1912.V.8. FTC – Angol vasutas válogatott 7:0

PH-19120508

1912. május 8., 17:30, Üllői út, FTC – Angol Vasutasok 7:0 (3:0)
vezette: Újváry Ödön ()
nézőszám: 3 000
FTC: Fritz — Spancsek, Payer — Weinber, Bródy, Koródy II. — Weisz F., Pataky, Koródy, Schlosser, Borbás dr.
Angol Vasutasok: ?
Gól: Koródy (5), Schlosser, Pataky

Nemzetközi mérkőzés. Ferencvárosi Torna Club — Angol vasutasok 7:0 (3:0).  Szerdán délután esős időben az üllői-uti pályán volt e mérkőzés. A hangzatos reklámok azt í­gérték, hogy az angol vasutasok vasárnaptól szombatig megtanulnak játszani és a FTC-nak méltó ellenfelei lesznek. Hogy ez még könnyebben megtörténhessék, a FTC se komplett csapattal állott föl, mert Rumbold helyén a néha durváskodó Szancsek, Blum helyén pedig Koródy II. játszott.

A kicsődült 3000 főnyi közönség aztán az első negyedóra után már látta, hogy komoly mérkőzésről szó sincs. Az angol vasutasok — bár helylyel- közzel ügyeskedtek, egy pár tehetségtelen emberük révén nem ütik meg a mi I. osztályú ní­vónkat. Különösen a kapus és a két hátvéd tudománya annyira primitiv, hogy a közönség csakis mulathatott rajta. Ezzel ellentétben a csatársor néha a kapuig figyelemreméltóan dolgozott, ott azonban, cserben hagyta tudományuk.

A FTC természetesen ilyen körülmények között nem nagyon erőltette meg magát és nem lehetett csodálni a közönségtől sem, hogy a II. félidő első része után már nagyobbrészt eltávozott a mérkőzés szí­nhelyéről.

Az első goal meglehetősen soká késett, bár a hosszú angol kapus minden elképzelhető ügyetlenséget elkövetett annak érdekében. Végre Koródy nyugodt lövése meghozta az első goalt. Weisz magas lövését a kapus a lehető legrosszabbul védi, miből Schlosser könnyű goalt csinál. Pataky helyezett labdája eredményezi a harmadikat, mí­g Fritz egy súlyos gixere az angolokat is majdnem goalhoz segí­ti. Helycsere után még nivótlanabb a játék és egy öngoal kivételével Borbás centerezéseiből Koródy rúgta a goalokat. Biró Újvári volt.

(Pesti Hí­rlap, 1912. május 9.)

Az angol válogatott vasutas csapat mérkőzése. (A F. T. K. 7:0 (3:0) arányban győzött.) Az üllői-uti versenypályán ma délután tartotta az angol vasutas csapat második mérkőzését. Ellenfele ezúttal a Ferencvárosi Torna Klub volt. Vagy 3000 főnyi közönség szenvedte végig az angolok szánalmas játékát, a mely határozottan szégyenére válik az angol futball-sportnak. Nem is hisszük, hogy meg nem tagadná ezt a vérszegény csapatot a hatalmas futball-birodalom. A Ferencvárosi Torna Klub legénysége, mint macska az egérrel, úgy játszott ellenfelével s bizony nagy önmegtartóztatásra volt szüksége a csatázósornak, hogy az első félidőben csak három, a másodikban négy, összesen tehát csak hét góllal terhelte meg az angolok kapuját. Támadáshoz, legalább komoly támadáshoz nem is jutottak a vasutasok s igy abszolút nem volt érezhető Rumbold és Blum távolmaradása. Az első félidő góljain Koródy, Schlosser és Pataki osztozott, a második félidő négy gólját maga Koródy lőtte. A szürkületben indult és teljes sötétségben végződött mérkőzést Újvári Ödön vezette.

(Budapesti Hí­rlap, 1912. május 9.)

Vasárnapi kis tükör. (…) Az angol Pokrócz Ádámkákról nincs mit beszélni. Legföljebb azt kell konstatálnunk, hogy Angliában mérhetetlen sok az egészségügyi csapat, de azok a kontinens teamjeivel össze nem hasonlí­tható módon mizerábilisak. Bizony csak reklám-haszonképpen volt érdemes az FTC-nek szerdán összemérni velük a pengéjét.

(Nemzeti Sport, 1912. május 12.)

Az FTC goaljait az Angol vasutasok elleni mérkőzésen Koródy (5) és Weisz (1) lőtték. Egy labdát az angol hátvéd juttatott saját hálójába.

(Sporthí­rlap, 1912. június 3.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső