1912.II.2. MAC – FTC 1:3 (edzőmérkőzés)

PH-19120202

1912. február 2., 15:00, Üllői út, MAC – FTC 1:3 (1:2)
vezette:  Schubert M. Ferenc (MUE)
nézőszám: 3 000
MAC: Sipos (Medgyessy) — ?, Kehrling — Tóth F., ?, Medgyessy — Feketeházy, Bodnár, Krempels, ?, ?
FTC: Ungár — Rumbold, Manglitz — Weinber, Bródy, Payer — Weisz F., Pataky, Koródy, Schlosser, Szeitler
Gól: Bodnár illetve Koródy (3)

A kisorsolt három elsőosztályu bajnoki mérkőzésből csak a havazás beállta előtt megkezdett Nemzeti Sport Klub—Budapesti Torna Klub mérkőzését játszották le. (…) A Ferencvárosi Torna Klub—Magyar Atlétikai Klub (…) a lefújt bajnoki meccs helyeit barátságos mérkőzéssel kárpótolta magát és a közönséget. A F. T. K.—M. A. K. 2X30 perces mérkőzése 3:1 arányban végződön a F. T. K. javára.

Barátságos mérkőzés. Ferencvárosi Torna Klub— Magyar Atlétikai Klub 3:1 (2:1). Mire a nagy havazás miatt barátságosnak degradált bajnoki meccset megkezdték, vagy 3000 főnyi közönség volt együtt az üllői-uti sporttelepen. A F. T. K. Borbás dr. helyén Szeitlerrel, a M. A. K. pedig a Kassáról a fővárosba került jobb halfot játszó Tóttal állot föl. Az atléták meglepően szépen játszottak s különösen a Feketeházyból, Bodnárból és Krempelsből álló jobbszárny elsőrangú munkát produkált.

A F. T. K. győzelmét pusztán Kórody szerencsés gól előtti helyzetének köszönheti. A jeles center lőtte mind a három gólt. A mezőnyben a M. A. K. határozottan jobban tetszett, mint a F. T. K.. a melynek ugylátszik sehogy sem konveniált a szokatlan hóréteg. Kimagasló formát mutatott Bodnár. Olyannyira elemében volt ma, hogy veszedelmes támadásainak megakadályozására a F. T. K. egész védelmének össze kellett fogni. A F. T. K.-ban egyedül Kórody, Veinber és Ungár játéka tetszett. Igen gyönge Szeitler, indiszponált volt Schlosser is. A F. T. K. már a mérkőzés első percében gólhoz jutott. Schlosser a pálya közepéről kapuja elé rúgta a labdát, a mit a messziről lefutó Kórody elfogott s az atléták tétovázó védelme között a kapuba lőtt. Egy pár perc múlva Bodnár egyéni játékával kiegyenlí­tett, mire a F. T. K. ugyancsak Kórody révén ismét vezető gólhoz jutott olyképpen, hogy Kórody 16 méteres gyönge rúgása a kapu kezei között a hálóban akadt meg. Közben a földön fekvő Sipost megrugták, úgy hogy egy pár percre kiállt a kapuból s helyét Medgyessy foglalta el. A második félidőben annak ellenére, hogy a M. A. K. felsőbbsége állandó, Kórody Schlosser passzából harmadik gólját lőtte. Biró Schubert M. Ferenc.

(Budapesti Hí­rlap, 1912. február 3.)

Barátságos mérkőzések. FTC — MAC: 3:1 (2:1). A BTC—NSC mérkőzés második félidejében megindult havazás lehetetlenné tette a bajnoki mérkőzés megtartását, ami helyett 2-szer 30 perces tréningmérkőzést játszott a két csapat. Az FTC nem igen igyekezett megfelelni a várakozásnak. Csatársora, — mely Borbás helyén Szeitlerrel állott ki — jórészt szerencsével érte el a három goalt.

Kezdés után pár perccel Kehrling egy biztos labdát elhibáz, amit Kórody goallá értékesí­t. A goal után a MAC vehemensen támad és Bodnár a kiegyenlí­tő goalt rúgja. Az FTC második goalja Sipos kezéből kerül a kapuba. Egy alkalommal Sipos és Schlosser összefutnak és Sipos oly szerencsétlenül sérül meg, hogy az a mérkőzés további folyamán egyáltalán képtelen a védésre. A FTC harmadik goalját megint Kórody rúgta. A match utolsó 10 percében a MAC van fölényben, de az eredményt négy korner dacára sem tudja megjaví­tani. Biró: Schubert (MUE) volt.

Szövetségi dij. MAC II. — FTC II. 2:2. (0:0.) Az utolsó 10 percig 2:0-ra vezetett a MAC II. Biró: Ujváry.

(Pesti Hí­rlap, 1912. február 3.)

PÉNTEKI MÉRKŐZÉSEK

Barátságos mérkőzések. FTC—MAC 3:1 (2:1). — A BTC—NSC mérkőzés második félidejében megindult havazás lehetetlenné tette a bajnoki mérkőzés megtartását, ami helyett 2-szer 30 perces tréningmérkőzést játszott a két csapat. Biró: Schubert (MUE) volt.

Szövetségi dij. MAC II.—FTC II. 2:2 (0:0). Az utolsó 10 percig 2:0-ra vezetett a MAC II. Biró: Ujváry.

(Nemzeti Sport, 1912. február 11.)

Sipos Ernő visszavonul. A MAC kiváló kapusa, Sipos Ernő visszavonulásra készül az aktiv sport teréről. Elhatározásának inditó oka egyrészről az az erős rugás, a melyet az FTC—MAC barátságos mérkőzésén a fején szenvedett s a melynek nyomai még ma is látszanak, másrészről pedig az, hogy nősülni készül. Sipos helyét Ujságh Miklós, a MAC II. csapatának kapusa foglalja el (…).

(Sporthí­rlap, 1912. február 26.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ