1911.IX.10. III. ker. TVE – FTC 1:5

W_tve-ftc

I. oszt. bajnokság. FTK—III. KTVE. Üllöi-uti pálya. Biró? Kezdődik 1/2 5 órakor.
(…) Koródy és Weinber ismét elfoglalják helyüket a csapatban s ezáltal a csapat teljesen komplet lesz (…)

(Pesti Napló, 1911. szeptember 10.)

1911. szeptember 10., 16:30, Üllői út, III. ker. TVE – FTC 1:5 (0:1)
vezette: Herczog Ede
nézőszám: 6 000
III. ker. TVE: ? — Suhajdy, ? — ?, ?, ? — ?, Nagyhegyi, ?, ?, ?
FTC: ? — Manglitz, Payer — Weinber, ?, Blum — ?, Weisz F., Koródy, Schlosser, Borbás dr.
Gól: Koródy (25.), Schlosser (50., ?., ?.), Borbás dr. (?.) illetve Nagyhegyi (?. – 11-esből)

SH-19110911-07-19110910Ferencvárosi Torna Klub—III. kerületi Torna és Vivó Egyesület 5:1 (1:0). Üllői-uti verseny pálya. 6000 főnyi nézőközönség elölt ví­vta meg az uj első osztályú egyesület a legnehezebb csatáját. Bár veresége előrelátható volt, a B. T. K. ellen mulatott formája után a III. ker. T. V. E.-től jobb szereplést vártunk.

A F. T. K. pompás játékán azonban megtört minden igyekezete. A védelme a helyezkedés művészetének hiányában nem tudta a F. T. K. csatázóinak hatalmas iramú támadásait föltartani, a csatázósor pedig nem rendelkezett elegendő hidegvérrel, hogy a kí­nálkozó kedvező helyzeteket ki tudja használni. A bajnokcsapatban a csatázósor legjobb napjaira emlékeztető stí­lusban játszott. Gyorsasága, preciz összjátéka, veszedelmes lövései biztosí­tották nagy felsőbbségét és támadásainak eredményességet. Schlosser művészi játéka azonban még igy is kimagaslott csatázótársainak játéka fölött. A védelemben, a melynek nagyon kevés dolga akadt, Payer mutatta a legjobb formát.

A szél ellen játszó III. kerületiek állandó védekezésre szorultak az első félidőben. Védekezésük eléggé eredményes is volt. mert a hevesen támadó F. T. K. csak egyetlen gólt tudott elérni Koródy révén a 25-ik percben.

A második félidőben a F. T. K. összjátéka nagyszerűen érvényesült az erős szél ellen. Támadásaiban annyira ment, hogy még a védelem is a III-ik kerületiek kapuja előtt tanyázott. A gólok gyors egymásutánban következtek. Az 5-ik percben Borbás beadásából Schlosser rúgta a második, majd ugyanő szép egyéni játék után a harmadik gólt. A védelem előrehuzódását kihasználó  III. ker. T. V. E. egy veszedelmesnek látszó támadása akasztotta meg egy rövid időre a F. T. K. offenziváját. A támadást Manglitz állí­tólag szabálytalanul tartotta föl, a megí­télt 11-esből Nagyhegyi a III. kerületiek egyetlen gólját rúgta. A rövid megszakí­tás után a F. T. K. folytatta heves támadásait és alig, két percnyi játék után Schlosser újabb gólt lőtt. Az utolsó gólt Borbás szerezte meg kevéssel a játékidő letelte előtt.

Biró: Herczog Ede volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1911. szeptember 12.)

Ferencvárosi Torna Klub—III. kerületi Torna- Vivó Egyesület 5:1. Félidő 1:0. Unalmas, lassú tempóban kezdődik a játék. A FTK csatárok a biztos győzelem tudatában igen kényelmesen dolgoznak. A III. kerületi TVE védelme azonban oly gyenge, hogy még e lanyha támadásokat is alig tudja leszerelni. A két hátvéd a szél ellenében egyáltalán nem biztos a labdáiban. Félidő vége felé Schlosser egy hosszan előreadott labda után fut, melyet Suhajdy, a III. ker. TVE hátvédje, abban a hiszemben, hogy kigurul, figyelmen kivül hagy, azt a kornervonalon elérve, visszakanalazza a mezőnybe, ahonnan Koródy a kapuba vágja.

Helycsere után a FTK annak dacára, hogy szél ellen játszik, fölényben van. Ellenfele játékát még jobban széthuzza, ami a III. ker. TVE védelmének gyengeségét még szembetűnőbbé teszi. Borbás kényelmesen lefut a szélen és centerezett labdáját Schlosser kapásból a goalba lövi. Pár percnyi játék után Schlosser egyedül fut le és a harmadik goalt lövi. A rövid időre frontba jövő III. kerületi csatárok Blum egy foultja miatt 11-esből lövik a III. ker. TVE egyetlen goalját, amelyre sikerült lefutásokból a FTK két ujabb goallal felel.

Biró Herczog Ede volt.

(Pesti Napló, 1911. szeptember 12.)

A fiatal III. TVE küzdelme a bajnok FTC-bal nagyon egyenlőtlen harc volt. A III. TVE t megölte a nagy pálya s a nagy publikum. Nem volt négy góllal rosszabb, de a csatársor meghatottságában elfelejtett játszani. Védelme pedig nem elég erős a Schlosser-Borbás pár ellen. FTC csatársora ma végre megint régi összeállí­tásában és régi formájában állhatott ki, meg is látszott a csapaton. Evvel a csatársorral még lehet egy pár bajnokságot nyerni.

I. oszt. bajnokság: FTC—III. TVE 5:1 Herzog.
Szövetségi dij. I. osztály: FTC—III TVE 8:1.

(Sport-Világ, 1911. szeptember 16.)

Végre a Ferencváros is mutatott szép formát a III. kerületiek ellen. A beadott öt gól mind csodaszép volt és méltó a bajnokcsapat klaszszisához. A két félrelőtt tizenegyes azonban még mindig azt mutatja, hogy a csapat nem eléggé fitt.

A III. kerületiek — az uj elsőosztályu csapat — sokkal ügyesebb taktikusoknak bizonyulnak a pályán kivül. Elszántan mentek a FTC ellen. Háromszor annyit mozgott a csapat minden embere, mint a Ferencvárosé. De aztán össsze is esett — pláne, hogy első osztályba való staminája sincsen. Hiába, a lelkesedés mellé kell egy kevés technikai tudás is.

I.o. bajnoki. Üllői-ut. FTC—III. ker. TVE 5:1.
I.o. Szöv. dí­j. Amerikai-ut. FTC—III. ker. TEVE II. 8:1.

(Nemzeti Sport, 1911. szeptember 17.)

Szövetségi dí­j. I. osztály. FTC II—III. ker. TVE II. 8:1 (3:0).

(Sporthí­rlap, 1911. szeptember 11.)

Fényes anyagi sikert hozott a III. ker. TVE-nek a mult vasárnapi FTC mérkőzés. A jövedelemből reá jutó rész nem kevesebbet, mint 697 koronát tett ki. A második osztályban töltött sovány esztendők után ez a nagy összeg bizony igen “jól jött” a törekvő egyesületnek.

(Sporthí­rlap, 1911. szeptember 18.)

Egy hozzászólás a(z) 11101110111ejegyzéshez

  • III. ker. TVE csapatösszeállí­tás: Federith -- Suhajdy, Oderszky -- Wist/Wiest, Gutmann, Stork -- Hönich II., Nagyhegyi, Hönich I., Szinger/Singer, Jancsó (SH19111127 + SH19111226)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ