1911.X.15. NSC – FTC 0:7

Elsőosztályu bajnokság. (Millenáris). FTK—NSK. 1/2 4 órakor. Biró: Kiss M. (33 FK).

(Pesti Napló, 1911. október 15.)

1911. október 15., 15:30, Millenáris, NSC – FTC 0:7 (0:3)
vezette: Kiss Menyhért (33 FC)
nézőszám: 2 000
NSC: Burián (Kovács) — Feldmann, Stick — Terney, Hlavay, Fábry — Rometh, Kovács, Székely, Tóth, Feuerstein
FTC: ? — ?, ? — ?, Bródy, Payer — Szeitler, Weisz F., Koródy, Schlosser, Borbás dr.
Gól: Borbás dr (?., ?.), Szeitler (?.), Schlosser (?., ?. – 11-esből), Koródy (?.), Weisz F. (?.)
Kiállí­tva: Burián (?.)

SH-19111016-07-19111015A Ferencvárosi Torna-Klub, miként előrelátható is volt, óriás energiát latba vetve, súlyos vereségben részesí­tette ellenfelét, a Nemzeti Sport-Klub-ot. A küzdelem, a melyben a testi erőnek jóval nagyobb szerepet szántak a játékosok, mint a játék művészetének, a bajnokcsapat 7:0 arányú győzelmével végződött. A vereségnek ezt a lesújtó nagyságát annak tulajdoní­thatják a Nemzetiek, hogy a F. T. K. kí­méletlenül erős, de mind a mellett nem szabályellenes játékát unfair játékmóddal viszonozták. Ennek azután a vége a büntetőrugások tömege és Burián kapuvédő kiállí­tása lett.

Elsőosztályu bajnokság. Ferencvárosi Torna Klub—Nemzeti Sport Klub 7:0 (3:0). Millenáris versenypálya. A 2000 főnyi közönség előtt lefolyt bajnoki küzdelemben a bajnokcsapat gyönge ellenállásra talált a N. S. K. csapatában, a melynek a csatázósora teljesen fölmondta a szolgálatot, A védelemben Hlavay igen bizonytalan volt és egyedül a két hátvédő, Feldmann és Stick állott föladata magaslatán, de a F. T. K. heves támadásait egyedül nem birták föltartóztatni.

A nagy gólarányu vereség fő oka abban rejlik, hogy gyöngeségüket érezve a játékosok némelyike durvasággal felelt a F. T. K. tulerős játékára. Ennek lett az áldozata Burián is, a kinek kiállí­tása és a helyette védő Kovács gyengesége alaposan megtörte a N. S. K. ellentállóképességét. A F. T. K. a múlt héten a nevén ejtett csorbát kiköszörülendő nagy vehemenciával és bizony néha kí­méletlenül dolgozott. Igen jó napja volt Borbás-nak, a ki mellett a támadásokban Schlosser és Weisz tűnt ki. A védelemben Bródi és Payer működött fáradhatatlanul.

Az első félidőben három gólt szerzett a  F. T. K., ezek közül kettőt Borbás, egyet Szeitler juttatott az ellenfél kapujába. A harmadik gól után Buriánt a biró kiállí­totta. A második félidőben a N. S. K. meggyöngült védelme a F. T. K. heves ostromának nem birt ellentállani és Schlosser, Koródy és Weisz révén a bajnokcsapat még négy gólhoz jutott.

Biró: Kiss Menyhért volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1911. október 17.)

(A Nemzetiek súlyos veresége.) A ferencvárosi csapat nagy készültséggel vonult fel a Millenárisra a NSK ellen. A múlt héten esett csorbát itt akarta kiköszörülni. Ez sikerült is. A FTK már az első percekben teljes erővel belefeküdt a játékba. Nem nagy súlyt helyeztek a művészi kombinációkra. Csak előre, a kapu felé. Ez volt a jelszó. Ennek azután meg is volt a hatása. Elég hamar volt benn három goal a NSK hálójában. Közben egy csúnya jelenet is lefolyt. Burián, régi szokásához hiven, durván megrugja Schlossert, mire a biró kiállí­tja. A kapus nélkül maradt Nemzetiek sorsa igy azután véglegesen megvolt pecsételve. A NSK különben a mérkőzés egész folyamata alatt egyáltalában nem mutatott semmit. Unottan, de durván játszottak. Ez volt különben legfőbb oka annak, hogy ha lett volna is alkalmuk, ez abban maradt, mert túlságos erőszakosan akarták keresztülvinni, ami a biró közbelépését vonta maga, után.

I. osztályú bajnokság. FTK— NSK 7:0 (3:0). A FTK nagy vehemenciával kezdi a játékot s fölénye rögtön kidombordik. Az erős támadásra meg is hozzák az eredményt, amennyiben Szeidler egy, dr. Borbás pedig két goalt rúg. Az első félidő vége felé Burián, a NSK kapusa Schlossert lerúgja, mire a biró kiállí­tja. Az első félidő több eredményt nem hoz. A második félidőben a FTK fölénye állandóvá válik. A NSK csak nagy ritkán jön szóhoz, de akkor is Tóth erőszakos játéka miatt a biró kénytelen megállí­tani játékát. A FTK állandó fölényének még négy goal a következménye, amelyekből kettőt Schlosser, egyet-egyet pedig Koródy és Weisz lőtt.

Biró: Kiss Menyhért (33 FK).

(Pesti Napló, 1911. október 17.)

(…) Ki hitte volna, hogy FTC most 7:0-ra verje azt a NSC-ot, mely a szezon elején kemény munkát adott neki. Ha tekintetbe vesszük a biró baklövéseit s azt, hogy Buriánt kiállí­totta, Schlossert nem, talán érthetővé válik az eredmény, de hát bí­róknak kell matcheket eldönteniük? (…)

(…) Vasárnap bebizonyult, hogy az Üllői-uti pálya nagy kényelme s ügyes menagealása vonzza oda a sportpublikumot s nem a FTC bármely mérkőzése (nem szólván a nagy atrakciókról). Dacára annak, hogy FTC idegen pályán játszott, mégis az Üllői utón volt a közönség zöme — 10000 ember. (…)

A millenáris pályán újabb FTC verésre készült a NSC, de a match éppen megfordí­tva végződött — a FTC horribilis goalarányban győzött. Komoly csak addig volt a játék, mig a biró Burriánt, akit Schlosser megrugott s ő visszarugta, ki nem állí­totta s evvel be nem hozható handikepet nem ajándékozott a FTC-nak. FTC egyébként kitűnő formában volt s a BTC vereség ismét lelket öntött a csatársorba, mely agilisan, szépen, gyorsan s eredményesen játszott. Különösen Borbás és Weisz voltak elemükben. A NSC-ban a halfsor csődöt mondott. Senkit nem tudtak fogni. Még az egyébként jó Hlavay sem boldogult A hátvédekre maradt a munka nehezebb része s amit tehettek, meg is tettek — különösen Sztik.

I. oszt. bajnokság. FTC—NSC 7:0 (3:0) Kiss.
Szövetségi dij. FTC—NSC 3:0.

(Sport-Világ, 1911. október 21.)

(…) A szenzácókhoz sorolható a FTC 7:0-os győzelme is a NSC ellen. Most bezzeg összeszedte magát a bajnokcsapat és dolgozott. Igaz, hogy a kapus kábí­tásával is nagy szerencséjük volt. De a győzelem anélkül is biztos és nagyarányú lett volna.

I. o. bajnoki. FTC—NSC 7:0
I. o. szöv. dij. FTC—NSC 3:0.

(Nemzeti Sport, 1911. október 22.)

Szövetségi dí­j. I. osztály. FTC—NSC 3:0 (1:0). Biró: Vámos.

(Sporthí­rlap, 1911. október 16.)

Az FTC—NSC 7:0-ás őszi mérkőzésében az NSC összeállí­tása a következő volt: Burián — Feldmann, Stick — Terney, Hlavay, Fábry — Rometh, Kovács, Székely, Tóth, Feuerstein. A kiállí­tott Burián helyett Kovács védett.

(Sporthí­rlap, 1912. március 25.)

Egy hozzászólás a(z) 11101110111ejegyzéshez

  • Az NSC összeállí­tása: Burián -- Feldmann, Vajda -- Terney, Hlavay I., Fábri -- Rometh, Kovács, Székely, Tóth, Hlavay II. (SH19111120)
    NSC: Burián -- Feldmann, Szabovics -- Reich, Hlavay I., Kanyaurek -- Rometh, Kovács, Székely, Tóth, Hlavay II.(SH19111211)
    NSC csapatösszeállí­tása: Burián -- Feldmann, Szabovits -- Reich, Hlavay I., Kanyaurek -- Rometh, Kovács, Székely, Tóth, Hlavay II. (SH19120129)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
01.26. 19:00 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ