1910.XII.8. FTC – MAFC 10:1 (edzőmérkőzés)

Csütörtöki football-mérkőzések. A millenárist reggeltől estig foglalkoztatják a csapatok. (…) délután 1 órakor a FTK. II. és MTK. II. látsszák le a szövetségi dijmérkőzésből még hátralevő 20 percet (eddig 1:1 az eredmény).

A FTK. őszi mérkőzései. A FTK. kimerült csapata a Deutsches FK. lemondása folytán két heti pihenőhöz jutott, amit, tekintettel a hátralevő nehéz mérkőzéseire, teljesen ki is használt Csütörtökön, december 8-án kezdi ujult erővel tréningjét, a MAFK. reorganizált csapatával a margitszigeti pályán. A MAFK. csapata Biró Gyula (MTK.) vezetése alatt trení­roz. Az utóbbi időben ezúttal először szerepel első-osztályu egyesület ellen és igy bemutatja valódi képességét. A MAFK. összeállí­tása a következő lesz: Bálint, Spancsek, Schuhajdi, Schmoling, Adler, Nagy, Vermes, Székely II., Székely I., Benedek és Kozák. — Az FTK. védelmét uj összeállí­tásban szerepelteti. — December 11-én az FTK. a KAOE.-vel mérkőzik a Korinthiai dí­jért a Margitszigeten. December 18-án az FTK. és a BTK. tartja döntő mérkőzését a Korinthiai dí­jért. December 26-án, karácsony másodnapján tartja utolsó bajnoki mérkőzését a 33-as FK.-bal a Thököly-uti pályán.

(Pesti Napló, 1910. december 8.)

1910. december 8., 14:00, Margitsziget, FTC – MAFC 10:1 (6:0)
vezette: Izsó László (BTC)
FTC: ?
MAFC: ?
Gól: ?

A boldogasszonynapi footballmérkőzések közül nagyobb érdeklődés a margitszigeti pályán lefolyó FTK—MAFK-mérkőzés iránt nyilvánult meg. A mérkőzést nagy goalaránynyal a FTK nyerte meg, az első félidőben hat, a másodikban négy goalt rúgva a MAFK egy goaljával szemben.

A millenáris pályán a FTK II. és MTK II. játszották le szövetségi dijmérkőzésükből még hátralevő 20 percet, amelyben egyik fél részéről sem esett goal.

(Pesti Napló, 1910. december 9.)

CSÜTÖRTÖK, DEC. 8.: FTC—MAFC 10:1 (4:0) barátságos. Margitsziget. Biró: Izsó.
MTK II.—FTC II. 0:0. szövetségi dí­j. Millenáris. Biró: Újvári. 20 perc.

(Nemzeti Sport, 1910. december 11.)

A Margitszigeten barátságos mérkőzés volt a Ferencvárosi Torna Klub és a Műegyetemi Atlétikai és Futball Klub között (…). A F. T. K. 11:1 arányban legyőzte az abszolúte gyönge teknikus csapatot.

A millenáris versenypályán (…) a M. T. K. II. és a F. T. K. II. között folyt 20 perces pótjáték eredmény nélkül.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. december 9.)

Újabb átlépések. FTC-be: (…) Bálint, Benda, Nagy, Smóling, Spantsek és Suhajdy MAFC (…).

(Sport-Világ, 1910. december 19.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ