1911.VI.15. Corinthian díj, FTC – BAK 4:2

A tavaszi idény befejezése. Ma tartják [délután fél 6 órakor] Budapesten az utolsó labdarugó-mérkőzést és a szezon vége dacára is ez a match egyike lesz a legérdekesebb mérkőzéseknek, amelyet hazai csapatok ez idén egymás ellen játszottak. A BAK és az FTK kerülnek újból össze és igy a két csapat bajnoki küzdelme után hangoztatott reváns is elintézést nyerhet. A Corinthián-dijért küzd ez alkalommal a két csapat, amely vándordíj immár negyedéves fennállása óta a FTK még nem szenvedett vereséget. Úgy a BAK, mint a FTK teljes csapatot állít ki és valószínű, hogy a matchen Koródy is részt vehet, aki jelenleg Szegeden teljesít katonai szolgálatot. A mérkőzést Sugár István vezeti. A match előtt a MTK—KAOE játszanak a Ladányi-vándordijért.

(Pesti Napló & Budapesti Hírlap, 1911. június 15.)

1911. június 15., 17:30, Üllői út, FTC – BAK 4:2 (1:2)
vezette: Sugár István
nézőszám: *5 000
FTC: Fritz – ?, ? – ?, ?, ? – Szeitler, ?, Koródy, Schlosser, Borbás dr.
BAK: Kucsera, Késmárky, Oswald, Salamon, ?
Gól: Schlosser (?., 55., ?., ?.) illetve Oswald (?., ?.)

Corinthián-serleg. Ferencvárosi Torna Klub—Budapesti Atlétikai Klub 4:2 (1:2). A BAK.-nak Késmárkyval megerősített csapata ugyancsak erősen megszorította a tavaszi szezonban magyar csapattól veretlen zöld-fehéreket.

Kezdés után a BAK. van fölényben s az ingadozó FTK védelem miatt csakhamar kornerhez jut, amelyet Osvald a goalba plasziroz. E goal után hosszú ideig a FTK. csatársora foglalkoztatja a BAK. védelmét, amely azonban Kutscherával az élén kitünően játszik. Ismét a BAK.-csatársor támad, Salamon a balszélen megszökik s centerezett labdáját Oswald másodszor rúgja Fritz goaljába. 2:0. A zöld-fehér csapatot igen meglepi ez a nem várt eredmény s rövid ideig oly kapkodva játszik, hogy a BAK. kissé nagyobb igyekezettel még szaporithatta volna goaljainak számát. Lassan magukhoz térnek a FTK. játékosok s szép passzjátékukkal kifullasztani iparkodnak a BAK. védelmet. Borbás ismételt gyors lefutásai végre is sikerrel járnak, amennyiben egy centerezését Schlosser a goalba vágja. Félidő 2:1 a BAK. tavára.

Helycsere után a minden módon győzelemre törekvő FTK. csatársora révén pompásan támad s annyira beszorítja ellenfelét, hogy az a félvonalon nem tud átjutni. A 10-ik percben Szeitler egy már szinte lehetetlen labdát „visszakanalaz“, úgy hogy azt Schlosser — erősen összefutva a kapussal — a goalba fejelheti. E kiegyenlítő goallal meg van pecsételve a BAK. sorsa! Rövid ideig birja még az ostromot s azután összeesik. Schlosser és Korody passzjátékából az előbbi kétszer ügyesen kiszökik, két védhetetlen goalt lő.

A mérkőzés, a szezonvégét tekintve, igen szép volt, Különös dicsérettel kell megemlékeznünk arról a lelkes játékról, amelyet a FTK. a második félidő első felében veretlenségének megőrzése céljából produkált. Biró: Sugár volt.

(Pesti Napló, 1911. június 16.)

Úrnapján a következő mérkőzések kerültek eldöntésre: Corinthián-dij: FTC—BAK 4:2 (1:2). Schlosser 4, Oswald 2 gólt lőtt. Sugár.

(Sport-Világ, 1911. június 17.)

Csütörtök, junius hó 15-iki eredmények: FTC—BAK 4:2. Biró: Sugár István. Corinthián vándordíj.

(Nemzeti Sport, 1911. június 18.)

*Budapesti Hírlap, 1911. június 16.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 09.22.18:00 ZTE-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 09.25. 15:00 Iváncsa-FTC (TV: -)
Következik: 09.29.16:00 FTC-Kisvárda (TV:M4stream)
Következik: 10.03.18:55 EL csoportkör FTC-Ludogorec (TV:Sport1)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST