1911.XII.3. FTC – TTC 6:0

I. osztályú bajnokság. (Üllői – ut). FTK—TTK. Délután 2 órakor. Biró Ujváry Ö. (ВТK). (…) Délelőtt tiz órakor a Ferencvárosi Torna Klub és a T. T. K. második csapatai mérkőznek a szövetségi dí­jért.

(Pesti Napló, 1911. december 3. & Budapesti Hí­rlap, 1911. december 1.)

1911. december 3., 14:00, Üllői út, FTC – TTC 6:0 (1:0)
vezette: Újváry Ödön (BTC)
nézőszám: 4 000
FTC: Ungár — Rumbold, Manglitz — ?, Bródy, Payer — Weisz F., Koródy, ?, Schlosser, Borbás dr.
TTC: Beimel — Vágó, Maly, Pach, Procenkó, ?
Gól: Koródy vagy Schlosser (44.), Koródy (67., 75.), Schlosser (52., 60., 77.)

SH-19111204-07-19111203A Ferencváros három tartalékkal spékelt csapata játszva verte a Terézvárosi TK., Friedmann kivételével, teljes csapatát. A TTK. egy pillanatra sem mutatott olyan formát, amely eddigi eredményeit indokolttá tenné s beigazolódott eddigi állí­tásunk, hogy győzelmei nem a csapat játékerejének következménye, hanem a jószerencséé, amely az őszi szezonban a csapat hűséges segí­tőtársául szegődött. Ki kell emelnünk azonban azt a tényt, hogy a TTK. hatalmas változáson ment keresztül. A régebben oly indolens csapat lelkesen és odaadóan játszik s kétségkí­vül jókvalitásu játékosai, ha szisztematikus footballt játszanak, mihamarabb ténylegesen is a legelsők közé küzdik fel magukat. A FTK. ezzel a mérkőzéssel befejezte őszi szezonját s elért 15 pontja, nemkülönben 37:7 goalaránya mutatja, hogy első helyét jól kiérdemelte.

I. osztályú bajnokság. FTK—TTK 6:0. Félidő: (1:0). Nagy goalarányu győzelmet aratott a bajnokcsapat az ellene soha sem boldoguló Terézvárosiak ellen. Két év előtt 6:0. tavaly 7:1 arányban szenvedtek vereséget. A FTK csak a második félidőben mutatta szokott ió formáját. Kitűnő volt Schlosser és Koródy, mig különösen Payer a fedezetsorban mutatott kitűnő játékot. Borbásnak nem volt jó napja. Rumbold kitünően végezte munkáját, úgyszintén a kapus is kevés dolgát. A TTK a goal előtt bizonytalan volt, védelme azonban, különösen az első félidőben, elsőrangút produkált.

A TTK kezd, de a félvonalnál tovább alig jut s a harmadik percben már Koródy vezet támadást a jobbszélen, de eredmény nélkül. A hetedik percben a FTK kornert ér el, mit azonban kihasználni nem tud. A tizenegyedik percben Beimel Koródy éles lövését menti. Ferencváros állandóan támad, de a kitünően működő TTK védelem mindent leszerel. A huszadik percben a TTK vezet szép támadást, de Mali hat méterrel a kapu előtt, fölé lő. A huszonötödik percben Payer hosszú lövése a goal felett sivit el. Ezután a FTK állandóan veszedelmesen támad, de goalt elérni nem tud. A harminckilencedik percben a TTK kornert ér el, mely után a kapu előtti kavarodásból lövi a TTK az első goalt, mit azonban Újvári biró offside cimén nem ad meg. A 40. percben a TTK kornert vét, de a FTK ezt eredmény nélkül lövi. Állandóan a TTK térfelében folyik a játék. Koródy helyet cserél Weisz Ferenccel és a 41. percben élesen lő, mit Beimel kitünően fog. A 43. percben lövi Schlosser a félidő egyetlen goalját. (1:0).

A második félidőben belemelegszik a FTK, a játék állandóan a Terézváros kapuja előtt folyik. Schlosser mindjobban vezeti a szép támadásokat és a hatodik percben megszerzi a második goalt. Majd a kilencedik percben a harmadikat. A tizenegyedik percben Schlosser éles lövését Beimel remekül fogja. Ezután a tizenötödik illetve huszonkettedik percben lövi Koródy a negyedik, illetve ötödik goalt, mit Schlosser a 25. percben hatra szaporí­t. Ezután ellaposodik a játék és a félidő végéig goal nem esik.

Biró: Ujváry (BTK).

Szövetségi dí­j. I. osztály: FTK—TTK 7:0 (3:0). Biró: Újvári Ödön. A TTK a második félidőben a szövetségi dijat lemondta, amit a biró, elég helytelenül, tudomásul vett és í­gy a második félidő 30 percig tartott. A szabályok értelmében megkezdett dijmérkőzést lemondani nem lehet.

(Pesti Napló, 1911. december 5.)

SH-19111211-03-19111203Elsőosztályu bajnokság. Ferencvárosi Torna-Klub—Terézvárosi Torna-Klub 6:0 (1:0). Az első gólt Koródy lőtte a félidő 44-ik percében. Ezt megelőzte a T. T. K. részéről egy Pach által lőtt gól, a melyet azonban a biró offside cí­mén nem adott meg. A második és harmadik gólt Schlosser, a negyediket és ötödiket Koródy és a hatodik ismét Schlosser csinálta. A kitűnő balösszekötőnek különösen két gólja oly csodaszép volt, hogy percekig zúgott után a a taps. Biró: Újvári Ödön volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1911. december 5.)

SH-19111211-07-tabellaA FTC három tartalékkal is klasszisdifferenciával verte le a TTC-ot. (…)

Az üllöi-úti pályán. A TTC készült az FTC-bal szemben is folytatni eddigi sikereit s ezért Malyval teljesen álltak ki. Azonban csak az I. félidőben bí­rták ideig-óráig a tempót, a II. félidőben pedig bebizonyult ismét, hogy eddigi sikereiket ellenfeleik erélytelen, tempónélküli játékmodorának köszönhetik, mellyel szemben kétségkí­vül jó technikájukat érvényre juttathatták, í­gy sikerült megverniök a MAC-ot, igy a NSC-ot. Hogy azonban még sokat kell tanulniok, azt a FTC eszükbe juttatta. Igaz, hogy a csúszós talaj a FTC-nek konveniált, de ezt az előnyt a három tartalék egalizálta, úgy hogy a tényleges erődifferenciát a vasárnapi match hí­ven mutatta. A FTC az I. félidőben még nehézkesen mozgott s a TTC védelem tartani volt képes; a II. félidőben azonban egymásután vitte be a szebbnél-szebb támadásokat. Az első gól határozott offside volt ugyan, (I. félidő 45 percében), de a többi szabályos. A II. félidő 7 percében kornerból Schlosser fejjel egy gólt, majd a 15. percben ugyanis csinál csodaszép gólt, a 22. és 30. percekben Koródy, a 32.-ben ismét Schlosser lő gólt.

Hat elsőklasszisu játékos hiányzott múlt vasárnap egyesületének bajnoki mérkőzésén. Ezek: Fritz, Weinber, Szeitler (FTC), Szendrő (BTC), Zsák, Bosnyákovits (33 FC).

I. oszt. bajnokság. FTC—TTC 6:0 (1:0), Biró Ujváry.
Szövetségi dij. I. osztály: FTC—TTC 7:0 (3:0)

(Sport-Világ, 1911. december 9.)

A hét eseményei közül kimagaslik az FTC nagyarányú és könnyű győzelme a TTC fölött. Bajnokcsapatunk ismét megmutatta, hogy tekintélyes különbség választja őt el a legtöbb elsőosztályu egyesülettől. És hogy könynyen tud győzni akkor is, ha csapatában két-három tartalék szerepel.

I. o. bajnoki. FTC I.—TTC I. 6:0
I. o. szöv. dij. FTC II.— TTC II. 7:0

(Nemzeti Sport, 1911. december 10.)

Szövetségi dij. I. osztály. FTC—TTC 7:0 (3:0). Biró: Ujvári Ö.

(Sporthí­rlap, 1911. december 4.)

Egy hozzászólás a(z) 11101110111ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső