. 19 p.) majd Veisz a 30-ik percben bezárja a góllövés sorozatát. Közben Lászlót a biró kiállí­totta.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. március xx.)

Ferencvárosi Torna Klub—Törekvés Sport Egyesület 4:0 (félidő 1:0). (Millenáris pálya.) A BTK—MTK. mérkőzése előtt játszott a két csapat s már a kezdet előtt hatalmas tömeg lepte el a tribünöket A játék eleinte érdekesen folyt, később azonban a Ferencvárosiak állandó fölénye miatt unalmassá vált. FTK. Rumbold nélkül játszott, akinek helyét Weinber töltötte be, jobb fedezetként pedig Dongó szerepelt A csapatban a támadó sor végzett szép és impozáns munkát. Akcióikat gyorsan és észszerűen vitték keresztül.

Törekvésnél újra szerepelt a kegyelmet kapott Ging, mint jobb hátvéd, Takács halfot Szednicsek balösszekötöt játszott. A csapat az első félidőben méltó ellenfél volt, a második félidőben azonban, főleg jobbszélsőjük kiállí­tása után, teljesen összeroppant.

Az első félidő változatos játék közepette telik el. Szeitler beadását Schlosser már a nyolcadik percben goallá értékesí­ti, mig Törekvés balszélsője révén jut néhány igen kedvező helyzetbe, de eredménytelenül és tizenegyesüket sem tudják kihasználni. A második félidőben állandóan a zöld-fehérek a helyzet urai és Schlosser, Koródy meg Weisz révén négyre szaporí­tják goaljaik számát.

Biró: dr. Bognár Elek.

(Pesti Napló, 1910. március 15.)

FTC 4:0 (félidő 1:0) arányban győz a Törekvés ellen. Millenáris p. Váratlanul könnyű győzelmet aratott FTC az ezúttal uj összeállí­tásban szereplő Törekvés fölött. Törekvésben Szednicsek csatárt, Takács fedezetet játszott, a jobboldali hátvéd helyére pedig Ging került. A csapat igy meglehetős jó formát mutatott, de csak az első félidőben, amikor még birta az iramot. A második félidőben — főkép jobbszélsőjük kiállí­tása után — teljesen összeroppantak és csak védekezésre szorí­tkoztak. FTC Rumbold nélkül állt ki, aki betegsége miatt állí­tólag hoszszabb ideig nem fog játszani. A zöld-fehérek a második félidőben teljes főlénnyel dolgoztak, játékukból azonban hiányzott a lelkesedés, ami a csapatnak különben fő jellemvonása. Törekvés az I. félidőben egy büntető rúgást nem tudott kihasználni. Biró: dr Bognár Elek.

Szövetségi dí­j. FTC II.—Törekvés II. Utóbbi lemondott.

(Nemzeti Sport, 1910. március 19.)

A FTC—Törekvés mérkőzésnek az első félideje elég szép volt, de a második félidőben a Törekvés teljesen összeroppan és rövid időközökben három gólt kap be.

Ferenczvárosi Torna Club—Törekvés Sport Egyesület 4:0. A MTK—BTC bajnoki küzdelme előtt játszott egymással a két csapat. Az első félidőben még egyenrangúaknak mutatkoztak, de a második félidőben a Törekvés kerülve a széllel szembe, kifulladt és teljesen visszaesett.

A FTC kilencz emberrel szél ellen kezdi a mérkőzést, de úgy támad és Schlosser révén csakhamar megszerzi a vezető gólt. A Törekvés csak itt-ott rohan le, de szélsőinek önzése miatt eredményhez nem jut. Félidő 1:0 FTC javára. A második félidőt teljesen az FTC uralja. Schlosser már a harmadik perczben rúgja a második gólt, amit félidő végéig még két további góllal Weisz told meg.

A FTC igen szépen játszott. Ez volt tán a legszebb mérkőzése a tavaszi szezonban. A csatársor Kórodyval és Schlosserrel pompás, gyors támadásokat visz. A fedezetsor jó, mig a védelem kissé ingadozó. A Törekvésnél inkább a kí­méletlenség, mint a játéktudás vitte a vezérszerepet, és ebben Takács és Hauswald ugyancsak előljártak. A biró: — dr. Bognár — nem volt elég erélyes velük szemben.

(Sport-Világ, 1910. március 19.)

“És a fegyelmi! Az elnöke biró volt egy FTC—Törekvés matchen. Az FTC Pápayt úgy orron vágták szándékosan ő előtte, hogy eleredt a vére. Volt fegyelmi büntetés? Nem.”

(Sport-Világ, 1910. május 9.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ