1910.IV.3. NSC – FTC 0:2

FTC 2:0 (félidő 0:0) arányban győz a NSC ellen.


Vasárnap. Elsőosztályu bajnokság: Ferencvárosi Torna Klub—Nemzeti Sport Klub. Millenáris versenypálya. Délután 3 órakor.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. április 3.)

1910. április 3., 15:00, Millenáris, NSC – FTC 0:2 (0:0)
vezette: Minder Frigyes (BTC.)
NSC: Burián – Skrabák, Hlavay, Feldmann, Herschkovits, Rometh, Tóth, Faragó, Kanyaurek, Rejtő, ?
FTC: Fritz – Weinber, Manglitz – Dongó, Bródy, Gorszky – Weisz, Pápay, Koródy, Schlosser, Szeitler
Gól: Weinber (69.), Bródy (76.)

SH-19100404-03-19100403Vasárnap a Ferencvárosi Torna Klub 2:0 arányban legyőzte a Nemzeti Sport Klub-ot, hétfőn a Budapesti Atlétikai Klub 3:1 arányban a Magyar Atlétikai Klub-ot. A ferencvárosiak most már csak egy ponttal állanak a testgyakorlók mögött.

Ferencvárosi Torna Klub—Nemzeti Sport Klub 2:0 (félidő 0:0). A millenáris versenypályán találkozott a két csapat, megelőzve a B. T. K.— D. F. K. mérkőzését. A várt magasnivóju küzdelem helyett dulakodást, össze-visszaságot. szóval teljesen élvezhetetlen játékot nyújtottak a mérkőzők. A Nemzetiek apróbb faultjaira a F. T. K. részéről Dongó, Bródi és Koródy olyan durvaságokkal feleltek, a melyeknek láttára a jóizlésü közönség egészen jogosan hátat fordí­that a mérkőzéseknek. A vezető biró eleinte elnézte a hibákat és később már nem állott hatalmában az egymásra rontó játékosokat vad indulataikban megfékezni. A kí­méletlen játéknak végre is Bródi lett az áldozata, összefutott Skrabák-kal, a minek következtében a lábán erősen megsebesült.

Az első félidőben a N. S. K. széllel játszva, nagy fölényben volt, de három kitűnő alkalmat a csatázók elmulasztottak. Tóth beadását Faragó, majd Rometh beadását Herskovics lőtte a kapu mellé.

A második félidőben a F. T. K. került nagy fölénybe, de Kanyaurek és Feldmann nagyszerű védésén megtört minden igyekezete. A huszonnegyedik percben Weinbeer lövését Burián fogta, de a labdát kiejtette és Weinbeer a kapuba tolta. A harmincegyedik percben Bródi csinálta a második gólt.

A F. T. K.-ban nagyszerűen játszott Szeitler, Schlosser és Gorszky. A N. S. K.-ban a hátvédőkön kí­vül Rejtő.

Biró: Minder Frigyes volt.

F. T. K. II.— N. S. K. II. 2:0 (szövetségi dij). Biró: Bognár Elek dr.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. április 5.)

Ferencváros — Nemzeti Sport Club 2:0. Igen nehéz, s nem épen megérdemelt győzelmét aratott a bajnokjelölt a Nemzetiek felett. Mentségéül szolgálhat az a nagyfoku idegesség és ijedtség, amely a zöld-fehér egyébként bátor és lelkes játékosait, tavalyi legyőzetésük miatt eltöltötte. Még a múlt héten is kitünően szerepelt hátvédjeire nem is lehetett ráismerni. Többet hibáztak mint rúgtak. Csatársoruk pedig Szeitler és Pápai kivételével semmit sem produkált, amit legjobban az bizonyí­t, hogy a két goalt Weinber illetőleg Bródy rúgta.

A nemzetieknél Skrabák kivételével a csatársor elég jó volt. Igen gyenge a halfsor. Hlavay igen durva Legjobb emberük Feldmann. Burrián méltó partnere.

Nem nyilatkozhatunk azonban elég elitélőleg, különösen a Ferencváros és Hlavay veszélyes és durva játékáról, amit a biró nem tudott megakasztani, produkálván egy tehetetlen bí­ráskodást.

Az első félidőben méltó ellenfél még a Nemzetiek csapata, sőt két í­zben Herschkovits és Rometh biztos goalt szalasztanak el. A félidő végén Schlosser két süví­tő lövését teszi Burrián nagy bravourral ártalmatlanná.

A második félidőben a fekete-fehérek szél ellen játszva erősen visszaesnek s most már csak lerohanásokkal próbálkoznak. A 29. percben Burrián háromszor egymásután veti magát labda és láb elé, és sikerül igy kapuját még ez egyszer goaltól megóvni. De már a következő percben Weinber, majd a 39. percben Bródy megszerzi Ferencvárosnak a győzelmet jelentő goalokat.

Biró: Minder Frigyes (BTC.).

(Pesti Hí­rlap, 1910. április 5.)

FTC 2:0 (félidő 0:0) arányban győz a NSC ellen. Millenáris pálya. A BTC—DFC mérkőzése előtt tartotta fenti két csapat bajnoki mérkőzését, mely a NSC őszi szenzációs győzelmére való tekintettel a revanche jellegével birt. A mérkőzésnek jelen alkalommal még különös érdekességet kölcsönzött az is, hogy amennyiben a FTC csapatát tényleg elérte volna a már nagyon közel volt vereség, az esetre a FTC összes esélyeit a bajnokság megnyerésére elvesztette volna. A FTC az angolok elleni győztes csapatát vitte a küzdelembe, a NSC pedig igen előnyösnek bizonyult csapatbeli változtatásokat eszközölt.

A mérkőzés megkezdése után valóban meglepő volt a NSC lelkes, odaadó játéka, melylyel ellenfelét teljesen térfelére szorí­totta és e fölényét az egész félidőn át megtartotta. A folytonos támadások állandóan eredménnyel kecsegtetnek, annál inkább mert a már idegesen játszó FTC védelem sokat hibáz, de NSC csatársora több biztosnak látszó helyzetet kihasználatlanul hagy, Fritz sokat és jól véd, egy szabályosan elért gólt pedig a biró érvénytelení­t. FTC ellenfele fölényével szemben durva, kí­méletlen játékot kezdeményez, melyben Bródy, Dongó és Korody járnak elől. A félidő eredménytelenül telik el.

Újrakezdés után a már fékevesztett játékosok, kiket a biró idejében nem büntet kellő szigorral, most már mindkét részről elfajult, durva játékot folytatnak és a sebesülések miatt a játék sokat szünetel. Most már FTC szorí­tja vissza a szél ellen játszó Nemzetieket, de ezeknek védelme minden támadásukat biztosan utasí­tja vissza. A mérkőzés már eldöntetlennek í­gérkezik, midőn Weinber a NSC kapusa által védet labdát közvetlen közelről a hálóba tolja. A NSC kedvét vesztve több komért kénytelen elviselni, melyek egyikéből Bródi gólt ért el. Nem sokkal később a mérkőzés véget ér.

Biró: Minder Frigyes.

A mérkőzés folyamán Skrabák (NSC) orrcsonttörést szenvedett.

Szövetségi dij. FTC II. 2:0 (félidő 3:1) arányban győz a NSC II. ellen. Millenáris pálya. Biró: Bognár Elek dr.

(Nemzeti Sport, 1910. április 9.)

Ferencvárosi TC—Nemzeti SC 2:0 (0:0) Millenáris pálya. Megint óriási közönség várta már a nemzetközi előtt tartott ezt a matchet is; pedig kár volt megnézni azt a hadakozást, mit a két csapat véghez vitt. Szinte látszott, hogy a NSC játékosait felheccelték, mert inkább csak az ellenfelet kisérték figyelemmel és rúgásokkal, nem pedig a labdát. Keserű perceket szerezvén a jószí­vű bí­rónak, ki nem akait teljes szigorral eljárni. Ennek természetes következménye lett, hogy a zöld-fehéreket is elhagyta a türelem s bizony nem egyszer alaposan visszaadták a kölcsönt, ami nagy visszatetszést is keltett. Bajnoki match régen volt oly alacsony szí­nvonalú, mint ez.

Az I. félidőben a széllel játszó NSC jól tartotta magát és gól nélkül cserélt helyet, de már a II. félidőben nagy ostrom alá került a kapuja s a 10 p-ben a kifutó kapus által kiejtett labdát Weinber a gólba lövi. Nemsokára cornerből újra kapujokban a labda, azontúl azonban sok szerencsével kihúzzák a lelkesedés nélkül játszott matchet.

FTC II.-NSC II. 2:0 (1:0).

(Sport-Világ, 1910. április 4.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ