1910.VII.3. Győri Egyetértés – FTC 1:5 (edzőmérkőzés)

FTC 5:1 (félidő 4:0) arányban győz a győri Egyetértés ellen Győrött.


Lemondott mérkőzések. Nem csekély fontossággal biró mérkőzések lemondásásáról kell hirt adnunk. Magyarország bajnokságáért a döntőbe a győri „Egyetértés“ került volna össze a Ferencvárosi Torna Club-al. A győriek helyesebbnek és sportszerűbbnek tartották azonban a döntő-mérkőzést a FTC javára lemondani, amiben igazat adunk nekik, tekintettel arra, hogy a FTC ellen minden esély nélkül kellett volna küzdeniük. A Ladányi-serlegért folyó végküzdelemben a Mac mondta le a Ftc elleni mérkőzését, amelynek csütörtökön kellett volna lefolynia.

(Sport-Világ, 1910. június 13.)

A tavaszi szezon befejezésével most a vidéki mérkőzések lépnek előtérbe. A nyári szünetet a fővárosi csapatok a vidékre való kirándulásokra használják föl. A Ferencvárosi Torna Klub vasárnap Győrött mérkőzik az Egyetértéssel. A F. T. K. szereplését óriási érdeklődéssel várják a győriek.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. július 3.)

1910. július 3., –:–, Győr, Győri Egyetértés – FTC 1:5 (0:4)
vezette: Lucius Károly
nézőszám: 5 – 600
Győri Egyetértés: Orsolyák – Pál, Müller, ?
FTC: Fritz — Payer, Manglitz — Weinber, Bródy, Gorszky — Kóródy, Weisz, Rumbold, Schlosser, Borbás dr.
Gól: Orsolyák (90.) illetve Rumbold (?.), Schlosser (?., ?.), Borbás dr. (?.), Weisz (?.)

Győr. FTC—Győr 5:1 (4:0). Nagyszámú közönség. A talaj nagyon sáros, különösen a kapuk előtt. Ftc állandó fölényben van s az 1-ső félidőben 4 gólt ér; a gólokat Rumbold, Schlosser, Borbás, Weisz lőtték (ebben a sorrendben). — A II. félidőben Ftc kényelmesebben játszik. Egy kavarodásból kifolyólag Schlosser az 5-ik gólt lövi. Mindkétfél 11-est vét, de nem tudják értékesí­teni. Győr gólja az utolsó percben esik. Győr nagyon lelkesen játszott, kiváltak: Pál jobbhalf, a kapus és Müller (volt Bak). Ftc a következő összeállí­tásban állott ki: Fritz — Payer, Manglitz — Weinber, Bródy, Gorszky — Kóródy, Weisz, Rumbold, Schlosser, Borbás dr. — Biró Lucius K. volt.

(Sport-Világ, 1910. július 4.)

FTC 5:1 (félidő 4:0) arányban győz a győri Egyetértés ellen Győrött. Nagy közönség előtt, meglehetős sáros pályán mérkőzött a két csapat, melynek folyamán FTC állandó fölényben volt. Rumbold, ősszi eltávozására való tekintettel középcsatárt játszott, mig a jobb oldali hátvéd helyét Payer töltötte be. Úgy látszik, vele fogja betölteni Rumbold helyét a FTC vezetősége.

Biró: Lucius Károly.

(Nemzeti Sport, 1910. július 9.)

1910-ben a Győri ETO, vagy ahogy többnyire nevezték az Egyetértés lett a vidéki bajnok, í­gy jogot nyert, hogy megmérkőzzön a Ferencvárossal az országos bajnoki cí­mért. A vagongyáriak tartottak az akkor már-már megszokott nagy gólarányú fővárosi győzelemtől, ezért lemondták a budapesti döntőt. Inkább egy győri vendégszereplésre invitálták meg a Ferencvárost.

1910. július 3-án rendezték meg a barátságos mérkőzést. A győri újságok is fővárosi diadalt vártak, bár a Győri Hí­rlap megemlí­ti, hogy a hátvédsorok közel egyenlő erejűek, s Krausz jobb mint Manglitz! A szakadó eső ellenére 5—600 néző gyűlt össze.

Előmérkőzés is volt: ETO II. — Győri Fekete 11-esek 1:1.

A „főmérkőzés” Luczius Károly (B.T.C.) bí­ráskodása mellett zajlott. Schlosser már a 10. percben megszerezte a vezetést, s az első félidőben még három Fradi-gól esett. Szünet után 1—1 gól mindkét oldalon, í­gy a Fradi 5:1-re verte az ETO-t. A győriek gólját a kapusként emlí­tett Orsolyák lőtte, de a gól körülményeiről nem tesznek emlí­tést. Az FTC káprázatosan játszott, nagyon jó összjáték, jó fedezetsor volt a jellemzője. A kapuban Fritznek nem sok dolga volt, ennek ellenére jól szórakozott a publikum. Bródy Sándor csapatkapitány elégedetten nyilatkozott a Győri Hí­rlapnak, dicsérte az ellenfelet, s egy II. osztályú bajnok szintjére „taksálta” a győrieket. A Fradi eredményének értékét növeli, hogy egy héttel később a bécsi Rapid vendégeskedett a Rába partján, s csak 3:3 arányú döntetlent ért el!

(Papp Győző, Győri Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ