1912.VI.6. Rapid – FTC 4:0

Csütörtökön bajnokcsapatunk, a Ferencvárosi Torna Club, is munkában lesz, amennyiben Bécsben játszik ez alkalommal a Rapid ellen. Tekintve a zöld-fehérek legutóbb mutatott kitűnő formáját és a Rapid legutóbbi két vereségét, föltétlenül az FTC győzelme várható, még abban az esetben is, ha nem komplett csapattal állhat ki.

(Pesti Hírlap, 1912. június 6.)

1912. június 6., –:–, Bécs, Hütteldorf, Rapid – FTC 4:0 (2:0)
vezette: Kestler (osztrák)
nézőszám: *3 000
Rapid: *Kaltenbrunner — ?, ? — **Jech, **Klima, ? — ?, ?, ?, ?, ?
FTC: ? — **Rumbold, ? — ?, ?, ? — ?, Pataky, **Koródy, **Schlosser, **Borbás dr.
Gól: ?

A Ferencvárosi Torna Klub Bécsben.

Rapid—F. T. K. 4:0 (2:0). Hütteldorfban a Rapid uj pályáján folyt le a meccs, a melyben a zöld- fehér színek érzékeny vereséget szenvedték. Meddő játékot produkált a F. T. K. Kitünően kombinált a mezőnyben és gyámoltalanul mozgott a kapu előtt. Patakira játszott a csatázósor, egymásután teremtettek részére tiszta helyzeteket s valamennyit elhibázta. Az első félidő 27-ik percéig át sem jutott a félvonalon a Rapid. Ekkor azonban megváltozott a helyzet. A bécsieknek sikerült egy lerohanása, gólt lőtt s azontúl már méltó ellenfele volt bajnokcsapatunknak. Hullámzó menetű játék után, miközben a F. T. K.-nak ismételten nyilt alkalma a kiegyenlítésre, a Rapid a félidő végén még egy gólt lőtt. Még ekkor sem csüggedt a F. T. K., de mert a kapu elé kerülve, semmi sem sikerült neki, véglegesen elveszett a meccs. A Rapid nem kombinálva, hanem szöktetésekre dolgozva, még két gólt lőtt s ezzel betetőzte szenzációs győzelmét. Biró: Kesztler (W. S. K.) volt.

(Budapesti Hírlap, 1912. június 7.)

A politikai események következtében Payer és Szuri nem vehettek részt csapatuknak csütörtöki mérkőzésén. Mint katonák ugyanis a zavargások miatt nem hagyhatták el szolgálati helyüket.

(Sporthírlap, 1912. június 10.)

A FTK. Bécsben. A FTK. tartalékokkal erősen megspékelt csapata ma Bécsben a Rapiddal mérkőzött s attól 4:0 arányban vereséget szenvedett.

(Pesti Napló, 1912. június 7.)

*Neue Freie Presse, 1912. június 7.
**Illustriertes (Österreichisches) Sportblatt, 1912. június 15.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 11.24.18:00 FTC-ZTE (TV:M4sport)
Következik: 11.28.18:55 EL csoportkör FTC-Espanol (TV:Sport1)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST