1912.V.30. FTC – NSC 1:0

SH-19120318-06-19120310-19120530Tottenham Hotspur bucsumérkőzése. A kitűnő angol professzionátus csapat holnap délután félhat órakor az üllöi-uti versenypályán tartja viszszavonhatatlanul utolsó mérkőzését, a melyben a következő játékosokból álló kombinált csapat lesz az ellenfele: Burrián (N. S. K.)—Hegyi (T. T. K.), Payer (F. T. K.)—Szuri (B. A. K.), Károly (B. A. K.), Hlavay (N. S. K.)—Maly (T. T. K.), Bodnár (M. A. K.), Volenszky (Törekvés), Tóth (N. S. K.), Gállos (B. A. K.)

A mérkőzésnek egyik érdekessége lesz, hogy a hétfői meccsen megsérült Midlemis balszélső pótlására az angolok az F. T. C.-től kölcsönkérték Borbás doktort s kérésüknek a klub készséggel eleget tett; az angol csapat csatársorában tehát magyar játékos is küzd a magyarok ellen. (…)

E match előtt tartják meg a fenti csapatban szereplő játékosok nélküli, egyébként teljes összeállí­tású legénységükkel többször elhalasztott bajnoki mérkőzésüket a FTC és NSC, Fehéry bí­ráskodás mellett. Az angol matchet Herczogh vezeti.

Újabb adatok Tottenham mai (csütörtöki) mérkőzőséhez. Dr Borbás lesz az angolok balszélsője. A hétfői mérkőzésen megsérült Lunn, az angolok kapusa és Midlemis balszélső sem heverte ki sérüléseit. A kapus helyett Morris hátvéd fog vigyázni a kakasok hálójára, aki a hétfői match második félidejében e poszton is kiváló volt. Middlemissnek azonban nem akadt megfelelő helyettese és ezért az angolok azzal a kérelemmel fordultak a FTC-hoz, adják kölcsön Borbást, a 27-szeres magyar reprezentatí­v játékost. A kérelemnek eleget fog tenni a FTC és í­gy abban a csatársorban, melyben nem is olyan régen Woodward játszott, ezúttal Borbás fog szerepelni.

(Budapesti Hí­rlap & Pesti Hí­rlap, 1912. május 30.)

1912. május 30., –:–, Üllői út, FTC – NSC 1:0 (1:0)
vezette: Fehéry Ákos ()
nézőszám: *4 – 5 000
FTC: Fritz — Rumbold, Payer — Schmolling, Bródy, Blum — Szeitler, Pataky, Koródy, Schlosser, Weinber
NSC: ? — Kovács, ? — ?, Hlavay, ? — ?, ?, Feldmann, ?, ?
Gól: Koródy (?.)

Ferencvárosi Torna Club — Nemzeti Sport Club 1:0. Egyike a szezon legunalmasabb és legkomolytalanabb küzdelmeinek. Mindkét csapat úgy játszik, mint aki biztos a dolgában. Az FTC hogy a mérkőzést megnyeri, a NSC hogy azt elveszí­ti. Sőt a NSC úgy látszik, annyira biztos ebben, hogy Burriánt és Tóthot nem is játszatta, hanem az angolok ellen tartogatta. A NSC egyébként is felforgatott csapattal játszott, Kovács hátvédet, Feldmann pedig centercsatárt játszott. A FTC Borbás kivételével teljes csapattal játszott, Borbás helyén Weinberrel, a jobb fedezet helyén Smolinggal.

A mérkőzés mindvégig unalmas és primitiv volt. A FTC állandóan nagy fölénynyel játszik, de rendszertelen támadásaival nagyobb eredményt elérni nem tud. Egyébként a csapat érthető módon fáradt is volt és nagyon nem is ambicionálta az eredményes játékot. A második félidőben, Weinber nem játszott, de a FTC tiz emberrel is állandóan támadott. A NSC az egész mérkőzésen komoly akciót alig produkált. Csatársora tehetetlen volt, a fedezetsor pedig a védelemmel volt teljesen elfoglalva. A védelem azonban szí­vósan dolgozott, főleg Hlavay játszott önfeláldózóan. A FTC az első félidőben a Korody által lőtt goallal biztosí­totta magának a győzelmet. Bí­ró volt Fehéry.

(Pesti Hí­rlap, 1912. május 31.)

Az üllői-uti sporttelepen, a Tottenham Hotspur mérkőzése előtt elsőosztályu bajnoki meccs volt a Ferencvárosi Torna Klub és a Nemzeti Sport Klub között. Igen lanyha játék után a F. T. K. 1:0 (1:0) arányban legyőzte a roppant gyengén játszó ellenfelét. A ferencvárosiak, azután, hogy Koródy megszerezte a győzelmet jelentő gólt, a komoly küzdelem helyett akadémiáztak, passzolgattak és driblizgettek a csapat tagjai. A szemnek tetszetős játékban különösen Rumbold és a mindjobban fejlődő Blum tűnt ki. Veinber a második félidőben Rumbold labdájától oly erős ütést szenvedett, hogy kénytelen volt kiállani. Biró Fehéry Ákos volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1912. május 31.)

*A mérkőzést követő olimpiai csapat és a Tottenham találkozó nézőszáma

Egy hozzászólás a(z) 11101111000ejegyzéshez

  • Hogy állanak fel az I. oszt. csapatok. (SH19120129)
    NSC: Burián -- Feldmann, Szabovics -- Reich, Hlavay, Kanyaurek -- Rometh, Kovács, Székely, Tóth, Hlavay II. Tartalékok: Terney, Fábry.
    A Törekvés ellen: Tanyay -- Feldmann, Szabovits -- Ternyei, Kanyaurek, Reich -- Feuerstein, Székely, Kovács, Tóth, Hollander (SH19120506)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ