1910.IV.28. TTC – FTC 1:2

Szövetségi dí­j: Bí­ró – és vajaskenyér


SH-19100411-03-19100417Vasárnapi események. A Wac—Mtk mérkőzést megelőzőleg délután 3 órakor a FTC—TTC bajnoki mérkőzés fog lefolyni a mill. pályán, ha azt megtartják. A Ttc a Ftc csapatával legnagyobb részt mindig igen szerencsésen operált és tekintetbe véve azt, hogy a Ftc csapata legutóbb nagyon viszontagságos küzdelmeket volt kénytelen megví­vni és hogy a sajtóban elhangzott méltatlan bí­rálatok is a Ftc játékosainak lelkes energiáját nagy mértékben lelohasztották, ezúttal szintén biztosí­tottnak látszik a Ttc egyébként igen jól manegirozott csapatának esélye. A mérkőzést Fehéry Ákos (Csepeli A. és F. C) vezeti. A FTC csapata: Fritz— Manglitz, Peier—Gorsky, Medgyessy II., Halász—Szeidler, Schlosser, ? Szántó, Pápay. — A TTC csapata : Beimler—Hegyi, Nemetz—Weisz Zolt, Jergencz, Weisz A.—Maly, Schönfeld, Roóz II., Fekete, Pach.

Délelőtt 10 órakor a II-ik csapatok játszanak a szövetségi dijért.

(Sport-Világ, 1910. április 8.)

A Ferencvárosi Torna Klub és a Terézvárosi Torna Klub bajnoki mérkőzése a két egyesület legújabb megállapodása szerint nem április 24-én, hanem 2728-án, csütörtökön délután 5 órakor lesz a millenáris versenypályán.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. április 21.)

1910. április 28., 17:00, Millenáris, TTC – FTC 1:2 (1:1)
vezette: Fehéry Ákos (Csepel)
nézőszám: 2 000
TTC: Hegyi, Jergenz, Schönfeld, Weisz II., Maly, ?
FTC: ? – Rumbold, Manglitz – Deutsch, Kucsera, Gorszky – Weisz, ?, Koródy, Schlosser, Szeitler
Gól: Maly (16.) illetve Koródy (37., 88.)

A millenáris versenypályán ma délután két mérkőzést tartottak, a melyeknek megtekintésére oly nagy nézőközönség gyűlt össze, a minő nemrégen még ünnepnapokon is alig gyönyörködött egy-egy nagyobbszabásu mérkőzésben. A Budapesti Torna Klub és a Törekvés Sport Egyesület Magyar-kupa és a Ferenvárosi Torna Klub—Terézvárosi Torna Klub bajnoki mérkőzését legalább kétezer főnyi közönség nézte végig.

Ferencvárosi Torna Klub—Terézvárosi Torna Klub 2:1 (félidő 1:1.) A F. T. K. játékán alaposan észrevehető volt Bródi és Veinbeer hiánya. Dongó és Kucsera megközelí­tően sem tudja pótolni a két kitűnő játékost. De hogy a mérkőzést csak a leghevesebb küzdelem árán tudta a maga javára eldönteni, nem csupán a két födözet távollétén múlott, de azon is, hogy mig a terézvárosiak rendkí­vüli javulást mutattak. addig a F. T. K. erős visszaesést árult el. Sem Rumbold és Manglitz, sem Gorszky és Veisz nem produkálta azt a játékot, a melyet már megszoktunk tőlük, sőt Schlosser sem tetszett ma úgy, mint máskor. Igen jól játszott a válogatott Koródy és Szeitler.

A T. T. K. igen ügyes, lelkes és fair játékával teljesen rászolgált erre a tagadhatatlanul váratlan és hí­zelgő eredményre. A csapat dicséretére szolgál különösen az, hogy végig állották a ferencvárosiak öldöklő tempóját. Különösen kiemelkedett Hegyi, Jergenz, Schönfeld, Weisz II. és Maly temperamentumos játéka.

Az első gólt Maly kornerrugásából és Manglitz hibája következtében a 16-ik percben érte el a T. T. K. A F. T. K. részéről Koródy gyönyörű éles lövéssel a 37-ik percben kiegyenlí­tett. A győzelmet jelentő gólt is Koródy szerezte meg egy érthetetlen helyzetben bevitt labdával a 48-ik percben.

Biró Fehéry Ákos volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. április 29.)

Ferencvárosi Torna Club—Terézvárosi Torna Club 2:1 (1:1). Biró Fehéry Ákos Csepel. Váratlanul kemény küzdelmet vivott a bajnokcsapat az ez alkalommal jól működő és jól védő Ttc ellen. A mérkőzést nem tükrözi hiven vissza a 2:1-es eredmény, mert az Ftc 3—4 góllal jobb volt ellenfelénél; határozottan pech üldözte a csapatot a góllövésben. Az Ftc védelme sikeresen működött, mig csatársora állandóan sakkban tartotta az ellen védelmét.

Az I. félidőt Ftc nap és szél ellen kapja, mindazonáltal állandó fölényben marad, csak hébe-hóba tarkí­tja a Ttc Maly jobbszélső lefutásaival a match képét. Az 1-ső gólt a Terézvárosiak rúgják kornerből, a mit az Ftc nemsokára kiegyenlí­t Szeidler beadásából Kóródy révén. A II. félidőben Ftc állandóan uralja a helyzetet az 5—6 backkel játszó Ttc ellen, kiknek játéka kí­nos benyomást keltett, mert folytonos autra rúgással akarják eldöntetlenné tenni a játékot. De ez nem sikerült, mert a fényes formában lévő Kóródy félhomályban, az utolsó percben lövi a győzelmet jelentő gólt az ellenfél kapujába, mit a közönség óriási lelkesedéssel fogad.

(Sport-Világ, 1910. április 29.)

Szövetségi dij. Csütörtök május 5. FTC II—TTC II utóbbi lemondott.
FTC II 11:0 (félidő 4:0) arányban győz a TTC II ellen. Millenáris p. Első félidőben FTC játszott a széllel kedvező oldalon. Biró: Izsó László.

(Nemzeti Sport, 1910. május 14.)

Biró — és vajaskenyér. Mulatságos epizódban volt része csütörtök délelőtt a millenárison lefolyt FTC II.—TTC II. mérkőzés közönségének, melyet a FTC II. 11:0 arányban nyert meg. A biró mérkőzés közben megéhezett és a legnagyobb nyugalommal fogyasztotta el a vendéglőből időközben előhozott vajaskenyeret.

(Sport-Világ, 1910. május 9.)

MLSZ. Kivonat az igazgató-tanács 1910 junius hó 3-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből: A Terézvárosi Torna Clubnak a FTC—TTC között 1910. április 28-án tartott bajnoki mérkőzés ellen benyújtott óvását a bizottság elutasí­totta, mert a biró meghallgatása után megállapí­totta azt, hogy FTC döntő gólja a szabályszerű okból (játékosok megsérülése) meghosszabbí­tott időben esett.

(Nemzeti Sport, 1910. június 11.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ