1912.V.8. FTC – Angol vasutas válogatott 7:0

PH-19120508

1912. május 8., 17:30, Üllői út, FTC – Angol Vasutasok 7:0 (3:0)
vezette: Újváry Ödön ()
nézőszám: 3 000
FTC: Fritz — Spancsek, Payer — Weinber, Bródy, Koródy II. — Weisz F., Pataky, Koródy, Schlosser, Borbás dr.
Angol Vasutasok: ?
Gól: Koródy (5), Schlosser, Pataky

Nemzetközi mérkőzés. Ferencvárosi Torna Club — Angol vasutasok 7:0 (3:0).  Szerdán délután esős időben az üllői-uti pályán volt e mérkőzés. A hangzatos reklámok azt ígérték, hogy az angol vasutasok vasárnaptól szombatig megtanulnak játszani és a FTC-nak méltó ellenfelei lesznek. Hogy ez még könnyebben megtörténhessék, a FTC se komplett csapattal állott föl, mert Rumbold helyén a néha durváskodó Szancsek, Blum helyén pedig Koródy II. játszott.

A kicsődült 3000 főnyi közönség aztán az első negyedóra után már látta, hogy komoly mérkőzésről szó sincs. Az angol vasutasok — bár helylyel- közzel ügyeskedtek, egy pár tehetségtelen emberük révén nem ütik meg a mi I. osztályú nívónkat. Különösen a kapus és a két hátvéd tudománya annyira primitiv, hogy a közönség csakis mulathatott rajta. Ezzel ellentétben a csatársor néha a kapuig figyelemreméltóan dolgozott, ott azonban, cserben hagyta tudományuk.

A FTC természetesen ilyen körülmények között nem nagyon erőltette meg magát és nem lehetett csodálni a közönségtől sem, hogy a II. félidő első része után már nagyobbrészt eltávozott a mérkőzés színhelyéről.

Az első goal meglehetősen soká késett, bár a hosszú angol kapus minden elképzelhető ügyetlenséget elkövetett annak érdekében. Végre Koródy nyugodt lövése meghozta az első goalt. Weisz magas lövését a kapus a lehető legrosszabbul védi, miből Schlosser könnyű goalt csinál. Pataky helyezett labdája eredményezi a harmadikat, míg Fritz egy súlyos gixere az angolokat is majdnem goalhoz segíti. Helycsere után még nivótlanabb a játék és egy öngoal kivételével Borbás centerezéseiből Koródy rúgta a goalokat. Biró Újvári volt.

(Pesti Hírlap, 1912. május 9.)

Az angol válogatott vasutas csapat mérkőzése. (A F. T. K. 7:0 (3:0) arányban győzött.) Az üllői-uti versenypályán ma délután tartotta az angol vasutas csapat második mérkőzését. Ellenfele ezúttal a Ferencvárosi Torna Klub volt. Vagy 3000 főnyi közönség szenvedte végig az angolok szánalmas játékát, a mely határozottan szégyenére válik az angol futball-sportnak. Nem is hisszük, hogy meg nem tagadná ezt a vérszegény csapatot a hatalmas futball-birodalom. A Ferencvárosi Torna Klub legénysége, mint macska az egérrel, úgy játszott ellenfelével s bizony nagy önmegtartóztatásra volt szüksége a csatázósornak, hogy az első félidőben csak három, a másodikban négy, összesen tehát csak hét góllal terhelte meg az angolok kapuját. Támadáshoz, legalább komoly támadáshoz nem is jutottak a vasutasok s igy abszolút nem volt érezhető Rumbold és Blum távolmaradása. Az első félidő góljain Koródy, Schlosser és Pataki osztozott, a második félidő négy gólját maga Koródy lőtte. A szürkületben indult és teljes sötétségben végződött mérkőzést Újvári Ödön vezette.

(Budapesti Hírlap, 1912. május 9.)

Vasárnapi kis tükör. (…) Az angol Pokrócz Ádámkákról nincs mit beszélni. Legföljebb azt kell konstatálnunk, hogy Angliában mérhetetlen sok az egészségügyi csapat, de azok a kontinens teamjeivel össze nem hasonlítható módon mizerábilisak. Bizony csak reklám-haszonképpen volt érdemes az FTC-nek szerdán összemérni velük a pengéjét.

(Nemzeti Sport, 1912. május 12.)

Az FTC goaljait az Angol vasutasok elleni mérkőzésen Koródy (5) és Weisz (1) lőtték. Egy labdát az angol hátvéd juttatott saját hálójába.

(Sporthírlap, 1912. június 3.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.27. 20:00 Újpest–FTC (Tv: M4Sport)
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST