1911.V.28. FTC – BAK 3:0

Holnapi mérkőzések. (…) Utána a BAK áll szemben a FTC-bal. Az NSC-vel eldöntetlenül mérkőző BAK-ot, dacára Károly kiváló klasszisának, a FTC holtbizonyosan vagy egy féltucat góllal fogja hazaküldeni, bár a Franzstadtnak még egy ,,kissé“ lábában lesz a csütörtöki Oldham-match. Erős küzdelem a két csapat között egyáltalában nem várható, mert az FTC játékosai az angol matchek kemény munkája után a ma gyenge BAK ellen csak lazsálni fognak. A két match megszemlélésére a dr. Springer ill. Brüll által felajánlott serlegek a nem létező érdeklődést, aligha fogják felkelteni. (…)

(Üllői-ut.) Ferencvárosi Torna-Klub—Budapesti Atlétikai Klub. Délután fél 6 órakor. Biró Herczog Ede.

(Sport-Világ, 1911. május 27. & Pesti Napló, 1911. május 28.)

1911. május 28., 17:30, Üllői út, FTC – BAK 3:0 (1:0)
vezette: Herczog Ede
FTC: Fritz – ?, Manglitz – ?, ?, ? – ?, ?, Koródy, Schlosser, Borbás dr.
BAK: Grosz – Préty, ? – Szuri, Károly, Jancsarek – Grosz, ?, ?, Gálos, Goldstein
Gól: Schlosser (30., 82.), Koródy (79.)

SH-19110529-0506-19110528

A Franzstadt, mint előrelátható volt, veretlenül fejezte be a tavaszi fordulót és az 1910/11. évi I. osztályú bajnokságot megnyervén, immár hatszoros bajnokcsapat. Második MTK. lett a Törekvés és a BAK. előtt, mig az 5. helyről az utolsó napon a BTC. szorí­totta le a MAC ot.

Herzog segí­tségével verte meg vasárnap az FTC. a BAK-ot. A lapok úgyszólván egyhangúlag élesen elitélik Herzog bí­ráskodását, a publikum sem takarékoskodott a néha percekig tartó zajos „pfuj“-októl és bizony igazán már ideje volna, ha az MLSz., melynek reformpártja őt szövetségi kapitánynyá tette, Herzogot megfosztaná a bí­ráskodás jogától, mert a Herzog által vezetett mérkőzéseket nem a két ellenfél játéktudása dönti el, hanem — a biró. Az első félidőben dacára a BAK. tartós fölényének Schlosser rug egy goalt a hibázó backen és a kirohanó György mellett elrohanva. Szünet után Gálos egy erős shootot küld FTC. kapujára, melyet Fritz csak a goalvonalon elvetéssel bir feltartóztatni, a BAK. csatárok rárohannak, de Fritz jobb kezével beemelve a labdát a maga teljességében a kapu belsejébe, azt a csatárok feje fölött kidobja. Dacára annak azonban, hogy Fritz jobb karja is túl volt már a goalvonalon, Herzog nem í­tél goalt. A BAK-ot ez nagy mértékben elkedvetlení­ti és miután Károlyt a Franzstadt játékosok jól összerugdosták, a visszaeső BAK. ellen FTC. a 33. és a 39 p-ben két goalt ér.

I. oszt. bajn.: FTC—BAK 3:0. (1:0.) Biró: Herzog.
Külföldi mérkőzések: Lemberg: FTC II—Carni SC 4:1 (szombaton) és 5:0.

(Sport-Világ, 1911. június 3.)

A bajnokságok sorsa eldőlt. A FTC heves játék után imponáló ellenfelekkel szemben veretlen maradt a tavaszi szezonban.

I. oszt. bajn. FTC—BAK 3:0. Üllői-ut. Biró: Herzog E.
Külföldi mérkőzések: Lemberg. Ferencvárosi TC II.—Carni SC 4:1.

(Nemzeti Sport, 1911. június 4.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ