1911.XI.19. 33 FC – FTC 0:5

I. osztályú bajnokság. (Üllői-ut) FTK—33 FK. Délután 1/4 3 órakor. Biró: Ujváry (BTK).

I. osztályú szövetségi dí­j. (Üllői-ut.) FTK II.—33FK II. Délelőtt 10 órakor. Biró: Ujváry (BTK).

(Pesti Napló, 1911. november 19.)

1911. november 19., 14:15, Üllői út, 33 FC – FTC 0:5 (0:4)
vezette: Újváry Ödön (BTC)
nézőszám: 3 000
33 FC: Zsák — ?, Bosnyákovics — ?, ?, ? — ?, ?, Weisz Fr., ?, ?
FTC: Fritz (Weinber, 75.) — Rumbold, Manglitz — Weinber (Weisz F., 75.), Bródy, Payer — Koródy, Weisz F., Pataky, Schlosser, Borbás dr.
Gól: Weinber (4.), Pataky (33., 45.), Schlosser (35., 55.)
Kiállí­tva: Bródy (?.)

SH-19111120-07-19111119Fölényes győzelmet aratott a FTK. a 33-asok csapata ellen. Azonban a 5:0-ás eredmény nem egész hű kifejezője a játék menetének, mert a 33-asok eleitől végig oroszlánként küzdöttek. A FTK.-ból Fritzet sajnálatos baleset érte. Egyik kirohanása alkalmával öszefutott Weisszal és elesvén a kezére lépett, úgy hogy csontrepedést szenvedett.

I. osztályú bajnokság. Ferencvárosi Torna Klub—33 Football Klub 5:0. (Félidő 4:0.)

Mintegy 3000 főnyi közönség előtt mérkőzött a két csapat, amelyen a FTK. a csúszós talaj ellenére is remek játékot produkált, mí­g ellenfele a gyorsan élért goalok dacára, mindvégig lelkes játékot produkált. A betegeskedő Szeidler helyett Koródy játszott és kitűnőnek bizonyult a jobbszélen is. A center-csatár posztján a fiatal Pataky minden tekintetben megfelelt. Weisz és Borbás váratlanul szépen játszottak

Az FTK. a mérkőzést tiz emberrel kezdi, mert Borbás csak a 15ik percben állt be. A játékot az FTK. támadása nyitja meg és a 2-ik percben Weinber lövését Zsák védi, de a 4-ik percben ugyancsak Weinber magas beadása az első goalt eredményezi. Az FTK. állandóan ostromolja a 33-ok kapuját, akik néha-néha jutnak csak lerohanásokkal az FTK. goaljához. Egy ilyen támadás alkalmával a 30-ik percben Manglitz állí­tólagos faultja 11-es-hez juttatja a 33-okat, de a Weisz Ferenc Frigyes lövését Fritz elvetéssel kornerre tolja ki. A 33-ik percben rúgja a FTK, a mérkőzés legszebb goalját. Koródy lefutása után a labda Weiszhez kerül, akinek magas beadását Pataky a goalba fejeli, majd a 35-ik percben Borbás lefutását Zsák kifutással akarja menteni, de a középre adott labda Schlosser-hez kerül, aki a FTK. harmadik goalját rúgja. A félidő utolsó percében egy gyönyörű szép támadásból kifolyólag Pataky a negyedik goalt lövi.

A második félidőben ugyancsak a FTK. uralja a játékot, szebbnél-szebb támadásokat intéz, és a 10-ik percben Schlosser az ötödik és a mérkőzés utolsó goalját rúgja. A 30-ik percben Weisz Frigyes révén a 33-ok is támadnak, és ekkor a védeni akaró Fritz annyira megsérül, hogy kiállani kénytelen. Fritz helyét Weinber foglalta el, mig halfnak Weisz ment. Ezután a játék elposványosodik. Weinber néhány szép védést produkált, természetesen azonban a legveszélyesebb lövéseket lábbal védte. Teljes félhomályban ért véget a mérkőzés, melyet Újvári Ödön vezetett.

(Pesti Napló, 1911. november 21.)

Elsőosztályu bajnokság. Ferencvárosi Torna Klub—33-as Futball Klub 5:0 (4:0). — Üllői-uti versenypálya. — A F. T. K. Szeitler nélkül állott ki a mérkőzésre, a kit a jobb szélen Koródy helyettesí­tett, mig az ő helyén Pataki játszott. Már az első percekben szembetűnő volt, hogy a F. T. K. csapata biztosabban mozog a csúszós pályán, mint ellenfele. Különben Koródy és Weisz játékát nem befolyásolta a fölázott terep, a kiknek gyors összejátszással keresztülvitt támadásai sok dolgot adtak a 33-asok védelmének.

A negyedik percben meglehetősen szerencsés góllal jutott a F. T. K. a vezetéshez, Weinber magas labdája ugyanis a megcsúszó Zsák feje fölött a hálóba esett. A 33-asok dicséretreméltó hévvel igyekeztek a kiegyenlí­tést megszerezni, a melyre a 30-ik percben kitűnő alkalom kí­nálkozott. Manglitz foultja miatt tizenegyeshez jutottak, de Weisz Frigyes plasszirozott lövése a kapufáról visszapattant. A 33-asok rövid ideig tartó offenzivája fokozott tevékenységre sarkalta az F. T. K. csapatát és a 33-ik percben mintaszerűen keresztülvitt támadás után Pataki fejessel gólt csinált. Alig egy perc múlva Borbás lefutott, a labdát középre gurí­totta és a résen levő Schlosser erős lövéssel megszerezte a harmadik, a félidő végén pedig Pataki a negyedik gólt.

A második félidő volt a mérkőzés változatosabb része. A négy gól ellenére sem csüggedő 33-asok a védekezésben és támadásban egyaránt lelkes munkát végeztek, sőt a félidő végén, a mikor Fritz megsérülése és Bródi kiállí­tása miatt a F. T. K. kilenc emberrel küzdött, ugyancsak szorongatta az ellenfél kapuját, a melyet Weinber több szerencsével, mint hozzáértéssel védett. A félidő egyetlen gólját Schlosser lőtte a tizedik percben. Biró: Újvári Ödön volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1911. november 21.)

A FTC—33-as match a FTC óriási fölényét mutatta, mely csak a II-ik félidő végén, Fritz szerencsétlen balesete folytán, lanyhult. A 33-as védelem nem tudott erélyesen fellépni a csúszós talajon s a FTC góljait tetszés szerint szaporí­thatta. A FTC némi változtatással játszott, amennyiben centerbe Pataky, szélre Koródy került s ez a változtatás ezen a pályán kétszerte előnyösnek bizonyult. A hosszú kiadásokat Borbás és Koródy könnyen vitték le s a belsők, különösen Schlosser sokszor jutottak góllövéshez. A 33-asok inkább a belső csatárjátékot kultiválván, csak néhány szép támadással dicsekedhettek.

Weinber magas centerét Zsák elpaccolja, ebből esik már a 4-ik percben FTC első gólja, mire a 33-as erősen védekezik. A 30-ik percben alkalmuk nyí­lik kiegyenlí­teni, de Weisz Frigyes a megí­télt 11-est a kapufára lövi. Válaszul a FTC gyors egymásutánban három gólt lő, Pataky, Schlosser és ismét Pataky révén. A II-ik félidő 10-ik percében esik a FTC utolsó gólja Schlosser révén.

Fritz, a FTC I. csapatának szimpatikus kapusa Weisz Frigyessel való összeütközésekor a FTC —33 matchen elesett és a kezét törte, úgy hogy hosszabb időn át nem vehet részt csapata mérkőzésein. Helyét Ungár, a II. csapat kapusa fogja betölteni.

I. osztályú bajnokság: FTC—33FC 5:0 (4:0), Újvári.
Szövetségi dij: FTC—33FC 4:0

(Sport-Világ, 1911. november 25.)

SH-19111127-04-19111119A FTC mérkőzés volt talán a legérdekesebb. Egy becsületes küzdelem nem egyenrangú ellenfelek közt, ennek dacára a 33-asok részéről tisztességgel végigküzdve. Eszébe jutott az embernek a mérkőzés folyamán, hogy milyen nagy különbség van az egy év előtti időhöz. Akkor ugyanezek között az ellenfelek között a hí­res 9:0-ás eredmény pokoli zsivaj hurrogás, erőszak, fault között zajlott le. Ma a kép cime a „Családi kör”. Békés türelem. A FTC jól megalapozott vezetői fölényének készséges elismerése az ellentábor részéről is.

Meg kell azonban adni, hogy a FTC emberei ki is tettek magukért. Azon a hihetetlenül elázott pályán olyan szép és gyors iramú játék folyt, hogy öröm volt nézni. Amellett fényes kombináció, mesés trükkök. Korodi a beteg Szeitler helyett a jobb szélen igen jól viselte magát. Pataki a centerben nem rontotta az együttest, ami ennél a csatársornál már magában dicséret.

I. o. bajnoki FTC I.—„33“ FC I. 5:0
I. o. szöv. dij. FTC II.—„33“ FC II. 4:0

(Nemzeti Sport, 1911. november 26.)

Szövetségi dí­j. I. osztály. FTC—33 FC 4:0 (1:0). Biró: Újváry Ö.

(Sporthí­rlap, 1911. november 20.)

Egy hozzászólás a(z) 11101110111ejegyzéshez

  • A “33” FC összeállí­tása: Zsák -- Biró, Bosnyákovics I. -- Horváth, Mandl, Vanicsek I. -- Bosnyákovics II., Vanicsek II., Weisz, Schleimer, Cavoljac (SH19110925)

    A BTC ellen: Schiller Rezső -- Biró, Eichinger -- Horváth, Mandl, Vanicsek I. -- Cavoljac, Vanicsek II., Weisz F., Székény G., Wattkins (SH19111211)

    A 33 FC összeállí­tása: Zsák -- Biró L., Bosnyákovics -- Horváth, Mandl, Vanicsek I. -- Cavoljac A., Vanicsek II., Weisz FR., Székány G., G. Watkins (SH19111226)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
11.28.18:00 M4Sport
12.04. 15:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ