1910.XII.18. Corinthian-díj döntő, FTC – BTC 3:0

Az 1910. évi győztes az FTC
A Corinthian vándordíj döntője.

— FTC harmadszor is győztes —

A Korintián vándordíj döntője. A Margitszigeten holnap, vasárnap délután 1/4 3 órakor a Ferencvárosi Tornaklub és a Budapesti Torna Klub között döntőmérkőzés lesz a Korintián vándordíjért. Biró: Szüsz Hugó lesz.

(Budapesti Hírlap, 1910. december 18.)

1910. december 18., 14:15, Margitsziget, FTC – BTC 3:0 (2:0)
vezette: Szüsz Hugó (MTK)
nézőszám: 2 000
FTC: Fritz – Rumbold, Manglitz – Weinber, ?, Payer – Weisz, Koródy, ?, Schlosser, Borbás dr.
BTC: Bihary – Szendrő, *Kőszegi – *Leitner, *Rauchmaul, Földi – Levák, Dobó, Mészáros, Németh, *Bayer
Gól: Schlosser (22., 65.), Koródy (24.)

SH-19101219-03-19101218

Budapest, 1910. december 18.

A Corinthian vándordíj döntője.

— FTC harmadszor is győztes, —

Ferencvárosi Torna Club—Budapesti Torna Club 3:0 (félidő 2:0) Margitszigeti pálya, biró Szüsz. Esős időben, tele tribün előtt folyt le a mult szezon Corinthián vándordijáért a döntő mérkőzés. A zöld-fehérek óriási fölényben játszottak s Fritznek csak ritkán volt dolga. A győztes csapat minden egyes tagja kiválóan állotta meg helyét, azonban mégis megemlítendő Rumbold, az egész fedezetsor és a két összekötő.

A Btc csapata csak nagy ritkán dolgozott rush-el s játékosaik közül meg kell emlékeznünk Szendrőről, Bihariról, Levák és Mészárosról, akik erejük teljes latbavetésével dolgoztak részben, hogy mentsenek, részben, hogy pozitív eredményt érjenek el.

Kezdés után Borbás—Schlosser, majd Schlosser — Korody támadásai eredménytelenek, mig végre a 22. pben Schlosser, a kapu jobb sarkába helyezett lövéssel goalt ér el, melyet alig 2 perc múlva Korody egygyel megdupláz. Majd a Btc nyomul fel, kornert is ér el, de Rumbold és Manglitz mindent mentenek. Ezután Ftc az erősebb támadó; Weinber, Schlosser és Korody lövéseit Bihari fenomenálisan védi. Btc ujabb kornere is eredményteten.

Halftime után veszélyes a helyzet Fritz kapuja előtt, de a piros-fehér csatárok minden alkalmat elmulasztanak. A 20. pben Schlosser csavart lövését Bihari védi ugyan, de a kapuba ejti. Ezután a játék ellanyhul, Ftc csak immel-ámmal viszi a labdát. Az utolsó percekben Btc csatársora 5—6 lövést küld a zöld-fehérek kapujához, de Fritz mindegyiket fogja vagy kiöklözi.

(Sport-Világ, 1910. december 19.)

Szakadó esőben, rettenetesen fölázott pályán folytak le a vasárnapi mérkőzések, a melyek között csak a Ferencvárosi Torna Klub és a Budapesti Torna Klub között lezajzott Korintián vándordíj döntő küzdelme keltett nagyobb érdeklődést. A két csapat a Margitszigeten találkozott, hogy elintézze a sokat hányatott vándordíj sorsát 1910. évre.

A küzdelemben a F. T. K. csapata kondíció, teknika, gyorsaság és erő dolgában messze fölötte állott a B. T. K. váratlanul igen gyöngén játszó csapatának s azt könnyűszerrel győzte le 3:0 arányban (félidő 2:0). A F. T. K. legénysége az előrehaladott szezon ellenére is kitűnő formát mutatott s eleitől végig felsőbbségben volt. Tegnapi játéka alapján alig kétséges, hogy a 33-asokkal szemben karácsony második napján, tartandó bajnoki mérkőzéséből is győztesként fog kikerülni. A csapat meglepő biztosan és a mellett gyorsan dolgozott a kriminálisan rossz talajon. Pompásan játszott Schlosser, a ki két gólt lőtt, továbbá a harmadik gól megszerzője, Koródy és Borbás. Résztvett a játékban a külföldi utjából visszatért Rumbold is, a kinek játéka azonban még korántsem mutatta a reprezentatív klasszist. Igen gyöngén működött Payer mint baloldali födözet és indolensen játszott Weisz a jobbszélen. — A B. T. K. teljesen fölforgatott csapattal állott sorompóba. A csapatot, úgy látszik, nem is küldték komoly győzelmi reménységgel a küzdelembe. Kimagaslott Szendrő játéka, valamint tetszett Bihari ügyes védése. A piros-fehérek a küzdelem utolsó perceiben az ellenfél jóvoltából néhányszor kedvező helyzetbe jutottak, de a tehetetlen csatázók elhibázták e kézenfekvő alkalmakat. Bíró: Szüsz Hugó volt.

(Budapesti Hírlap, 1910. december 20.)

Corinthián-vándordij múlt évről elhalasztott döntője december 18-án a FTC és BTC között végre nagynehezen dűlőre jutott. Rendkívül sáros, csúszós pályán, teljesen abnormális körülmények között folyt le a döntőmérkőzés s a szövetség a jövőben bizonyára gondolkodni fog afelett, hogy fontos mérkőzéseket ilyen késői szezonra engedélyezzen. A mérkőzés az FTC fölényét mutatta s kimagaslott a 22 ember közül Schlosser játéka, aki a nehéz pályán feltűnő könnyen mozgott. BTC nagyon gyönge formát mutatott.

FTC—BTC 3:0 (2:0). Corinthián döntő. Margitsziget. Biró: Szüsz (MTK)

(Nemzeti Sport, 1910. december 25.)

*Sporthírlap, 1910. december 25.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
Következik: 06.10. 21:05 Paks–FTC (Tv: M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST