1910.IV.24. Wiener AC – FTC 2:1

A holnapi mérkőzés programja idus élvezettel kecsegteti a mindnagyobb táborra növekedő sportközönséget. A nap kiemelkedő eseménye a Ferencvárosi Torna Klub és a Wiener Atletiksport Klub Bécsben döntésre kerülő mérkőzése lesz, a mely jóformán háttérbe szorí­tja a honi földön lezajló küzdelmek iránt való érdeklődést. A F. T. K. szereplését nemcsak nálunk, de Bécsben is szokatlanul nagy érdeklődéssel várják. A bécsi sport- közönségnek még élénk emlékezetében él az a pompás játék, a melyet a ferencvárosiak utolsó ottani mérkőzésük alkalmából produkáltak.

A holnapi mérkőzés sportszempontból különös jelentőséggel bir már azért is, mert az eredmény némi ujjmutatást adhat a május elsejei magyar-osztrák reprezentatí­v mérkőzés sánszaira. A Magyar Labdarugó Szövetség igazgató-tanácsa tegnapi ülésében megengedte Bródi Sándornak, a ki fegyelemsértés miatt a mérkőzésekben való részvételből ki van zárva — hogy a W. A. K. elleni játékban részt vehessen. A csapat iránt való előzékenységet a F. T. K. bizonyára egy fényes magyar győzelem kiví­vásával fogja honorálni. Biró Meisl Hugó lesz, a kinek szakavatott és pártatlan működésében mi is megbí­zhatunk. A holnapi program egyik érdekessége, hogy nincs soron egyetlen elsőosztályu bajnoki mérkőzés sem, e helyett a dijmérkőzések, másodosztályú bajnokság, ifjúsági bajnokság, valamint a barátságos mérkőzés egész légiója várja a közönség százait.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. április 24.)

MLSZ. Kivonat az igazgató-tanács 1910. évi április hó 22-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből. Bródy Sándor kérelmére engedélyezte a tanács
hogy Bródy Sándor 1910. április hó 24-én Bécsben a FTC csapatában a WAC ellen játszhassék.

(Nemzeti Sport, 1910. április 30.)

1910. április 24., –:–, Bécs, Prater – Sportplatz, Wiener AC – FTC 2:1 (0:0)
vezette: Hugo Meisl
nézőszám: 2 500
Wiener AC: Krof – Stürmer, Cohn, Tekusch II., Fischera, Tekusch I., Andres, ?
FTC: Fritz – Rumbold, Manglitz – ?, Bródy, ? – Weisz, ?, ?, Schlosser, Borbás dr.
Gól: Cohn (73., 79.) illetve Schlosser (85. – 11-esből)

SH-19100418-04-19100410A vasárnapi mérkőzések között a legérdekesebb Becsben folyt le a Ferencvárosi Torna Klub és a Wiener Atletiksport Klub között. A magyar csapat a sportközönség teljes bizalmától kisérve ment a küzdelembe, de a győzelmet kiví­vni nem tudta. Éppen ma nem játszott a már megszokott formában és bár bécsi ellenfele sem volt a régi, félelmetes, mégis kénytelen volt előtte meghajolni és beérni a 2:1 arányú vereséggel.

A Ferencvárosi Torna Klub Bécsben. Wiener Atletiksport Klub—Ferencvárosi Torna Klub 2:1 (félidő 0:0). — A Práter pályán ragyogó tavaszi időben. 2500 főnyi közönség élénk érdeklődésétől kisérve folyt le az osztrák csapat győzelmével végződött mérkőzés.

A játék élénkség és tartalom dolgábán nem elégí­tette ki teljes mértékben a két ország legjobb legénységének elismert csapat játékához fűzött várakozást. Még a W. A. K. félig-meddig hü maradt klaszszisához. de a F. T. K. váratlanul oly lanyha, unott játékot produkált, hogy nemcsak a bécsiek, de magúnk is alig ismertünk rá a máskor nagy lelkesedéssel. gyorsasággal és öldöklő tempóval dolgozó csapatra.

A W. A. K. sürü támadásaival és a F. T. K. néhány veszedelmet rejtő lefutásával telt le az első félidő minden eredmény nélkül. A második félidőben is a bécsi csapat volt a többet támadó fél. A 28-dik percben Stürmer offside állásban jutott a labdához, de mert a biró jelzése nem állí­totta meg, lefutott, a középre adott labdát Cohn a kapuba juttatta. Ettől az elnézéstől eltekintve Meisl Hugó bí­ráskodásával teljesen korrektül teljesí­tette tisztségét. Néhány perc múlva a F. T. K. hátvédéinek taktikai hibájából Cohn szabadon maradt s a kapura irányí­tott éles lövését már Fritz nem védhette. Most a hátralévő időben a F. T. K. vette át a támadás szerepét. Állandó ostroma a 40-ik percben 11-es alakjában hozta meg az eredményt, a melyet Schlosser rúgása értékesí­tett az egyetlen magyar góllá.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. április 26.)

A Ferenczvárosi Torna Club Bécsben. WAC — FTC: 2:1. Kellemetlen, szeles, hűvös időben, nagy közönség előtt folyt le a mérkőzés, melynek eredményével, tekintve a bécsi csapat kitűnő voltát, meg lehetünk elégedve.

A játék a magyarok támadásával, indul de Schlosser lövése a kapufát éri. Később Weisz viszi le a labdát a bécsi kapu elé, Schlosser a kapu főié lő. Majd Andres komért rug a bécsiek javára. A félidő változó támadásokkal 0:0 végződött.

A második félidőben FTC kapja a kedvezőbb oldalt és a félidő közepéig változó támadásokkal, de goal nélkül folyik a játék. Majd a FTC jut hátározott fölénybe és állandóan a WAC térfelén tanyáznak. Közben Cohn kiszökik és goalt lő. A 35-ik perczben Cohn szépen helyezett labdája megszerzi a bécsieknek a második goalt. A FTC ezután nagy fölénybe jut. A negyvenedik perezben Borbás czenterét Weisz lövi, mit a beck kézzel véd. Az ezért megí­télt tizenegyesből lesz a magyarok egyetlen goalja. Jó biró volt Meisl.

(Herkules, 1910. április 30.)

SH-19100502-02-19100424A FTC Wienben. Kedvező időben, mindamellett közepes érdeklődés mellett folytak le a császárvárosban a vasárnapi mérkőzések. Legnagyobb közönséget a WAC—FTC mérkőzés vonzott, mely a Práterben levő Sportplatzon került eldöntésre. A várt heves és érdekfeszitő küzdelem helyett lanyha lefolyású játékban volt része a megjelent közönségnek, melybe csak kevéssel a befejezés előtt vittek némi életet a játékosok. A két főváros legjobbnak hiresztelt csapatai nevükhöz nem méltó játékot produkáltak, kombinációnak nyomát sem lehetett látni s az elért gólokat is egyéni játék hozta létre. A zöld-fehérek most mindenesetre olyan kedvező alkalmat szalasztottak el a WAC-nak Wienben való legyőzhetésére, amilyen egyhamar aligha fog kí­nálkozni.

Wien. WAC—FTC 2:1 (0:0). Biró : Meisl.

(Nemzeti Sport, 1910. április 30.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ