1910.VI.19. Pozsonyi TE – FTC 2:7 (edzőmérkőzés)

1910. június 19-én Pozsonyban vendégszerepelt labdarúgó-csapatunk: FTC-Pozsonyi TE 7-2. Góljainkat Schlosser 5 és Pápai szerezte. A mérkőzést a Pozsonyi Torna Egylet jubiláris versenyeinek a keretében játszották. Meglepetésre a pozsonyiak rúgták az első gólt, de azután már "hengerelt" az FTC. Slózi ezen a napon nagyon érezte a kaput: négy akció és egy 11 -es gólt rúgott. A mérkőzés után "a PTE a ferencvárosiak tiszteletére társas vacsorát rendezett, megvendégelte a győztes, valamint saját csapatát is, az FTC-nek emlékül egy ezüst serleget adományozott és a játékosait ezüstéremmel tüntette ki". (Nemzeti Sport)

A Ferencvárost Torna-Klub Pozsonyban. F. T. K. holnap délután Pozsonyban a Pozsonyi Torna Egyesület csapatával mérkőzik. Biró: Fehéry Ákos lesz.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. június 19.)

1910. június 19., –:–, Pozsony, Pozsonyi TE – FTC 2:7 (1:4)
vezette: Fehéry Ákos (Csepeli AC)
nézőszám:
Pozsonyi TE: Nirnsee, ?
FTC: ? – ?, ? – ?, ?, ? – Varga, Pápay, Koródy, Schlosser, Weisz
Gól: ? (7., 49.) illetve Schlosser (22., 26. (11-esből), 60.), Weisz (30.), Koródy (31.), Varga vagy Pápai (82.), Varga (?.)

Ferencvárosi Torna Club—Pozsonyi Torna Egyesület 7:2 (Félidő 4:1). A PTE jubiláns verseinyeinek folytatásaképen Magyarország bajnokcsapatával mérkőzött, mely egyúttal a PTE-nek első lépése volt a MLSz-be való újra belépésre. A PTE ha erős ellenféllel áll szemben már évek óta ő rúgja az első goalt és ezt megcselekedte a FTC-al szemben is, amennyiben már a 7. percben a vendégek hálójában akadt meg a labda. Tapsvihar lelkesí­tette a pozsonyiakat és habár ellenfele fölénye szembetűnőbb lesz, Schlossernak csak a 22. percben sikerült kiegyenlí­teni, mikor a pozsonyiak balhátvédjük megsebesülése folytán már 7 percig csak 10 emberrel játszottak; a 26. percben Schlosser egy 11-est rúg, a 30. és 31. percben 4-re szaporí­tja a FTC eredményét. Időközben beáll a pozsonyiak tartalék játékosa, de a félidő végéig egyik oldalról sem érnek el eredményt. A II. félidő 4. percében a pozsonyi centercsatár átfutja ellenfele védelmét — goalt lő, újra felállás után egy perccel a pozsonyi hálóban akad meg a labda. Vagy 10 percig a tér közepén folyik a játék, a vendégek most többet támadnak, de a pozsonyiak erősen védekeznek, mig a 25. percben Schlosser, a 37. percben Pápai goalt lő, az utolsó percben 2 kornert a vendégek nem tudnak értékesí­teni, mire Fehéry Ákos biró, ki teljesen kifogástalanul vezette a mérkőzést, lefütyöli a mindvégig fair és érdekes küzdelmet.

A PTE a ferencvárosiak tiszteletére a Palugyay szállóban társas vacsorát rendezett, megvendégelte úgy a győztes valamint saját csapatát is, az FTC-nek emlékül egy ezüst serleget adományozott és játékosait ezüst éremmel tüntette ki. A szokásos tósztok elhangzása után a vendégek a legjobb hangulatban együtt maradt.

(Nemzeti Sport, 1910. június 25.)

Pozsony. Ferencv. Torna Club—Pozsonyi Torna Egylet 7:2 (4:1) bí­ró Fehéry Csepel. Óriási, rekordszámba menő publikum előtt mérkőzött a magyar bajnokcsapat az Mlsz-be visszalépett Pte csapatával. Az Ftc ezen propaganda mérkőzésen elért szép eredményével egy művészi kivitelű ezüst serleg birtokába jutott, a pozsonyiak nobilis vezetősége pedig a mérkőzés emlékére 11 ezüst emlékérmet nyújtott át a győztes csapat játékosainak. Lelkes hangulat, fair játék, élvezetessé tették e mérkőzés szemlélését. A pozsonyiak igen jól tartották magukat. A védelemnél feltűnt Nirnsee kitűnő játéka. Az első gólt a pozsonyiak érik el a 8. percben, amit Schlosser a 15. pben kiegyenlí­t. Majd nemsokára 11-esből érik el vezető góljukat Schlosser révén, amit a következő percben Weisz egygyel megtold. Változatos játék után Korody lövi a 4-ik gólt. A Il. félidőben gyönyörű a játék menete. A vendégcsapat szép passjátéka és a pozsonyiak sikeres védelme számtalanszor tapsra ragadja a közönséget. A Pte hamar kifullad és a mérkőzés végéig Schlosser 1, Varga 2 goalt rúg, azonban Pozsonynak is sikerül a 2-ik gólt elérni.

(Sport-Világ, 1910. június 20.)

Vidéki mérkőzések. Pozsony, jún. 19. Ferencvárosi TC — Pozsonyi TE 7:2 (félidő 4:1). Biró: Fehéry Ákos.

(Sporthí­rlap, 1910. június 20.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ