1910.VI.29. Ladányi-díj döntő, FTC – NSC 4:2

FTC 4:2 (félidő 1:0) arányban győz a NSC ellen.

A Nemzeti Sport Club csapata junius 15-én lényegesen megerősödik, amennyiben a védelmében Bednár (Litográfia), csatársorában pedig Gyárfás (TTC) és Kovács (Egyetértés) fog szerepelni. A Ladányi-dij döntőjében tehát a FTC ellen a következő csapattal veszi fel a küzdelmet: Burián—Feldmann, Bednár—Rejtő, Hlavay, Kanyaurek—Romet, Gyárfás, Kovács, Faragó, Tóth.

(Nemzeti Sport, 1910. június 18.)

A Korintián-vándordij. A kórintusiak által alapított vándordíj ezidei döntő-mérkőzése a Ferencvárosi Torna Klub és a Nemzeti Sport Klub között junius 29-én délután 6 órakor lesz a Népszigeten.

(Budapesti Hírlap, 1910. június 25.)

1910. június 29., 18:00, Népsziget, FTC – NSC 4:2 (1:0)
vezette: Szüsz Hugó (MTK)
*nézőszám: 1 500
FTC: Fritz – ?, ? – ?, ?, Gorszky – Varga, Weisz, ?, Schlosser, Borbás dr.
NSC: ? – Feldmann, Bednár – ?, Hlavay, Kanyaurek – Rometh, Gyárfás, Kovács, ?, Tóth
Gól: Weisz (?., ?. ), Schlosser vagy Gorszky (?.), Schlosser (?.) illetve Tóth (?.), ? (?.)
Kiállítva: Kanyaurek (85.), Rometh (85.)

Ladányi döntő mérkőzés. FTC-NSC 4:2 (1:0) Népszigeti pálya. Bíró Szüsz Hugó Mtk. Óriási nézőközönség előtt mérkőzött szerdán a bajnokcsapat az uj igazolt játékosokkal felfrissített Nsc ellen. A mérkőzés erős iramban, mindvégig érdekes volt, kár azonban, hogy a vége felé eldurvult a játék, a miben Kanyaurek, Feldman és Hlavay jártak elöl, de a nyugodt Ftc játékosok nem reagáltak a durvaságokra. Weisz rúgja az első felidő egyetlen gólját, a mit Tóth a második félidő elején kiegyenlít, majd Schlosser és Weisz további gólokat rúgnak. Fritz habozása meghozza az Nsc második gólját, de ezt követi Borbás ideális lefutása, a mit Schlosser kapásból a hálóba továbbit. 5 perccel a befejezés előtt a bíró Kanyaureket és Romethet kénytelen kiállítani.

(Sport-Világ, 1910. július 4.)

Ellenfél nélkül a döntőig. A Ferencvárosi TC csapata küzdelem nélkül jutott a Ladányi-dij döntőjébe, miután kisorsolt ellenfelei mind visszaléptek. Ugyanezen okból a Nemzeti SC is küzdelem nélkül nyerte el a második helyet, a szabályzat ide vonatkozó része ugyanis, — mely szerint az a csapat, mely a döntő mérkőzésen kikapott a második helyért játszani köteles azzal a csapattal, mely az előmérkőzésben a győztes ellenfele volt, — jelen esetben nem foganatosítható.

Ladányi-dij döntő. Szerda, junius 29. FTC 4:2 (félidő 1:0) arányban győz a NSC ellen. Népsziget. A mindvégig izgalmas lefolyású mérkőzést meglehetős nagyszámú közönség nézte végig. Az átigazolt játékosok közül NSC Bednárt, Kovácsot és Gyárfást; FTC Vargát szerepeltette. A nemzetiek uj csapata igen komoly ellenfélnek bizonyult és ha az első félidőben némi szerencséje van, a mérkőzés épen megfordítva végződhetett volna; annál is inkább, mert a FTC első gólja másodpercekkel a félidő befejezése előtt esett és a Gorszky által rúgott második góllal egyetemben afféle „szerencse” gól volt. A mérkőzés a második félidő közepén mintegy 10 percig, — amig 3:2 állott, — igen szép látványt nyújtott, FTC 4-ik gólja után azonban mindkét részről eldurvult. Biró: Szüsz Hugó.

*

Az Újpesti TE I. és II. csapata junius 29-én a Ladányi-dij döntője előtt barátságos mérkőzést tartott a FTC által felajánlott 11 éremért, olyképen, hogy az első csapat a másodiknak 4 gól előnyt adott. A mérkőzés folyamán mindkét csapat 3—3 gólt ér el, s igy győztes lett a II. csapat 7:3 eredménynyel. Biró: Horváth János.

(Nemzeti Sport, 1910. július 9.)

A Ladányi vándordíj érmeit az Újpesti T. E. a múlt héten adta át a győztes Ferencvárosi T C.-nak és a másodiknak helyezett Nemzeti S C.- nak. A rendkívül ízléses kivitelű nyolczszögletü érem egyik oldalán labdarugó alakot ábrázol, másik oldalán pedig Újpesti Torna Egyesület Ladányi dij felirat áll.

(Nemzeti Sport, 1910. szeptember 24.)

*Budapesti Hírlap, 1910. június 30.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 10.24.18:55 EL csoportkör CSZKA Moszkva-FTC (TV:Sport1)
Következik: 10.27.17:15 MOL Fehérvár-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 10.30. 12:30 BKV Előre-FTC (TV: -)
Következik: 11.02.17:00 FTC-Mezőkövesd (stream:M4sport.hu)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST